Reklama

Reklama

Únos Freddy Heinekena

  • Česko Únos Mr. Heinekena (více)
Trailer 1

Alfred Heineken, jeden z nejbohatších pivních magnátů a pravděpodobně nejvlivnější muž v Holandsku, byl unesen a pouze zaplacení výkupného mu zachrání život. Dny plné ponižování skončili a Heineken je rozhodnutý své věznitele najít a pomstít se... Anthony Hopkins v titulní roli krimi thrilleru podle skutečnosti. (TV Barrandov)

Recenze (72)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $1,745,000▐ film podaní v stráviteľnej forme so zaujímavým obsadením ale opäť režisér Daniel Alfredson potvrdil že nemá na viac než na šedý priemer bez väčších ambícií /60%/ ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Trošku tomu chybělo takové té thrillerově/akční atmosféry, jak jsme tomu zvyklí u emerických bijáků, možná i trochu té opulentnosti, ale jinak každopádně slušný film vhodný k doporučení, aniž by člověk riskoval, že za to bude umlácen holandským dřevákem. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Stockholmský syndrom spláchnutý několika zvětralými světlými ležáky. Roztřesená kamera nebyl dobrý nápad. Vlastně se tam neobjevil žádný nápad, o kterém by se dalo říct, že je dobrý.. Ač připoután řetězem, dává si doktor Lecter své herecké kolegy s holandskou omáčkou z másla a žloutků a láhví oblíbeného chianti. Zbylo jen pár kostiček a dřevák (nemyslím Worthingtona).. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Film sám o sobě není žádná pecka i když je podle skutečný události, ale Hopkins to neskutečně táhne a dotáhnul to aspoň do toho průměru. Pořád je to pan herec o tom není pochyb.50% ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Neštěstí to není nijak dlouhé, ale když pohledáte nějaký slušný článek, ušetříte si asi tak 70 minut času. Nic moc. Existuje spousta napínavějších filmů o únose. 55% ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Hopkins v hlavní roli není náhodou. I když jsem si film pustila kvůli němu, nakonec mi jeho minimální prostor ani nevadil. Parta čtyř bezstarostných chlápků projde zásadní proměnou a ukazuje, jak snadná je cesta k zločinu pro zoufalé lidi. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Tak nám unesli Heinekena, paní Millerová. Opäť jeden z "nočných filmov", keď ponuka televízie je neuveriteľne plytká, spánok ešte neprichádza a ja namiesto knihy siahnem po ovládači. Nechal som sa zlákať Hopkinsom, príjemne ma prekvapil Jim Sturgess, ale inak je to podľa mňa film bez pridanej hodnoty. Tú faktografiu som si mohol niekde prečítať. Jej vizualizácia iba pospájala nejaké mená s nejakými tvárami a nejakým príbehom. ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Mnohem zábavnější by bylo natočit film, podle události, když jsem si toho heinekena šel koupit.. tohle je nuda až to bolí i o tom mluvit či psát. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

