Reklama

Reklama

Ladíme 2

  • USA Pitch Perfect 2 (více)
Trailer 1
Komedie / Hudební
USA, 2015, 115 min

Režie:

Elizabeth Banks

Scénář:

Kay Cannon

Kamera:

Jim Denault

Hrají:

Anna Kendrick, Hailee Steinfeld, Rebel Wilson, Brittany Snow, Alexis Knapp, Ester Dean, Hana Mae Lee, Skylar Astin, Adam Devine, Shelley Regner, Katey Sagal (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Mají skvělé hlasy, dokonalá těla (až na výjimky) a jsou královnami zpívání a capella, takže ve svých vystoupeních nepoužívají hudební nástroje. Celá Amerika jim leží u nohou a dokonce je pozvou, aby zazpívaly prezidentu Obamovi k narozeninám. Jenže stačí drobná technická komplikace, v níž figuruje zpěvačka s příznačnou přezdívkou Tlustá Amy, bezmocně visící na lanech před Barrackovými zraky částečně tak, jak ji Bůh stvořil. Z Barden Bellas, dosavadních miláčků země, je najednou ten nejvděčnější terč. (CinemArt)

(více)

Videa (39)

Trailer 1

Recenze (186)

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Chybělo tomu kouzlo prvního dílu (a Trebles), dívat se na to bylo a jako taková odpočinkovka fajn. Námět byl celkem neoriginální. Oproti jedničce byl výběr písniček hodně chabý (za mě fakt obrovské zklamání) a zapamatovatelné vystoupení tu bylo snad jen jedno. Přišlo mi teda trošku zvláštní, že všichni v týmu odmaturovali a zbyla tam jen jedna, takže mi není úplně jasný jak sama zvládne utáhnout nábor a pak je secvičit dohromady (a upřímně doufám, že je nenapadne o tom točit trojku, protože bez původního castu Anna Kendrick, Brittany Snow a Rebel Wilson by to už nebylo ono), ale to je maličkost. 3* a potěšilo mě, že si zazpívali Cups. :) ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Ladíme 2 spája mnohé atribúty pokračovania: venuje sa hrdinkám, posúva ich do nových situácií, aj na medzinárodnú súťaž (mimo zóny komfortu USA); produkčne vyzerá nabitejšie, najmä v hudobných číslach. Prvá polovica je relatívne pomalá a veľa sa zaoberá predstavením pred Obamom a následným sklamaním, no druhá sa rozbehne a vyústi do parádneho finále. Medzinárodná scéna dodáva patričnú pestrosť a dobrú príchuť – všetky hudobné čísla sú vynikajúco aranžované, odspievané (ak doteraz niekto neveril, že Anna Kendrick spieva báječne, tu to musí do hlavy dostať) a ponúkajú ešte väčšiu variabilitu ako v jednotke. Réžia Elizabeth Banks má cit najmä pre jednotlivé šou a vystúpenia. 68% ()

