Reklama

Reklama

VOD (1)

Populární moderátor se vydal do Kanady natáčet rozhovor. Během cesty se však dostal do tajemného domu záhadného invalidy, který mu začal vyprávět podezřelé námořnické historky o svém ztroskotání na ostrově s mrožem... Přátelé Wallace Bryton a Teddy Craft jsou moderátory úspěšné podcast show, ve které komentují internetová videa. V posledním vydání se věnují videu, ve kterém si mladý Kanaďan samurajským mečem usekne nohu. Wallace je odhodlaný Kanaďana navštívit a udělat s ním rozhovor. Doma nechává svou přítelkyni Ally, která Wallaceovi oplácí jeho nevěry svým mileneckým vztahem s Teddym. Mladík, kterého přijel Wallace zpovídat, však mezitím zemře a Wallace se rozhodne najít jinou senzaci. Zaujme ho inzerát neznámého muže Howarda Howea, který nabízí ubytování ve svém domě za pomoc s domácími pracemi a naslouchání jeho dobrodružným příběhům. Wallace přijede do Howeova domu a přivítá ho na první pohled bezbranný invalida Howe, který mu začne vyprávět historky o svém námořním setkání s Hemingwayem a o mroži, který ho kdysi zachránil po ztroskotání lodi. Howe však Wallace omráčí a v bezvědomí mu amputuje nohy. Howe ve skutečnosti není žádný invalida, nýbrž sériový vrah, který své oběti navlékne do mrožího kostýmu, ve kterém mají představovat jeho mrože zachránce. Howe byl totiž mrože donucen zabít a v podobě svých obětí mu chce dát ještě jednu šanci žít. I Wallace je násilím oblečen do kostýmu a donucený přizpůsobovat se mrožímu chování. Ještě předtím se mu však podaří zavolat Ally a Teddymu a říct jim, že byl unesený... (TV Prima)

(více)

Recenze (322)

verbal

všechny recenze uživatele

Tak, a už i Kevča, zjevně inspirován Tomíkem Šestkou a jeho Stonožkou, má svoje bizáro. Bizáro, k němuž stěží přilne kdokoliv, kdo nikdy nešukal žádného ploutvonožce. Dokonce i já jsem v sexuálních avantýrách s mořskou faunou skončil jen u felace makrelou a nikdy jsem na mrože ani nepomyslel, protože ten je jen pro ty největší fešáky a frajery, tedy zcela mimo moji ligu. Jednou jsem v ZOO zkoušel naprudko rozbalit svůj charm na obstojně vypadajícího tuleního samce, dělal jsem na něj za sklem kudrnaté oči a dokonce před ním vystrčil i tu nasazenou makrelu, ale ta svině přežraná jen posměšně zahýkala a pohrdlivě odhopkala někam do zázemí, patrně za svým ošetřovatelem, co používá spídstyk a deodoranty s rybím tukem. Svůj mindrák z tohoto nešťastného setkání jsem si pak musel dlouze léčit v kozím výběhu. No, jelikož jsem tedy ani já nikdy vášnivě nedržel žádného mrože zezadu za kly a zadýchaně mu nehýkal do ucha, co všechno s ním ještě hodlám dělat, ani nejsem schopen říct, jestli se mi snímek líbil či nikoliv. Stěžejní scény jsou stejně jeblé jako můj dnešní komentář a zbytek kolem je taková ukecaná nezáživná vata, ani vtipná, ani pes. Zdržuji se tedy hlasování, soudruzi, protože kdybych to opětkoval, mohl by si pan Kovář myslet, že mu záměrně lezu do prdele, a kdybych dal odpad a všiml si toho nějaký ztepilý mrož, úplně bych přišel i o ty zbytky naděje, že jednou nějakého svedu. Takhle můžu aspoň snít. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Námět zněl na papíře asi tak tisíckrát líp, než to nakonec působí v reálu, opravdu mě překvapuje, že i úplná kravina dokáže po premiéře na renomovaných festivalech (tiff) získat pozitivní šuškandu. Bizarní to docela je (ale nic, co by jakkoli mohlo šokovat diváky, kteří alespoň občas zabrousí mimo mainstream), ale to je tak všechno. Hororovost jen v náznacích, o komediálno se Smith snaží, ale vychází mu to asi v jedné čtvrtině případů pokusů o vtip, zbytek je trapno, které bolí. Zvlášť když se na scéně objeví nejprotivnější herec současnosti, začne se pitvořit jak idiot a ne a ne zmizet. Závěrečnou scénou se asi Smith pokoušel něco důležitého říct, ale tou dobou už bych nejradši něco řekl já jemu. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Totální trolling. Hrozná bizarnost. Úvodní dialog Justina Longa a Michaela Parkse má fakt zlověstnou atfmosféru, ale co se děje potom je fakt fraška. Korunu tomu nasazuje mroží souboj a fakt dlouhý dialog šišlavého Johnnyho Deppa s Parksem, který předstírá, že je mentál. Navíc ten tlustej Haley Joel Osment :D ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Obsah úplne mimo - chlapík sa vyberie urobiť interview so starým námorníkom, ktorý sa rozhodne preoperovať ho na mroža. Mňa to nebavilo, ale asi som to aj čakal (Smithova tvorba mi nesedí a jeho posledný nehororový pobožný zvratok vydávajúci sa za horor ma až urazil). Toto taktiež nie je horor a ako komédia ma to nebavilo taktiež, nevidel som na tom totiž nič vtipné. Tie dva bodíky dávam iba čisto za nápad, ktorý mi prišiel aspoň trochu originálny. Fanúšikovia tohto režiséra si najskôr opäť prídu na svoje, takže nech sa každý predháňa tým, čo všetko Smith kritizuje, zosmiešňuje, ironizuje, aké metódy k tomu používa, bla bla bla, mne je jeho zmýšľanie tak či tak ukradnuté a ani sa mi nad tým premýšľať nechce. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Naštěstí jsem nevěřil příliš ani traileru, tudiž nejsem velmi zklamaný, čekal jsem to. Tusk je jakousi nevtipnou,zdlouhavou a nezajímavou drámou, ve které se hodinu neděje opravdu nic, až poté nám ukážou mrože v plné kráse, který podotýkám vypadal slušně, ale absence gore a vůbec dovolit si neukázat průběh celé operace mi příjde neodpustitelné. Otravné a nesympatické postavy špatný zážitek z filmu akorát umocňují. Blbost. 30% ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Len" 70 %, ale niečo takéto som ešte nevidel. Výsledok nie je dokonalý, ale ústredný "mroží nápad" prevyšuje skoro všetky nedostatky. Najväčšia chyba Mrožieho muža je v jeho krátkosti. Bodla by aspoň hodina navyše, i za cenu straty tempa. Takto je to svižné, možno až príliš, ale vinou toho na veľa otázok neodpovedá. Mnohé veci sa stratili zrejme na dlážke strižni, kvôli čomu nedávajú logiku najzákladnejšie veci. Smith do Mrožieho muža nainštaloval nielen množstvo hororových momentov, ale i humoru, ktorý sa do atmosféry nehodí (scénky s kanadskou políciou a kanadským personálom letiska a nenormálny Depp + jeho stretnutie s Parksom sa časom možno zaradí medzi najviac WTF scény roku). Škoda, lebo vážna atmosféra Kevinovi ide na jednotku a stret normálneho chalana s absolútnym bláznom, ktorý je schopný všetkého, je mrazivý á la Annie Wilkesová (väčšiu poklonu som Kevinovi resp. Parksovi vzdať nemohol). Samozrejmosťou je, že Long s Parksom podávajú skvelé výkony (Longovi asi nikdy nenapadlo, že si raz zahrá čosi takéto). Vďaka tomu parádne funguje atmosféra humusu, hnusu, šialenstva a totálnej vydrbanosti. Strašne mimo je aj Deppova postava a zvláštny koniec. Lenže nápad s mrožom je natoľko jedinečný, fascinujúci, nechutný, odporný, zvrhlý, zvrátený, chorý, ukrutný, desivý, znepokojivý, úchylný a originálny, že mi pri pozeraní bolo zle. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Na poměry hororu to není špatný, bizarní malý příběh, ale já upřímně nechápu proč něco takovýho vůbec Smith točí. Odreagovat se od komedie, tlaku fanoušků, studií a kritiky? Jenže tohle očividně není jeho žánr, což naznačilo už RED STATE, z jeho dřívějších filmů jsem měl mnohem víc. Když na to přijde, pomalejší úvod nějaké napětí vybuduje, herecky třída (zvlášť Parks), ale pak jde všechno do kytek, spolu s ráznou přeměnou a Deppovým detektivem, což je vskutku celkem WTF (i divně zahraný) charakter. Divný je i Longův mrož, působí ale dobře znepokojivě - mně nepříjemnější než třeba "vyoperovaná" HUMAN CENTIPEDE. Není lehký říct co je špatně, ale celkový dojem z filmu prostě meh-meh - takový to co by zbylo nebýt super obsazení... Kevin je s definitivní platností dnes paradoxně nejlepší vypravěč v civilu, na pódiu v rámci stand-up show, kde mě baví královsky ať si žvatlá libovolně dlouho na jakýkoli téma. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Znepokojivé rozhodně, obzvlášť ta hnusná Longova maska, ale ne dostatečně perverzní. Přitom ten námět o šílenci, co je fascinován mroži, tomu neskutečně přihrával. Já bych navrhoval třeba tohle: když už ve filmu zazní zmínka o té monstrózní kosti z mrožího ptáka (tzv. Bakulum) a Parksova postava tyhle tlustokožce očividně miluje, nechal bych jím chudáka Justina v samém závěru tvrdě ošukat, namísto toho, aby se vzájemně poprali. A v tom flashbacku, kde Parks pojídá pana Tuska, bych Parkse nechal taky ošukat – panem Tuskem samozřejmě. Určitě by se mu to líbilo. Teprve pak by Kevinova novinka získala tu správnou a hlavně zaslouženou auru úchylnýho bijáku. Ale je to jen nápad. Sám jsem velmi citlivé a romantické povahy. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Je to dostatečně ujetý a zároveň slušně natočený, aby se člověk nenudil. Deppa jsem nepoznal, ale sral mě šíleně. Procenta jsou nedůležitá, ale řekněme tak 70. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Red State se povedlo, proto jsem předpokládal hodně. Smith ale nezvládá tu bizarně vtipnou část, jakkoliv ta bizarně hororová mu docela jde. Měl se raději soustředt na ni, protože trapno v druhé půlce až příliš převládá. Především kvůli šíleně nevtipnému výkonu Deppa. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Kevin Smith v Clerks II: "Why would you wanna see something like that? Because it's fucked up!" a nyní, jako zdatný filmař, si to může splnit. Mroží muž přichází se záchodově béčkovou zápletkou a adekvátně béčkovým zpracováním - děj tedy nemá cenu zkoumat, je třeba se zaměřit na jednotlivé postavy. Dokážu si představit, jak hravě může divák film smést s tím, že něco takového přeci nelze brát vážně, že je to jen postpubertální štěk dříve brilantního scenáristy, avšak... Pokud se vám podaří ponořit do toho, co ústřední duo postav říká, dělá a prožívá, můžete zjistit, že za tou nadsazenou béčkovou oponou se skrývá pár velice silných a hlubokých emocí. Pan Howe rozhodně není typický záporák a nenávidění hodný šílenec, jaké v béčkových hororech běžně vídáme, naopak jeho činy jsou až zarážejícím způsobem odůvodněné, on není blázen, je jen velmi traumatizovaný psychopat, který však přesně ví, co dělá. A v momentě, kdy začneme chápat jeho motivace, působí film ještě hrůzostrašněji, před očima se nám rýsuje opravdové zlo. Pak je velká škoda, že film nejde v gore scénách ještě trochu dál, resp. nevykresluje je podrobněji a věrohodněji. Zatímco béčkové horory nemohou obvykle nabídnout více než nechutné scény, zde je to naopak - trošku více scén věnujících se fyzické i psychické tortuře by filmu "prospělo", protože by jej udělalo ještě více zničujícím... 7/10 ()

