Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Kdyby Marta a Věra nebyly zaměstnankyně slevového portálu leeevne.cz, neměly by nic společného. Rozděluje je jejich zcela odlišný přístup k životu. Marta (Bára Poláková) věří, že dělá práci, která má smysl a pomáhá lidem lépe žít. Když má vše systém, je šťastná a plná iluzí. Věra (Sabina Remundová) má nedozírné zkušenosti, a proto žádné iluze. Improvizace je její radost a zároveň recept na přežití v jakýchkoli podmínkách. Majitel firmy Brouček (Pavel Liška) je podlý skřet převlečený za manažera, který nejraději řídí, šmíruje a šikanuje své dvě zaměstnankyně. (Česká televize)

(více)

Recenze (138)

golfista 

všechny recenze uživatele

Kupodivu jsem se několik pondělních večerů docela slušně bavil. Herecké výkony bez náznaků trapnosti a slušně vypointované dialogy. Já osobně od sitcomu o mnoho víc neočekávám. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Ne, tenhle "humor" jsem zkrátka nedával. A to jinak proti nikomu z účinkujících nic nemám a Kolečkovy věci považuju téměř za záruku kvality. Jednotlivé postavy a jejich jednání mi ale otvíraly kudlu v kapse, a to je u sitcomu docela problém;) 40% ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Chápu. Název Martha a Tena už byl zamluvený. No, nebudeme z toho dělat vědu, i mistr Kolečko se utne. :-) U seriálu, který je inscenovaný ve dvou místnostech, nějaká ta chudost nevadí, horší je ta vata řečí, ve které se našel nějaký ten záblesk geniality (např. ono Kotkovo prorocké "televize zdržuje.") Snad se autor příště aspoň trošku zakázaně uvolní. 30%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Petr Kolečko - člověk, co se podepsal pod Okresním přeborem a Čtvrtou hvězdou, je tady místy v textu znát. Možná i to je ten důvod, proč jsem vydržel několik dílů. Všechno ostatní je ale šíleně špatně. Například brutálně amatérská hudba nebo záměrně praštěné postavy, které nejsou "v pohodě" jako třeba ve Čtvrtý hvězdě, spíš jsou totálně trapný. A je to škoda, protože jsem si myslel, že Česká televize už ví, jak natočit podařený sitcom. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

A kam se poděl humor?! Veřejnoprávní sitcom hluboko pod úrovní nováckého Comebacku. I s těmi planými urbanistickými prostřihy. Někdo by měl možná vedení ČT sdělit, že tenhle novácký sitkomový mustr není žádný na západě úspěšně vyzkoušený televizní formát, ale slepá ulička televizní zábavy... A postavit zábavu na základě oslího můstku ,,přísný šéf - vizuální podoba s Adolfem Hitlerem" je tak prvoplánové, že bych se styděl použít tenhle vtípek i na školní besídce... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ŠÉF JE TVŮJ NEJLEPŠÍ PŘÍTEL...“ /// Tak tohle je kurevskej balanc na hraně. Vlastně je to veselejší (neznamená vtipnější), než jsem čekal! Ale nikdo tady ze sebe nedělá čuráka (Liška? V poho, to s tím knírem se dá přetrpět…). Rozšafná Věra upjatý Martě votevírá 13.komnatu úplně ve všem a snažej se o situační konverzační humor ohledně firmy, která na tom není moc dobře – hlavně kvůli produktům, který nabízej. Mladší (tlustá) Janžurka v komediální roli ukecaný ženský celkem ujde. Taky Lišákovi vobčas ten ftip vyjde. Jako – žádná sláva, ale vlasy bych si nerval (a nechal si je na příště). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Petr Kolečko. 2.) Dělám v kanclu a moje historky mi připadaj vtipný. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Každý pořádný šéf má alespoň dva podřízené, aby mohl naplno rozvinout své manažérské schopnosti." A diktátor Brouček je maminčin manažér dle mého gusta. Jeho podřízené mě až tolik nebaví, ale když už jsem s nimi strávil tolik času a rád nakupuju opravdu leeevně, tak si objednávám 20 ledňáčíčků, přepravku ležáku Chroust, dva luky Malý Robin, jedno posezení v manželské poradně a půl bobule Acaí. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

(Viděna 1. a 4. epizoda.) Nejdřív mě polila studená sprcha, ale nakonec to jde relativně nahoru. Selhává to v samotné profilaci hrdinů coby bez výjimky nesympatických chcípáků, kteří nic neumí a nic nedělají. ()

