Reklama

Reklama

Sven (Ko Zandvliet) je právě ve fází dospívání. Doma to nemá zrovna jednoduché v blízkosti svého násilnického otce, který si na něm často vybíjí svoji zlost. Sven se přes to všechno snaží dostat kreslením obrázků. Kresby zachytávají jeho emoce a to nejen nenávist k otci, ale také sympatie ke spolužačce Roosmarijn (Abbey Hoes). (Kamca_)

(více)

Recenze (7)

sochoking 

všechny recenze uživatele

Tento film elegantne poštve hlavných hrdinov, a vôbec všetkých zúčastnených talentovaných nehercov, proti vám. Napríklad taká Roosmarijn; tá bola neuveriteľne tupá, že jej rozhodne neverím, že z kreslených komixových obrázkov zrazu pochopila celú Svenovu situáciu! O Svenovi sa nejdem ani vyjadrovať. Toho by som najradšej zabil hned' na mieste! Tak sa mi vidí, že celý film točil jemu podobný tínedžerík... ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Všetky tie problémy, ktoré tento film spracovával sa tu tvárili veľmi okato. Najprv vznikli, potom sa zatajovali, potom sa začali riešiť a nakoniec sa všetko pekne vyriešilo ako v správnom tínejč filme. Slabšie tri, ale predsa len tri *, lebo Zandvliet je taký zlatý chlapec :-), a vôbec parádne som si pri tom oddýchla. Videné v rámci Season Challenge Tour ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Vytvářím si asi novou lásku k holandským dramatům. Už od začátku měl tenhle film velké kouzlo. Moc jsem nevěděla, co od toho čekat, ale v prvních vteřinách mě to strhlo a nechala jsem se unášet poutavým dějem. Hlavní roli tady ztvárnil Ko Zandvliet a líbil se mi tu víc než v Jognens. Abbey Hoes jsem viděla ve filmu poprvé a taky se mi hodně líbila. Spolu jim to moc slušelo. Jinak je docela škoda, že tento film není víc známý. Dostala jsem se k němu úplnou náhodou. A doporučuju ho všem, co mají rádi kvalitní filmy o dospívání a problémech okolo. Celkově 75%. ()

petrsv 

všechny recenze uživatele

Skvělé téma, ale scénáristicky nedotažené. Ač film ani chvilku nenudí, nelze si nevšimnout jistých schematických postupů, což potom působí tak nějak uměle, nevěrohodně. A to by u tak závažných témat jako je domácí násilí, být nemělo. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Dosť dobré, aj keď niekoľko chybičiek krásy to určite malo. Avšak treba povedať, že film stavia najmä na skvelej zápletke, ktorá kombinuje viacero aktuálnych sociálnych problémov - od domáceho násilia, cez sexuálne obťažovanie, až po ľahostajnosť voči riešeniu problémov. To všetko zobrazené najmä na dvojici ústredných postáv sympatického Svena a jeho tajnej Lásky Roosmarijn (mimochodom Abbey Hoes bola naozaj príjemným spestrením tejto teenage drámy). Okrem výbornej zápletky to malo aj celkom vydarený spád a taktiež formu, ktorej v mnohom dominovali aj Svenove skice, ktoré neskôr boli dobrým vodítkom k pochopeniu tajomstiev jeho okolím. Škoda, že niektoré tie bočné dejové línie neboli úplne dotiahnuté dokonca, resp. film sa mi až tak dostatočne nevenoval. Ale aj tak veľmi dobré, hodné 4*. ()

1985lula 

všechny recenze uživatele

Váhala som medzi 4 a 5 *, ale nakoniec musím zaokrúhliť smerom nahor, pretože som sa ani chvíľu nenudila. Od začiatku až do konca tempo nepoľaví a herci mi boli taktiež veľmi sympatickí a prirodzení. Navyše sa film nevenuje len jednej chúlostivej téme, ale hneď niekoľkým a vôbec to nepôsobí preplácaným dojmom. Potešilo, že sa vo filme objavil aj freerunning. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 8/10 ... Vizuální stránka: 7/10 ... Soundtrack: 6/10 ... Didaktický potenciál: 5/10 ... Celkový dojem: 8/10 ()

Reklama

Reklama