Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tento jedinečný filmový projekt mapuje život slovenskej hokejovej legendy, Pavla Demitru. 38 predstaví Demitru nielen ako vrcholového športovca, ale predovšetkým ako človeka a silnú osobnosť, na ktorú dodnes spomína celý národ. Poodhalí významné i bežné momenty zo života hokejovej legendy, jeho túžby a vytýčené ciele. Ponúkne unikátne archívne zábery, exkluzívne materiály z archívov NHL a osobné výpovede. Nemalý priestor je venovaný slovenskej hokejovej reprezentácii, ktorej bol Paľo neoddeliteľnou súčasťou. Film 38 je určený každému, koho sa odchod Paľa Demitru dotkol a kto sa chce dozvedieť niečo viac o tomto nielen výnimočnom hokejistovi, ale predovšetkým skvelom človeku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Člověk nemusí být zrovna Slovák, hokejista nebo člen Demitrovy rodiny, aby nepoznal, že Pavol dokázal velké věci, především oslovit lidi svou neobyčejnou obyčejností. Díky tomu i dokument dýchá upřímností a opravdovostí, na rozdíl od spousty svých kolegů není jen smutným řečištěm slz, nýbrž čistým vyprávěním o osobnosti, kterou malé země jako Slovensko nebo my potřebujeme víc než sůl. (Challenge Tour 2015, film č.19) ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Rana na istotu, do srdca národa, ktorý až chorobne glorifikuje a vyzdvihuje do nebies jediného človeka, až to miestami pripomína typickú povahovú náturu slovenského národa. Je však treba pochváliť organizačný tím, že nespackal udalosti a nepretransformoval myšlienkové emócie tou tak vďačnou, diváckou odozvou. Celkom vyvážené, ľudské, na pomery a absenciu hlavnej osobnosti vari najlepšie možné. Kľudne môže konkurovať svetovej špičke v konfrontačnom rámci športových portrétov. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Nemusím byť ani fanatický hokejový fanúšik, aby som ocenil tento dokument. Tvorcovia očividne vedeli, ako priblížiť pútavým spôsobom sled udalostí života hokejovej legendy, vhodne prestrihať cestu vlakom jeho sympatikej žienky, súkromné výpovede kamarátov a spoluhráčov i hokejové momenty, ktorých bolo nemálo. S dojímavými scénami sa to nepreháňa, aby dokument nevyznel slzopudne, ale nakoniec bol aj optimistický, aj keď, ako sa v závere hovorí, tentoraz sa nedá povedať To bude dobré. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Boha jeho, chápu to, že je na Slovensku více věřících, než u nás, ale tohle byla docela síla. Jsem poměrně rád, že o Markovi, Vašíčkovi a Rachůnkovi nic takového nevzniklo. Nedokážu si představit člověka, co by o sobě v případě úmrtí chtěl natočit něco podobně patetického a zbožtělého. Vážně jsem čekal, kdy se tam Demitra objeví v podobě hologramu a sestoupí z nebe. 5/10 Nějak netuším, co toto dělá v řebříčku nej filmů CSFD. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Patrně proto, že nemám slovenské kořeny, tak nejsem schopen zcela docenit Demitrův význam pro slovenský hokej a dát tomuto dokumentu pět hvězd. Co však docenit mohu a musím, jsou jeho skvělé akce s Bartečkem a Handzušem či s Tkachukem za St. Louis Blues, s Gáboríkem za Minnesotu Wild a s Hossou v reprezentaci. Také vyprávění jeho manželky Majky, otce Pavla, spoluhráčů a přátel hodně pomohlo k odhalení jeho osobnosti a touze vyhrávat za každou cenu. Škoda jen, že prohrál ten souboj s letadlem a škoda všech hokejistů, kteří místo útoku na Gagarinův pohár zemřeli s ním. Tady jsou všichni: Alexandr Vjuchin, Stefan Liv, Pavel Trachanov, Jurij Uryčev, Michail Balandin, Robert Dietrich, Karel Rachůnek, Ruslan Salej, Maxim Šuvalov, Marat Kalimulin, Kārlis Skrastiņš, Sergej Ostapčuk, Ivan Tkačenko, Alexandr Vasjunov, Arťom Jarčuk, Vitalij Anikejenko, Gennadij Čurilov, Pavol Demitra, Nikita Kljukin, Jan Marek, Daniil Sobčenko, Josef Vašíček, Alexandr Galimov, Alexandr Kaljanin, Andrej Kirjuchin, Pavel Snurnicyn. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (10)

  • Prvá klapka padla v auguste 2012 s Ľubomírom Višňovským. Natáčanie sa ukončilo druhý decembrový týždeň 2013 s Petrom Šťastným. Film sa nakrúcal v Spojených štátoch amerických, Česku, Rusku - Jaroslavľ a na Slovensku. (kacer4)
  • Na slovenské pomery sa točilo vysoko nákladovými technológiami a rozpočet sa blížil k hranici hraného filmu. (MikO_NR_1909)
  • „Keď sa nám v hlave zrodili prvé myšlienky, najpodstatnejšie v tej chvíli bolo získať súhlas na ich realizáciu od rodiny a hlavne od manželky Paľa Demitru, Majky. Od nej sme získali exkluzivitu na nakrútenie kinofilmu a významne prispela k realizácii celého projektu. Stala sa vlastne členom štábu, za čo jej veľmi ďakujeme," uviedol producent a scenárista filmu Dano Dangl. (Zdroj: aktualne.sk)

Související novinky

PF 2015

PF 2015

31.12.2014

Z celovečerních filmů, uvedených do našich kin v roce 2014, v ČSFD žebříčku nejlépe hodnocených filmů zatím vyhrává režijní mág David Fincher. Jeho precizní thriller Zmizelá o chlup porazil i Nolanův… (více)

Reklama

Reklama