"Trošku tomu chybělo takové té thrillerově/akční atmosféry". S tým sa dá na 100% stotožniť. Únos multimilionára a napätie nikde. Akurát sa človek zasmial, ako si Heineken robil z únoscov prdel. De Vriesova kniha bola vraj sprznená, možno práve to bola chyba a ten kúsok, ktorý filmu chýbal na to, aby sa stal výborným thrillerom. Lebo sálala z toho frigidita. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Film podle skutečné události. Bylo to dobré, divák se dozví, jak se plánoval a jak probíhal únos nejbohatšího muže v Holandsku. Já jsem ani nevěděl, že se něco takového stalo, takže jsem si tímhle filmem rozšířil obzory. Ale přeci jen tomu něco chybělo, možná to mohl být více napínavé, a tak dávám průměrné 3*. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Sice se mi trošku zajídal ten pohled na to, že tu partičku svedl ke zločinu systém, který je dohnal na hranu chudoby, ale nakonec si to sedlo. Nečekejte žádnou akci, napětí či thrillerovou atmosféru. Je to jen o provedení plánu na Heinekenův únos, který díky své jednoduchosti skoro vyšel. Film se sice nemůže příliš spoléhat na režii, která je suchá a rutinní, ale o to víc sází na herce v čele s Anthonym Hopkinsem coby arogantním dědkem, který má své únosce takříkajíc na háku. Čekal jsem sice víc, ale dalo se to. 55% ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Příběh o úosu bohatého majitele piva Heineken je dobrý hlavně z toho důvodu,že nám nabízí pohled jak to podle tvůrců probíhalo,ale to je tak vše.Ten celkový příběh i v reálu není pro mě nijak lákavý a spíš je to k nas... jak partě chudých nevyjde ani tento čin.Za mě celkově 55% a tři hvězdy. ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Pozor. Zpracováno ještě jednou (2011) v Nizozemské provenienci. Film je zajímavý především tím, jak se chovali únosci, kteří se snažili být jako zkušení zločinci a přitom dělali únos poprvé. Vše bravurně zvládli, až ne ten konec, kdy je všechny chytili. Avšak peníze ukryli dobře a nikdy se všechny nenašly. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Už podľa názvu je zrejmé o čom film je, akurát neponúka na situáciu žiaden hlbší pohľad. Iba jednoduchý únos pivného magnáta skupinou chudobných chlapcov, ktorých však má Heineken počas celého väznenia tak akurát na saláme. Má to slušné obsadenie (Anthony Hopkins, Jim Sturgess, Sam Worthington) dostatočne pútavý námet, ale vznikol až príliš štandardný film, ktorý situáciu nespracováva výrazne napínavo, ani dramaticky. Jednoducho rutina, ktorá vďaka zbytočne neprepálenej stopáži nestihne nudiť, celkom svižne utečie, ani nijako po celý čas neotravuje, ale vyslovene nič zaujímavé neponúka, ani po thrillerovej stránke, ani po tej akčnej, ani po dramatickej. Iba také rutinné zobrazenie Heinekenovho únosu. CELKOVO: 2,5* (5/10) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ten příběh je sám o sobě dobrý a bude takový dobrý, i když si o něm přečtete na Wikipedii a ne, když se budete dívat na film. Bohužel v tomhle případě se všechno minulo účinkem, až na Anthonyho Hopkinse, který opět dokáže pár minut své přítomnosti proměnit v něco, co vás nadchne. Tohle je pan herec. Bohužel film se jako celek nepovedl, není napínavý a není dobře gradovaný. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Tak to dopadá, když se ve vánočních časech zrodí na loďce nápad unést pivaře Heinekena. Ano toho, kdo má na svědomí tu známou značku, která mimochodem není mojí oblíbenou. Jako thriller celkem překvapující počin, který v sobě skrývá napětí i dobré herecké výkony. Pro spoustu lidí film o ničem, mě ale zaujmout dokázal. 70%. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Hrozně nenápadnej film, kterej i přes to ulovil velice zajímavý herce. Ten největší je samozřejmě Hopkins v roli samotnýho Heinekena a díky němu to bylo o stupeň lepší... Docela mě překvapilo, že jde o skutečnou story, což mě vydrápalo na čtvrtou hvězdu. Krásná hodina a půl bez hluchých míst vyplněná napětím a jemným pachem pivních výparů. 70% ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

No, něco tomu tak nějak chybělo. Jo, asi je zajímavý sledovat, jak to tenkrát vlastně přibližně bylo a jakej byl Heineken kliďas. Ale spíš by mi stačilo prečíst si o tom nějakej článek, než sledovat tenhle film. Dost mě totiž nudil. Tak nějak jsem měl pocit, že jsem Jima Sturgesse viděl už jednou, ve skoro úplně stejné roli (asi jsem myslel film Štvanec IRA). Ani ostatní herci v obsazení tam vůbec nemuseli být a třeba takovej Hopkins byl až ostudně nevyužitej. Nevím, co víc k tomu napsat, protože i to by byla ztráta času. ()

Reklama

Reklama