Reklama

Reklama

Únos Freddy Heinekena

  • Česko Únos Mr. Heinekena (více)
Trailer 2

Alfred Heineken, jeden z nejbohatších pivních magnátů a pravděpodobně nejvlivnější muž v Holandsku, byl unesen a pouze zaplacení výkupného mu zachrání život. Dny plné ponižování skončili a Heineken je rozhodnutý své věznitele najít a pomstít se... Anthony Hopkins v titulní roli krimi thrilleru podle skutečnosti. (TV Barrandov)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (72)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Určite lepšie ako verzia z 2011. Živšie, viac zamerané na samotný únos, vyšetrovacie metódy polície žiadne. Na hercoch vidíte, ako zvažujú každý krok, akú prípravu robia a čo všetko museli obetovať, aby im to vyšlo. No hold, môžte byť bohatý dvoma spôsobmi. Buď budete mať veľa peňazí alebo kamarátov. Nikdy nie oboje. 3 z 5 ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Parta kámošů bez práce a plán na rychlé zbohatnutí. Kluci to měli dost dobře promyšlené, ale jak už to tak bývá, vždycky se stejně něco po.ere. Fain jednohubka se zajímavým obsazením, ale tak nějak po zjištění faktu, že de Vries se nakonec od filmu distancoval, protože se prý nedržel historických faktů, už to nadšení vyprchává. ()

Reklama

jerenymo 

všechny recenze uživatele

Někteří zde v komentářích psali, že báječný Anthony táhne celý film, a tak jsem neváhal film zkouknout, i přes jeho celkem nízké hodnocení (v porovnání s obsazením). Anthony byl super ( o tom žádná), ale jelikož má ve filmu cca 30 (holých) vět, tak se o žádném táhnutí filmu nemůže mluvit. Film lze brát spíš jen tak, že člověk podívá do zákulisí příprav a samotného únosu, nic víc, nic miň - bohužel. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Příjemná retro kriminálka, které škodí především styl televizního zpracování a prakticky nulové seznámení se s postavami, což se pak ve výsledku odrazilo na naprosto nefunkčních emocích a lhostejnosti vůči všemu a všem. Snímek je tak vlastně jen chladnou rekonstrukcí jednoho únosu, který vzešel v známost snad jen kvůli jménu uneseného pana Heinekena, jinak si ale myslím, že by zapadl mezi tisíci a tisíci dalšími, nebo alespoň mi to tak díky tomuto snímku vyznělo, protože tvůrci zde zkrátka nedokázali ten únos nijak ozvláštnit, udělat z něj ojedinělý, či zapamatování hodný případ, prostě klasický, tuctový, nezajímavý zločin. Únosci ale jinak byli také pořádní packalové první třídy a překvapilo mě, že se drželi tak dlouho, na druhou stranu mě nepřekvapilo, že na ně poldové přišli tak, jak na ně přišli, takový jsou už zkrátka lidi. Aby to ale nevypadalo, že chci jen kritizovat, celý film si drží skutečně vysokou úroveň napětí, stoupající nervozita únosců je zde vykreslená též velice působivě a postupná destrukce jejich vztahů je vážně poutavá, až krutě realistická a opravdu přesvědčivá. Za zmínku stojí i poměrně výrazný počet známých hereckých jmen, kdy sice nikdo z nich nikterak vyloženě nevyčnívá, nicméně i tak jejich herecký um ke kvalitě snímku určitě velmi kladně přispívá. A jelikož se celý film nese v opravdu dynamickém tempu, bez nějakých úplně hluchých míst, tak zde nuda jistě nehrozí, takže ikdyž mě osobně Únos Freddy Heinekena zrovna dvakrát nepřesvědčil, tak ho určitě nebudu ani nikomu vymlouvat, neboť svá pozitiva jistě má. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Nemastnej neslanej thriller, kterej nejspíš dojel na snahu o co největší realističnost dle skutečnýho příběhu. Prostě chybí víc napětí, vyhrocenejch situací i akce. Anthony Hopkins pořvává ve zvukotěsný místnosti a parta únosců se rádoby hádá. Třetí slabší hvězda za závěr mapující osudy hlavních hrdinů se zajímavym "nábojem", kterej bohužel chyběl drtivý většině snímku. ()

Galerie (185)

Zajímavosti (6)

  • Zelené fľaše Heineken použité vo filme nie sú správne. V tom čase sa Heineken v Holandsku predával len v hnedých fľašiach. (Arsenal83)
  • Anthony Hopkins si vo filme zahral postavu Alfreda Heinekena, ktorá má rovnaké iniciály ako skutočné meno herca. Tie mala aj postava menom Alfred Hitchcock, ktorú stvárnil v snímke Hitchcock (2012). V oboch prípadoch ide o postavy, ktoré majú reálny základ. (GAZ789)
  • Natáčanie začalo v Belgicku v októbri 2013. Väčšina vonkajších akčných scén bola natočená v Amsterdame. (Arsenal83)

Reklama

Reklama