Djoker

všechny recenze uživatele

Kolečko je v kurzu, tak píše hlava nehlava. Kdyby na podobné úrovni vyplodil dva tucty epizod, tak si řeknu, že cílem byla kvantita a ne kvalita a dál to neřeším, ale pokud se v rámci sitcomu zmůže jen na minisérii této pochybné úrovně, tak si pochvalu rozhodně nezaslouží. Kalkul v podobě kancelářských krys, které se celý den kopou do prdele, sjíždí slevové portály a facebook, je dobrým tahem, protože v tom se najde většina diváků. Možná i kvůli tomu, že v kanclu dělám taky, mi však tyto chcípácké a ufňukané výlevy hlavního tria zábavné nepřijdou. Přitom má seriál k dispozici nejzajímavější mladou českou herečku, krále filmových dementů a neokoukanou užvaněnou tetu, což je sestava, od které bych účast v takovém průseru nečekal. Zřejmě v rámci úsporných opatření se navíc celý děj odehrává ve dvou místnostech a prakticky bez guest stars. Možná jsem zhýčkaný zahraniční produkcí, ale tohle už je přes čáru i na naše poměry. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

16/16 Jsem ráda, že se Marta a Věra stihly natočit přesně v mezidobí mezi Bárou Polákovou protestující a zpívající. Někde tam uprostřed všech těch tváří je totiž taky pohodová herečka. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Pilot: Takže sranda v Česku existuje, a nemusí jít pouze o dementní vřískající babizny a Milana Šteindlera, znásilňujícího britské originály, hm? Všechny sitcomy u nás ať už klidně zastřešuje jen a pouze Kolečko. Fakt jsem nečekal, že budu zvědavě vyhlížet druhý díl... ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

To že Liška nosí Hitlerknír NENÍ vtipné. To že je každá z titulních dam kravoidní jinak NENÍ vtipné. Umělý smích v českém seriálu NENÍ vtipný. Ono to celé tak nějak NENÍ vtipné. A rádobyvtipy na téma facebook žere čas jsou už jenom a jenom trapné (a to říkám jako někdo, kdo facebook nikdy neměl a nikdy mít nebude*). Zatím výjimečně nevtipný ekvivalent v trávě zapadlého polohnilého párku. Navíc převzetí vysílacího času po čtvrté hvězdě je tady dost nevděčné. Po druhém díle: Proč do prdele musí tak sympatická Bára Poláková hrát tak nezměrnou krávu? A když je magorný Liškův šéf nejsympatičtější a nejlogičtější postavou, je něco dost špatně. Po třetím díle: Krávy, totální krávy a dementní scénář, navíc s výjimečně nevtipným kopání do čecháčkovství, končím a zcela vyjmečně ohodnotím, aniž bych viděl celou sérii, tohle se totiž fakt nedá, jedna čestná, ale od odpadu ne moc daleko.*edit: jsem zas kecal ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Hodně podprůměrný sitcom, který se zřejmě snažil vsadit na jistou popularitu (u někoho) Lišky a Polákové. Neříkám, že všechny konverzační dialogy byly tupé, ale já prostě nemám rád pouštěný smích a to zejména i u míst, kde jsou scénky trapné... Barbora je sexy baba a snad jedině proto když - na to při roštování programů narazím to nevypnu... Vyhledávat to ale cíleně nebudu. Hotel je proti tomu opravdu na 5 hvězd ! Po pilotu je to za dvě krysy. * * ()

Peytl odpad!

