Reklama

Reklama

Krátká historie rozkladu

  • USA A Short History of Decay
Trailer

Obsahy(1)

Nathanovi je něco přes třicet a snaží se v Brooklynu živit jako spisovatel. Na čas se vrací domů na Floridu, aby se postaral o stárnoucí rodiče. Původně krátký výlet se však protáhne a Nathan dostane pár lekcí o životě, lásce i dospívání. Nathanu Fisherovi je pětatřicet let a snaží se živit v Brooklynu jako spisovatel. Moc se mu ale nedaří. Navíc dostane kopačky, a aby toho nebylo málo, musí na čas odjet domů na Floridu za rodiči. Otec totiž právě prodělal mrtvici. A tak vedle vlastního zlomeného srdce musí Nathan řešit i matčina Alzheimera a tátův zhoršený zdravotní stav. Díky nastalé situaci však v této černé komedii nakonec odhalí tajemství úspěchu dlouholetého, ač občas trochu divokého manželství jeho rodičů. (Cinemax)

(více)

Recenze (6)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jeden z důvodů, že jsem se na film podíval, byla i skutečnost, že Miloš Forman mu dělal výkonného producenta. Jinak jsem počítal s klasickým maličkým nezávislým americkým filmem. A ten jsem nakonec také dostal. Co ale musím uznat, tak je fakt, že se jedná o dialogově výborný kousek, stejně tak, jako prostředí Floridy je naprosto parádně zvolené. Také nevím, jak to režisér Michael Maren dělal, ale do filmu si vybral jednu kočičku (herečku) vedle druhé, což mu určitě Miloš Forman musel poradit. Sám se neustále některými obklopoval. Takže dialogy, prostředí a fakt, že jedna herečka je zde hezčí, jak druhá, mi z tohoto filmu učinilo velice příjemný počin na sobotní odpoledne, který jsem si s radostí užil. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Na tohle se nedá dívat s nadhledem, do toho se musí divák vcítit, pak to pochopí a možná i ocení. A ten obraz bych potřebovala mít u sebe doma v obýváku na stěně přesně takový. Vyzařovala z něj naděje........alespoň tak na mě působil s tím vycházejícím a pro mě symbolickým sluncem......každý den....... ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Zachycení momentů, které přináší život. A vyprávěno lidským způsobem. Příjemné optimistické písničky. Není nic co by bylo na filmu špatně, ale celkově to není nic hezkého. Film se věnuje spíše životu syna než otce a má příjemný druh humoru. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dobry filmecek s pobycajnymi dialogmi ... chlap zije v Bruklyne, zenska mu dala kopacky, este ze ma rodicov ale i tam sa to sere .... ze je to aj v realnom zivote tak, netreba zvlast zdoraznovat : 75 % ()

zigy 

všechny recenze uživatele

Obyčejní lidé a jejich problémy - milostné a zdravotní, s rodiči....místy suchý a trefný humor, ale první půlhodinu pocit: co to je za blbost, proč má někdo chuť o tomhle točit film, vždyť tam není nic zajímavého. ()

Dr.dogous 

všechny recenze uživatele

scenář 2 režie 2 herci 3 výprava 2 celkem 9 hodnocení 45 % Film nejen o Alzheimeru, nakonec Alzheimer není tak špatný, máš vše, na co si vzpomeneš, blbá je kombinace s průjmem, běžíš a nevíš kam. ()

Reklama

Reklama