Reklama

Reklama

Potulný samuraj Kenšin: Kjóto v plamenech

  • Japonsko Ruróni Kenšin: Kjóto taika hen (více)

VOD (1)

Válečník Kenšin Himura, který se zřekl násilí, se zdráhavě pouští do boje se zločinným zabijákem, který chce za pomoci nájemných vrahů svrhnout vládu císaře Meidžiho. (Netflix)

Recenze (53)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Druhý Ruróni Kenšin trpí klasickým neduhem prostředních dílů. Chybí mu uzavřený dějový oblouk a slouží zejména jako prolog k očekávanému velkému finále. Z toho důvodu spíše seznamuje s okolím, dokresluje motivace a dějová pozadí a v neposlední řadě přivádí na scénu větší množství nových postav. Oproti jedničce hraje na o poznání temnější notu. Pár humorných miniscének se sice dočkáme i tentokrát, ale celkové vyznění je o mnoho vážnější a vzdálenější animovanému světu. Toto zvážnění je třeba dobře vidět na postavě hlavního záporáka. Místo přehnaně slizkého Takedy doprovázeného veselým hudebním doprovodem je tu tajemný a s mnohem větším odstupem sledovaný (protože je třeba schovávat trumfy do závěru trilogie) Šišio, který chce prostě "jen" vládnout. Podobně jako u jedničky se však jedná o audiovizuálně velmi zdařilé dílo, které má relativně dobré tempo. Trošku zamrzí minimum opravdu zdařilých akčních scén, nicméně jako návnada na následující epizodu to funguje obstojně. Příjemným překvapením je Rjúnosuke Kamiki, který postupně ukazuje, že je schopen zvládat více hereckých poloh a pomaličku se dere mezi japonskou hereckou elitu. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Rurouni Kenshin "dvojka" dostál mého očekávání ... Je hodně temnější než první"díl - verze" a je to první polovina obrovské samurajské ságy, kde se setkávají ti nejepší mistři z nejlepších,. aby na pozadí jednoduché zápletky o šíleném zabijákovi, si to rozdali všemy možnýmy způsoby .... Kenšin je neporazitelná mašina, je sám a nikdo proti němu nemá šanci ... dle samurajské fimově - kulturní historie hodně polemizuje, no to samurajové ve filmech hodně polemizují nad životem ... ale když se mu někdo zaplete do cesty, ... rozštípne ho jak strašáka do zelí ... Je to frajer a nejen on, postav dle mangy a anime je zde víc, takže člověk si vybere a pokochá ... No už se nemůžu dočkat finálního dílu ... ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

No za mě tedy obrovské zklamání. Jednička je špičkovní samurajská záležitost, dvojka už tak vysoké kvality nenese, byť je natočena opět velmi slušně, tak, co se týká akce, film příliš nezazáří. Jednak chybí krev, to je největší negativum ze všeho, jak může někdo zabíjet lidi katanou aníž by stříkala krev ?? !! a hlavně akce nemá tak dobrou choreografii jako jednička, při filmu jsem se nezapotil, nezanadával jsem si, prostě to kolem mě "proplulo" ( Finále z jedničky si rád zopakuji i dnes, z dvojky si však žádnou sekvenci do budoucna nepustím, a to je velká škoda!! Co původně mohl být akční nářez se mění na PG 13 fantasy pohádku pro děti. Mně se to hold nelíbilo a místy jsem se i nudil, ale přesto děkuji za rychlé titulky Zíze :) 55% ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný historický film, ktorý je pokračovaním výbornej jednotky. Má dosť dobrý príbeh o Kenshinovi, prvotriednom bojovníkovi a bývalom vládnom zabijakovi, ktorý sa už usadil, je spokojný s novým vládnym systémom a netúži po ničom inom, len po pokojnom živote so svojimi novými priateľmi. No keď sa dozvie, že iný elitný zabijak plánuje zvrhnúť vládu, aby krajinu opäť dostal do nepokojov, pričom armáda je proti nemu bezmocná, prijme ponuku zastaviť ho a vydá sa ho konečne dostať. Ale na ceste ho čaká plno problémov. Spracovanie je celkom slušné, ale aj tak má k ideálu pomerne ďaleko. Hlavným problémom je, že väčšinu času cítiť, že je to vlastne skôr príprava na záverečný diel, než plnohodnotný film, kvôli čomu mi to dejovo prišlo pomerne chudobné a v priebehu sa nájde aj viacero hluchých miest. Ale aj tak sa mi to stále dostatočne páčilo, k hlavným postavám som si už z predchádzajúceho dielu vytvoril vzťah, takže to pôsobí tak rodinnejšie, pričom chémia medzi nimi funguje výborne, stále sa tu nájde plno výborných sekvencií, každú chvíľu sa objaví nejaká nová výrazná postava, z ktorých väčšina pôsobí dosť zaujímavo a majú svoje vlastné motivácie, takže to rozhodne osviežia, pričom ponúkajú aj potenciál do budúcna a navyše to má stále výbornú atmosféru a nadmieru kvalitné prevedenie, takže väčšinu času sa na to pozerá aj tak dosť dobre. Akcie je tu pomerne dosť a páči sa mi. Síce ma trochu mrzí, že tentoraz sa viac zameriava na súboje dvoch schopných protivníkov, než na boje s presilou, ktoré mám radšej a sklamaním je rozhodne aj absencia krvi, ale inak si akcia stále drží všetky klady z predchádzajúceho dielu, takže súboje majú zaujímavú choreografiu, sú skvelo natočené a pôsobia nadmieru dynamicky, takže som si ich stále užíval. Najviac sa mi páči dlhé finále, zneškodnenie zabijakov v dedine, ale v akcii sa je vždy na čo pozerať. S hereckým obsadením som nadmieru spokojný, zostava hlavných postáv zostala totožná, takže opäť poteší Takeru Sato v hlavnej úlohe, charizmatický Yosuke Eguchi, ale aj ostatní, len škoda, že postava priateľky hlavného hrdinu tu už nemá až tak priestoru. Ale dosť spokojný som aj s novými postavami, kde nechýba aj viacero známych tvárí, ktoré vždy rád vidím, ako hlavný záporák Tatsuya Fujiwara, ktorý tu má aj zaujímavých podriadených alebo Yusuke Iseya, získali si ma aj chlapec s dievčaťom, ale zaujímaví sú vlastne aj všetci ostatní, takže tu nemám čo vytknúť. Réžia a technická stránka sä opäť výborné, vizuálna stránka a celková atmosféra sa skutočne vydarili, takže je na to radosť pozerať. Ale trochu rozporuplné pocity mám z hudby, často sa mi páči, obzvlášť tá základná, ale niekedy mi ten moderný štýl zase nesadol. Takže predchádzajúci diel bol určite lepší, ale aj toto pokračovanie sa mi stále dosť páčilo, pričom vidno, že to hlavné si tvorcovia nechávajú na finále a tak sa skutočne teším, čo bude nabudúce. 73% ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Po prvej časti som presne vedel do čoho idem a bavil som teda skvelo. Príbeh je síce stále jednoduchý no nový záporák, ktorý vyzerá ako múmia sa mi páči a na jeho stret s Kenšinom si síce budeme musieť počkať, ale o to viac sa teším na tretiu časť. Rovnako akčné, rovnako celý film nadávam prečo hlavný hrdina má tupú katanu. Ale súboje som si teda užil, natočené je to krásne a finále (myslím to na lodi) ma prinútilo dať aj 5*. Táto série sa mi začína páčiť a tak sa teším ďalšej časti. Pomaly sa mi páči už aj soundtrack takže super. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Společné natáčení dvojice snímků - Rurouni Kenshin: The End Of A Legend Arc (2014) a Rurouni Kenshin: The Great Kyoto Fire Arc (2014) - odstartovalo 1. 7. 2013 a skončilo 27. 12. 2013. Mezi filmovými lokacemi se objevují japonské prefektury Ibaraki, Jamagata, Kumamoto, prefektura Šiga, Hjógo, Kjóto, Nagano, Točigi, Čiba, Kanagawa a nakonec i město Tokyo. K potřebě filmařů se během natáčení snímku využilo nad 5 tis. hereckých dobrovolníků. (Conspi)

Reklama

Reklama