všechny recenze uživatele

8 x 28 minut? Není to málo? Není to moc? I přes to, že byl zmíněn kominický sex appeal, smrad a podobně, mé srdce se netetelilo, sory Koleso, tohle je průser...snad jsem jen rád, že mladá ,hehe, baculka nepoužívá jméno Janžurová, neboť bychom vytáhli do boje, myslím kominický cech. Lepší už to nebude a hůř být nemůže... Polákové půjčím štětku, víc se nehodlám angažovat. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Šéf je tvůj přítel a kolegialita je nade vše. Svědomitá a lehce ambiciozní Marta pracuje na internetovém portálu nabízející výhodné slevy. Není na to sama. Kancelář sdílí s vyrovnanou a dobrosrdečnou asistentkou Věrou, která má nervy obalené tuky a cukrem a přebytečná kila řeší tak, že si dá v práci vždy něco dobrého na zub. Nad jejich pracovní morálkou a správným chodem firmy bdí nevyzpytatelný ředitel Brouček s hitlerovsko-chaplinovskou fazonou, u něhož pravidelně vítězí rádoby humánní přístup ke svým podřízeným zaměstnancům, ukrajovaná benevolence má navrch nad železnou autoritou a šmírování svých dvou pracovnic považuje za něco přirozeně normálního až etického. Co je však pro něj zásadní je to, aby na pracovišti nevládl chaos, zaměstnankyně do puntíku plnily zadané úkoly a pracovní morálka neklesla níž, než je nezbytně nutné. Děj se co děj. Nepoložit a nerozložit firmu je zásadním krokem k úspěšnému podnikání. Pánové Kolečko s Fuitem si troufli na sitcom, který u nás nemá zastoupení, ačkoliv v zámoří existují desítky podobně laděných sitcomů. Problém vyvstává hlavně v odlišném tvůrčím přístupu, který zdaleka nedosahuje kvalit zámořských harcovníků, a pak také v daném prostředí kanceláře, které pro našince nepředstavuje nutně místo, kde by si užil kopec legrace. Převládá u většiny diváků zažitý pocit, že takové pracoviště je v podstatě nudné, a prostor pro komediální situace, je zde takřka nulový. Tvůrci však byli opačného názoru. Každý dialog tlačí do vtipu (i za pomoci předtočeného smíchu), i když převládal spíše podivně konstruovaný nevtip a vypointovaných gagů je opravdu jen minimum. Kdyby tvůrci slevili z jakési povinnosti být za každou cenu vtipní a tolik to nehnali do extrému, tak by půlhodinové epizody byly relativně vkusné a zábavné. Hranice (dobrého) vkusu je občas až nemile překročena. Jednotlivým epizodám, i přes jejich méně umné sepsání, nechybí originalita. Nejedná se sice po stránce tvůrčí o nic mimořádného, ale vzhledem k fiaskům, ke kterým na naší sitcom scéně dochází velmi často, tak se v podstatě jedná o takovou první sitcom vlaštovku. Trio Poláková-Remundová-Liška si přes prkennost a nízkou ohebnost dialogů nevede vůbec špatně, a je to hlavně jejich zásluha, že nějaký vtip alespon obstojně funguje a nekončí křečí, se kterou tenhle počin bojuje v globálu. Málo nosné zápletky, nízká vypointovanost gagů a slabá režie, ale také snaha v tuzemsku prorazit s novým formátem situačních komedií, který v zahraničí slaví úspěchy, ale pro českého diváka až tolik atraktivní není. Situační humor, když se umí, je poměrně vděčná disciplína, avšak musí se respektovat její určená pravidla. Obávám se, že našim, ne až tak zkušeným tvůrcům, bude ještě nějakou dobu trvat, než dosáhnou kýženého výsledku. Do té doby divák musí anebo nemusí vzít zavděk humoriádou z druhé ruky. A vida, zmíněná firma dokonce slevový výprodej preferuje a profituje z něj. Mé hodnocení: 40% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

První díl mě mile překvapil. Není to nic extra, nic, co bychom jinde neviděli, ale je to slušně zahrané, solidně to balancuje na hraně, kdy už by to bylo blbé, a kdy je to ještě uvěřitelné, a myslím, že podobných žen s myšlenkou na promarněný život strávený v kanclu bude víc. Zasmál jsem se u prvního dílu víc než u tolik vychvalované Čtvrté hvězdy (všechny díly), a i když občas je Poláková na zabití, jak se moc snaží, aby byla vážná i tou vážností vtipná, odlehčená Remundová to celé utáhne. Jsem zvědav, kam se dostane postava šéfa, který je až moc „čtyřhvězdičkový“ na můj vkus, a ten fór s hitlerovským knírkem skutečně není vtipný, i když politicky nekorektní. Ale tenhle sitcom asi neměl být o politické nekorektnosti, tu snad vyzuřili na Čtvrté star. Jinak ty úvodní a závěrečný vnitřní monolog by slušný dramaturg škrtl hned v první verzi scénáře, jak jsou pitomoučké, dlouhé a zbytečné. --- EDIT: Po druhém dílu snižuji na dvě hvězdy, přece jenom se z toho stává vylouhovaný čaj, a co bylo zajímavé v dílu prvním je zde křečovité. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Je to oddechovka, která moc nepřemýšlí a vtipy háže metodou: buď se to chytí nebo ne. Tudíž jsou gagy často trapné a nevtipné. Zejména, když se na scéně objeví Liška, ale komunikace dvou rozdílných jezinek z jedné kanceláře občas zabloudí i do humorných momentů. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nijak zvlášť jsem se na seriál netěšil, šel jsem do něj jen kvůli Báře Polákové, která mě tak výborně bavila v Neviditelných, a čekal jsem spíš průšvih, takže výsledek byl pro mě příjemným překvapením. Největší obavy jsem měl z Pavla Lišky, myslel jsem, že dojde znovu na jeho stále dokola nasazovanou postavičku víceméně retardovaného sympaťáka, ale René Brouček byl nakonec vcelku zábavným chlapíkem (zvlášť, když se dostal do fáze drsného šéfa). Viděl jsem proměnu Charlieho Chaplina v Adolfa Hitlera, naučil jsem se dva nové termíny (akademický půlměsíc a presumpce kvality), navíc jsem se mohl místy od plic zasmát, takže jsem byl vlastně spokojen. 3*+ ()

Reklama

Reklama