Reklama

Reklama

Potulný samuraj Kenšin: Kjóto v plamenech

  • Japonsko Ruróni Kenšin: Kjóto taika hen (více)

VOD (1)

Válečník Kenšin Himura, který se zřekl násilí, se zdráhavě pouští do boje se zločinným zabijákem, který chce za pomoci nájemných vrahů svrhnout vládu císaře Meidžiho. (Netflix)

Recenze (53)

Zíza 

všechny recenze uživatele

První filmy ze dvou jsou všechny stejné a ani tento není výjimkou - prostě jen slibují, že ten následující díl bude hrozně peckovní. Máme tu pár soubojů, ale všechny jen navnadí na nějakou pořádnou bitvu, kterou ovšem nedostanete, což ovšem neznamená, že by ty bitky, které uvidíme v tomhle díle, byly odfláknuté, to ani zdaleka ne. Představí se také možná až moc nových postav, takže pokud z nich snad nějaká umře, je vám to jedno, protože jste neměli vůbec žádný prostor na to, abyste se s postavou sblížili. Ústřední hrdinové už se znají nějaký ten pátek, takže jim častokrát stačí pořádný pohled na druhého a je jim jasné, co si dotyčný myslí, a zároveň to vypadá, že si vyměňují telepatická psaníčka. Ale u Kenšina a Kaoru je to roztomilé, takže to necháme být. Film nám ukáže krásné kulisy, hezky nám otevře dveře času a zavede do prvních let éry Meidži. Pěkně nám k tomu hraje i známá hudba a „řvou hlasy“ – to vše známe již z předchozího filmu, a proto to působí velmi familiérně a fanoušek prvního filmu může být jedině spokojen. Jediná situace, kdy výběr hudby zakolísal s mým vkusem, bylo, když se bojovalo v Kjótu a Kenšin se předváděl na mostě a začala k tomu hrát rocková hudba. Prostě mě to úplně vyhodilo z "moodu". Každopádně se nezbývá než těšit na další díl, pěkná reklama to byla. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„ANIŽ BYCH NĚKOHO ZABIL, BUDU SE SNAŽIT OCHRÁNIT TY, KTEŘÍ CHTĚJÍ VYBUDOVAT NOVOU ÉRU…“ /// Druhej díl trilogie je typickej druhej díl. Samuraj rozjímá mezi starou a novou dobou a příběh dostává přednost před krveprolitím. Navíc jde o adaptaci manga komiksu, takže se mi to zdá spíš takový týnejdžerský, než hodnověrný. Když dojde na katany, je na co čučet, ale spíš jde o rozvleklejší pohádku, která má gradovat bitvou o Kjóto, ve který se dočkáme akrobatickejch kousků, ohně, všech možnejch variant soubojů a tragický romantiky. Na mě je ta bitva – při celkový délce filmu, moc krátká. Ovšem bejt mladej Japonec, rvu tam čtyřku! Sumimasen! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju mango. Vlastně manga. Komiks. 2.) Musím balit. Nastal čas povolat 10 katan. 3.) Thx za titule ,,Belete“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Další pokračování příběhů Kenšina Himury alias Zabijáka Battosaie, tentokrát rozdělené do dvou přímo souvisejících částí.  První část pochopitelně celou hru teprve začíná a seznamujeme se tak s novými postavami a zejména hlavním záporákem popáleným samurajem Šišiem Makumotem.  Pomalejší a méně osudové, přesto jsem zůstal lapen. ()

Wiluna 

všechny recenze uživatele

Všetky diely filmového spracovania Rurouni Kenshin boli pre mňa strhujúce a veľmi ma bavili. Ako po obsahovej, tak po vizuálnej stránke. Hlavný hrdina Takeru Satoh, bol pre rolu Kenshina fantastická voľba.  Bezpochyby ma bavili najviac „záporáci“ a to bez výnimky! Pri niektorých naskakovala husia koža, pri druhých sa vyčaril úprimný úsmev na tvári a vzbudil obdiv nad ich rozmanitosťou, bizarnosťou a sugestívnosťou. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Nie tak dobré ako prvý diel trilógie, stále však spĺňajúce vysoké kvality, hlavne po vizuálnej stránke. Ale aj tu vadila prílišná štylizácia osôb i zasadenia. Herecky opäť slabota - ku zšentilo pôsobiacemu hrdinovi sa pridávajú aj záporáci - jedno malé čiernovlasé "dievčatko" a jeden blonďavý chlapček s natupírovaným három - proste otras. Ešteže záverečná potýčka nezačína o polnoci, ale jednu minútu po. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Společné natáčení dvojice snímků - Rurouni Kenshin: The End Of A Legend Arc (2014) a Rurouni Kenshin: The Great Kyoto Fire Arc (2014) - odstartovalo 1. 7. 2013 a skončilo 27. 12. 2013. Mezi filmovými lokacemi se objevují japonské prefektury Ibaraki, Jamagata, Kumamoto, prefektura Šiga, Hjógo, Kjóto, Nagano, Točigi, Čiba, Kanagawa a nakonec i město Tokyo. K potřebě filmařů se během natáčení snímku využilo nad 5 tis. hereckých dobrovolníků. (Conspi)

Reklama

Reklama