choze 

všechny recenze uživatele

Z dálky se to tváří jako prvoplánová senzační blbina a přitom je to kus kvalitní filmařiny. Sakra dobře napsané, obsazené a zahrané hlavní postavy, zábavné košaté dialogy, nepříjemná atmosféra, brutální maska, vytěžené prostředí Kanady a skvělé nápady a fóry. I ta Deppova karikatura mě bavila. A to moc na podobný úchylárny a nechuťárny nejsem. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Co na tom, že oproti Red State je to šlápnutí do mrožího hovna, ta body horror část je ve své ujetosti výjimečná, až máte chvílemi nepříjemný pocit, že za vámi stojí nadržený mrož s připravenou pyjovou kostí. Škoda jen, že styl humoru a žánrová roztříštěnost vykazují veškeré symptomy autorské onanie, ale i tak to máš za tři makrely, Keve.. Při pohledu na H.J.Osmenta je jasné, že ze všech šesti smyslů má momentálně nejvytříbenější chuť.. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Smith adaptuje jeden ze svých podcastových námětů, jenže to co bylo vtipné na debatě mezi bandou geeků, není ve filmovém převedení ani zábavné ani děsivé, nýbrž pekelně ubíjející. Směr, kterým se Smith v poslední letech ubírá, mě totálně míjí a pokud je Tusk jeho proklamací, že už se měnit nehodlá, tak je načase mu říct sbohem. Po Mallrats, Chasing Amy a Clerksech mě ale mrzí, že to Kevin Smith během těch šesti let dopracoval z pozice jednoho z nejmilovanějších tvůrců na jednoho z nejnenáviděnějších, hned vedle M. Night Shyamalana. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Hrubo nezvládnutý potenciál, ktorý mohol v prípade "čisto" seriózneho poňatia vytrieť zrak. Takto ma dosť mrzia tie hlúpe, trápne komediálne vložky, ktoré dosiahli akurát rušivý efekt . "Vďaka" chorej myšlienke, ktorá ide úplne mimo chápanie diváka to mohla byť pecka (pre mňa), lebo z pohľadu psychologickej stránky bol "hlavný hrdina" dostatočne, vierohodne prepnutý. Škoda - 50% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Keď som si pustil americký film s názvom "Mroží muž", nevedel som čo ma čaká. Myslel som, že to bude ďalšia mizerná béčková zlátanina o nejakom zmutovanom chlapíkovi, čo sa mení na mroža a zabíja ľudí. Taká tá obvyklá nízkorozpočtová nuda. Ale prišlo príjemné prekvapenie. Zhliadol som veľmi zaujímavý, moc dobre natočený a velice podivný snímok. "Mroží muž" (Tusk) je poriadne bizarný horror s akurátnou dávkou čierneho humoru. Zdurený humor ako tumor. **** ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Takovou faunu nemáme ani u nás v plzeňské ZOO. Škoda, zaběhla bych do rybárny a šla krmit. Takové přítulné mazlíky mám moc ráda :-♥ ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak takhle ne Kevine. Chápu, že si chtěl natočit rádoby vtipnou zvrácenost a bizarnost. Jenže když se všechny rádoby vtipné dialogy a béčková atmosféra míjí účinkem, zbyde tu zkrátka jen ta neskutečně trapná zvrácenost. Začínám mít ošklivý pocit, že se nám Kevin Smith začíná malinko vyčerpávat. A Johnny Deppa už prosím někdo zastřelte. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Úchylárna s velkým Ů. Ten Smith tam cítit trošku i je, hlavně v dialozích a určité nadnesenosti, ale na druhou stranu trošku nerozumím jaké sny jej musely v té době provázet, že se rozhodl v tomhle angažovat. Ten mroží kostým je docela nechutný až odporný. Johnny Depp po delší době hraje něco jiného než Jacka Sparowa a za to mu patří dík. Nevím zda se k tomuhle filmu ještě někdy vrátím, přecejen moc normální není. 50% ()

Související novinky

Johnny Depp jako kanadský superpolda

Johnny Depp jako kanadský superpolda

20.08.2014

Pokud znáte hrubozrnnou tvorbu Kevina Smithe (Clerks, Clerks 2), dobře víte, že je mimo Poldů s Brucem Willisem prostá velkých hvězd. V několika Smithových filmech se sice objevil jeho kamarád Ben… (více)

Jste připraveni na mroží horor?

Jste připraveni na mroží horor?

18.07.2014

Kevin Smith, režisér osobitých komedií Clerks a Clerks 2: Muži za pultem, před pár lety razantně překopal svoji kariéru. Mimo chystaných Clerks 3 hodlá točit především zvrácené horory, přičemž v Red… (více)

Reklama

Reklama