Reklama

Reklama

Jeruzalém

  • Kanada Jerusalem

VOD (1)

Obsahy(1)

Zajímavá prohlídka jednoho z nejstarších a nejzáhadnějších měst na světě... Jeruzalém je město se zajímavou přítomností a velmi bohatou historií. V průběhu 5 000 let byl nesčetněkrát zničen a znovu postaven. Vzhledem k mnoha různým vládcům se stal i centrem světa pro tři hlavní náboženství. Život a atmosféru města dokument odhaluje pomocí tří mladých dívek a jejich rodin – židovské, křesťanské a muslimské. Jejich očima se diváci dozvědí, co to znamená nazývat Jeruzalém domovem, a zažijí oslavy a události, které znamenají vrcholné okamžiky roku v životě města. Výpovědi dívek doplní i archeoložka Jodi Magnessová, která zkoumá nejpozoruhodnější historické památky v regionu, aby lépe porozuměla této křižovatce civilizací. (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

sportovec 

všechny recenze uživatele

Já už to na vlastní oči viděl včetně té turecké zdi ohraničující Staré Město a Zdi nářků. Myslím, že díky tomuto pořadu promlouvajícímu výraznou filmovou řečí, jsem však viděl víc. Jména Kurda Saladína a Richarda Lví srdce by měla být v obecném povědomí podstatně slyšitelnější. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Jedná se o první režijní počin Daniela Fergusona a hned si vybral dost náročné město. Nejen polohou, ale i střetem civilizací a kultur. Je to třaskavá oblast, ve které není nikdy dlouho klid. A právě proto mě překvapilo závěrečné tvrzení, že vedle sebe klidně žijí různá náboženství. Vizuálně ale vypadá Jeruzalém krásně. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Tahle prezentace by mohla docela dobře sloužit jako promo Jerusalem City Tourism, ale who cares, když ty záběry na město, kde se snoubí tolik zarytý náboženský vymytosti, trojí svatosti, orientální starobylosti a síly křižovatky dějin lidstva, jsou tak dechberoucí... Rozhodně to budu chtít vidět na vlastní oči. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Hezký dokument o Jeruzalému, který by se celkem dobře vyjímal jako propagace v rámci nějaké cestovní kanceláře. Vizuálně je to krásné a ukazuje Jeruzalém jako skutečně nádherné město. V komentáři je i dostatek informací, ale přece jen je to hlavně o historii a důvodu, proč město stojí, nikoli o tom, proč se bortí, což přece jen trochu celému obrázku chybí. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama