Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Hrabě Arthur Strong. Seznamte se. Komik ve výslužbě. Neomalený ješita. Popletený senila, který žije v dojmu, že vnímán širší veřejností, minimálně jako národní umělec. Tedy spíš umrlec. Michael Baker je syn Arthurova bývalého kolegy, který zahynul. A právě jeho syn, Michael dostal za úkol o něj napsat vzpomínkovou knihu. Jenže Max Baker se svým synem moc času nestrávil. Jak už to u úspěšných umělců bývá. Právě proto se se Michael a Arthur setkávají, aby společně trávili čas a vzpomínali na Maxe Bakera, věhlasného komika. To, že to bude náročná spolupráce, která přivede do poměrně fádního života pětatřicetiletého nedoceněného pisálka, dobrodružství důchodcovského života Arthura Stronga a jeho "geronto" partičky, svědčí hned první díl ze šestidílné první série seriálu, který je televizní adaptací rozhlasové hry na pokračování. V hlavní roli její autor a společně s věhlasným G. Linehanem tvůrce scénáře Steve Delaney. (geklon)

(více)

Recenze (9)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Estrádní scénky z normalizačních kulis, vyprané v estetice devedesátkové show na Nově, s datem vzniku 2013 a podepsaná Grahamem Linehanem; nedík! ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

No, teda Grahame, po takový tvůrčí pauze bych čekal uplně jinačí hitparádu. Count Arthur Strong nabízí jen sotva stravitelnou ústřední dvojku a humor tak špatnej, že jde vážně jen těžko uvěřit, že s nim má co dočinění génius typu Linehana. Dvě hvězdičky spíš jen z milosti, protože zábava opravdu nula (ne-li mínus). ()

annihilation 

všechny recenze uživatele

Od Grahama Linehama jsem čekala mnohem víc. První a poslední díl měl radši úplně vynechat - mohly se v klidu jmenovat Katastrofa a Klišé, zbytek seriálu byl ale dost povedený a opravdu jsem se zasmála. Z největší části to atmosférou připomíná další Linehamův počin - Father Ted, na který si divák také musí zvyknout, než se do něj zamiluje. Na poli současného repertoáru seriálu o ničem je to určitě nadprůměr, ale u někoho tak talentovaného, podprůměr. Doufám, že se další série ustálí na kvalitnějším bodě a půjde o lepší podívanou. ()

geklon 

všechny recenze uživatele

První díl z nové produkce věhlasného, současného krále britcomu G. L., je až do finální scénky na pietní rozlučce s otcem a bývalým spolupracovníkem ústřední herecké dvojice, nemastný a neslaný. Chybí mu ten pověstný současný situační humor s přesným načasováním a odzbrojujícími gagy v každém záběru. Tohle je prostě jiný šálek čaje. Ale funguje. Závěrečná scénka s flanelovými kapesníčky mě totálně odrovnala a já si hlavního hrdinu, gerenta Arthura oblíbil během dvaceti minut, tak, že se dostává do top 5 Linehanových postav. Těším se na další díly. Tohle prostě není pro nerdy a hipstery. ()

Pražák 

všechny recenze uživatele

"You have never seen an organ that I've got." Steve Delaney je britský rozhlasový komik, který napsal scénář společně s Grahamem Linehanem a sám se obsadil do hlavní role nepříjemného důchodce, bývalého komika a kdysi dávno partnera slavnějšího kolegy, který již nežije. Když přijde na scénu jeho pozůstalý syn a požádá Artura, aby mu pomohl s biografií jeho otce netuší ještě vůbec do čeho se to vlastně pouští. – Velké očekávání, že jde o další autorský seriál autora IT Crowd a Black Books nakonec vyjde trošku naprázdno. Jedná se celkem o skromnou one-man show staříka, kterého si rychle oblíbíte pro jeho zvláštní britskou dikcy (ze které vznikl takzvaný "arthurismus"), svérázný pohled na svět a jeho sebevědomí. 6-ti dílný seriál má celkem vyrovnanou kvalitu a je zde spousta typických Linehanovských absurdních situácí včetně referencí a parodií na soudobou televizní produkci. Nicméně kvalit IT Crowd nebo zejména Black Books, kterému je přece jenom blíž, zcela určitě nedosahuje. 4 hvězdičky s odřenýma Arturovýma ušima. Seriál chystá druhou sérii. ()

mcleod 

všechny recenze uživatele

Některé díly jsou výborné (především skvělý druhý díl mimo jiné o provázení po stopách Jacka Rozparovače, který se hravě vyrovná Linehanovým nejlepším sitcomům), některé však průměrné (především první díl, který může mnohé méně fanatické fanoušky Linehana odradit od dalšího sledování sitcomu). Celkově musím uznat, že jde přes velkou srandu asi o nejméně povedený Linehanův sitcom. Svým pojetím mi nejvíce připomíná jeho první sitcom Father Ted... který se mi ale začal líbit až po několikerém shlédnutí, tak třeba to bude s tímto sitcomem podobné. ()

ještěžiju 

všechny recenze uživatele

No ano, je to slabota od Linehana, přesto stále ještě strčí do kapsy spousty americké sitkomové produkce ... slušelo by se tu navíc uvést, pokud jsem to z komentu na IMDB správně pochopil, že je to přepis rozhlasové hry na pokračování. Arthur je v ní prý daleko zákeřnější. Čili pro TV produkci tu došlo ke zjemnění :-( . Nevím, kdo tu vytvářel hlavičku, ale přeci jen by se hodilo, aby herecký představitel ústřední postavy Arthura byl uveden na prvním místě a ne na konci. Ten hlavní nedostatek tohoto seriálu narozdíl od předchozích Linehanových a spol. autorských kousků je zaměření se s komikou převážně jen na hlavní postavu. Bez ní se to skoro nepohne. U ostatních postav se jedná o pouhé přicmrndávání. Snad vyslyší výtky fandů a zapracují je do oné slibované a prý již odklepnuté druhé sezóny. ()

koci 

všechny recenze uživatele

Grahame, co se stalo? Vždyť ve stejnou dobu jsi psal i závěrečnou spešl epizodu IT Crowdu, a ta byla super. A k tomuhle budeš dělat i druhou sérii... nech to rádiu. ()

Reklama

Reklama