Reklama

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Lepší než jednička, uvolněnější i stejně pohodové, skoro se mi chtělo napálit čvrtou hvězdu, ale to by se tu v tanečních číslech holkám nesměly vyměnit sukně za kalhoty. Ten americkej konec byl očekávatelnej už od pohledu na plakát, nebo od znalosti prvního dílu, ale stejně stojím zatím že Něm*ůráci váleli jednoznačně ze všech acapell nejvíc a to i v samotném závěru. Na jejich představení bych se ochotně jela někam podívat živě a věřím, že bych z toho měla vaječníky rvoucí zážitek. A možná i podobně nahlodanou sexualitu jako Anna Kendrick při jakémkoli střetu s tou jejich fräulein. 70% ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Ačkoli hvězdně nabité, tak dvojka je výrazně horší než jednička. Vtipy přestávají vycházet a tvůrci se tak zoufale snaží obohatit příběhy hlavních postav, že je učinily doslova nesnesitelnými. Museli se především snažit, aby nám znemožnili postavu Becky (Anna Kendrick), u které je rozdíl ohromný. V předchozím filmu to byla moje jednička a tentokrát nám byla prezentována jako trapná, vystresovaná, nesebevědomá bestie. Co měly vůbec znamenat ty přiblbé a trapné poznámky na adresu té němky? Dále byly přidány nové nesympatické postavy jako například Hailee Steinfeld (která filmu uškodila snad nejvíce) a slepé dějové linky jako byl například její vztah s kouzelníkem. V tu chvíli jsem myslel, že je s dílem konec a nehodal jsem udělit více než 2 hvězdy. Naštěstí následoval dokonale provedený rip-off a tak jsem dal filmu ještě jednu šanci. Nakonec jsem dobře udělal, neboť to vlastně nebylo tak špatné. Písničky byly skvělé (především skladba od Muse potěšila), vyšlo i několik vtipných scén a finální koncert byl prostěl mistrovským dílem. Celkový dojem byl tímto napraven, ale od úspěchu jedničky to má stále dost daleko. V poslední řadě bych chtěl zmínit nejsympatičtější postavy, které byly od jedničky zcela odlišné. V čele s Tlustou Amy (Rebel Wilson) a to přestože herečku naprosto nesnáším. Tady se však postarala o většinu vtipných pasáží a ještě byla ve své roli ze všech nejpřirozenější. Za ní pak následuje Alexis Knapp, která byla senzační již v jedničce, ale tam by se asi do topky nedostala. Jak jsem již zmínil, ostatní se buďto nezměnili a nebo šli k horšímu. 55-60% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Líbila se mi jednička a v podstatě stejně se mi líbí i dvojka. Stačí mi celkem málo - Anna, Rebel a ostatní děvčata a do toho skvělé písničky, které mají a capella dobré aranže. Už jsem si všiml, že tohle je pro mě u některých filmů skutečně rozhodující. A tady je to ten příklad, i když film celkově nepřekvapí. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (14)

  • Ve scéně, kdy se Barden Bellas fotí před domem, se neshoduje snímaná skutečnost s výsledným snímkem. Např. dívka vlevo nahoře je na snímku úplně vzadu, další dívky mají ruce v jiné poloze a Chloe (Brittany Snow) nedrží fotoaparát. (M1k3k)
  • V úvodní scéně, kdy Barden Bellas vystupují pro prezidenta Barracka Obamu a jeho ženu Michelle na jeho narozeniny, ve skutečnosti Obamovi nehráli, byl pouze použit záznam z Kennedy Center Honors reception z roku 2013. (hansel97)

Související novinky

Charlieho andílci dostanou další šanci

Charlieho andílci dostanou další šanci

16.09.2015

Převážně komediální herečka Elizabeth Banks (Zack a Miri točí porno) se letos dala na režii. Její Ladíme 2 utržilo 285 milionů dolarů, takže se předpokládalo, že se u trojky nebude měnit dohled.… (více)

Universal překonal dvoumiliardový rekord

Universal překonal dvoumiliardový rekord

17.08.2015

Utržit na americké půdě 2 miliardy dolarů za rok se hollywoodskému studiu podaří jen výjimečně. Nejrychleji se na tuhle metu vyškrábali Warneři, kteří ji v roce 2009 zdolali 25. prosince, teď ale… (více)

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

02.02.2015

Super Bowl je každoročním svátkem nejen pro fanoušky amerického fotbalu, ale také filmu. Studia totiž utrácejí miliony dolarů za to, aby mohla mezi reklamy procpat své půlminutové TV spoty, obvykle… (více)

Ladíme! podruhé

Ladíme! podruhé

18.02.2014

Z předloňské hudební komedie Ladíme! se vyklubal překvapivý hit. Sedmnáctimilionový film vydělal v kinech 113 milionů dolarů a dalších 80 vytáhl z domácích nosičů, ohlášení dvojky na sebe tedy… (více)

Reklama

Reklama