Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nešťastná láska se dá řešit všelijak, jedním z nejznámějších a nejsnadnějších způsobů je pochopitelně sebevražda. Tedy nejsnadnějších... jak pro koho, že. Norman Puckle, hodlající se zabít z nešťastné lásky ke krásné Marlene, nesvede zřejmě ani to. Ještě že jsou na světě lidé, kteří nejen že dokážou být v pravý okamžik na tom správném místě, ale umějí také poskytnout neocenitelnou radu. Proč páchat sebevraždu, když se člověk může dát k námořnictvu?! Kdyby ovšem důstojník Filkins věděl, koho že to právě ke královskému loďstvu zlanařil, a co všechno dokáže tenhle nenápadný chlápek na palubě admirálské lodi za pouhých pár dní napáchat, asi by se tak spokojeně netvářil... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Taková průměrná britská komedie stojící rozkročena nad dvěma filmovými světy - tím právě přicházejícím světem bláznivé crazy komedie a před nedávnem odešlým světem staré němé éry - americké grotesky. Z obou čerpá něco, bohužel ne to nejlepší, hrdina je správně potrhlý, několik gagů je skutečně povedených, ale takovýchhle filmů byly a jsou tucty... Zajímavý je černobílý obraz, úsměvné naivní vypodobnění šikany u britského námořnictva, hodně ruší dobově příznačné zpětné projekce... Prostě průměrná film s průměrnou porcí zábavy - ani dieta, ani vepřové hody... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Treti film v poradi od neznameho rezisera Roberta Ashera a pozeram, velmi dobra komedia. Suhlasim s dopitakom, ze najprv to vyzeralo dobre : nestastna laska, on sa chce zabit kvoli nej ale ani to nedoakze, namornici. Postupne vsak moje nadsenie chladlo, hlavne kvoli nefungujucim gagom a castej spatnej projekcii : 70 % ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Kdepak Gagarin, Norman Puckle to byl! První člověk na orbitu. Královské námořnictvo tím nepředběhlo jen Spojené státy a Sovětský svaz, co víc, oni předčili dokonce i armádu! :o)____Přečetl jsem si komentáře, prohlédl hodnocení a pustil si film. A dost dlouho jsem se divil, o čem to tu všichni píšou. U mě to bylo odzačátku a pak ještě dlouho po něm na pěti. Jenomže vedle super gagů (zejména cvičení v tělocvičně nebo natírání lodi pod vodou, jakože i mnohých dalších) přišly i scény jako potápění a nafukování kombinézy nebo laviny na horách.___Vůbec by přitom nevadila zpětná projekce, to je něco co tehdejší filmový průmysl běžně používal, je to dobové a byla by blbost to posuzovat dnešními měřítky. Nicméně některé "triky netriky" byly až moc laciné a hlavně naprosto nehodící se.___Takže mi hodnocení spadlo o pár procent dolů. I tak jsem ale pořád zůstal dost vysoko, protože já se u téhle komedie opravdu bavil. Jo a skvělá angličtina, btw. Man overboard! Aye aye. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Norman Wisdom bol v tých dobách populárnym komikom na britských ostrovoch, niektoré filmy ( Zásah v pravú chvílu ) boli veľmi úspešné. Nie som si istý, či tento patrí medzi ne, lebo je rozdrobený zbytočnou "epizódkovitosťou ". Niektoré gagy boli dobré, ale poväčšinou príbeh plynul len s ľahkým úškrnkom na tvári. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Takový celkem standardní Norman Wisdom, který nepřináší nic až tak zásadně nového, i když se musí uznat, že oproti předchozím filmům je zde více trikově náročnějších scén, které musely vypadat směšně už v době natáčení, ale dnes v sobě mají takové zvláštní, nostalgické a groteskní kouzlo, které na mě dolehlo. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama