Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Kdyby Marta a Věra nebyly zaměstnankyně slevového portálu leeevne.cz, neměly by nic společného. Rozděluje je jejich zcela odlišný přístup k životu. Marta (Bára Poláková) věří, že dělá práci, která má smysl a pomáhá lidem lépe žít. Když má vše systém, je šťastná a plná iluzí. Věra (Sabina Remundová) má nedozírné zkušenosti, a proto žádné iluze. Improvizace je její radost a zároveň recept na přežití v jakýchkoli podmínkách. Majitel firmy Brouček (Pavel Liška) je podlý skřet převlečený za manažera, který nejraději řídí, šmíruje a šikanuje své dvě zaměstnankyně. (Česká televize)

(více)

Videa (20)

TV spot 11

Recenze (138)

Mlle 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle zatím plný počet a milé překvapení. Když jsem se dočetla, že ČT připravuje sitkom s Pavlem Liškou, po zkušenostech s filmy, v nichž vystupoval (což mu ovšem neubírá na talentu), jsem nečeokávala nic dobrého. Posteskla jsem si, jak česká produkce nenávratně bloudí ve vyšlapných šlépějích osvědčeného malého, českého "smrádečku ale teplíčka", v němž se, jak stvrdil právě odvysílaný seriál Čtvrá hvězda, stírá hranice mezi nováckým mainstreamem a sametovým pivním pseudointelektualismem. Naší národní hrdostí i devizou je naše chudáčkovství. Slabomyslné hrdiny a jejich neúspěchy Čech miluje. Vystavujeme je na odiv (filmy z protektorátu), nebo se s nimi v pokřiveném soucitu ztotožňujeme, neboť naše lenost i neschopnost pramení ve stejném zdroji (Vratné lahve, Kolja, Idiot, Václav ... ), anebo se jim smějeme (Čtvrá hvězda), abychom se snad nemuseli nedej bože o něco snažit, pracovat, nebo se učit - to všechno průměrného Čecha, a tedy i širokou cílovou skupinu českého filmu, bolí a obtěžuje. A ono ejhle. Sitkom je přece jen jiného ražení. Zejména potěšil fakt, že humor skutečně vychází z dialogů. Ty dosahují intelektuální úrovně, kterou bych tu nečekala. Z prvního dílu čiší nefalšovaný závan britské břitkosti, což stylově dokreslují double-recesistické rekvizity. Zatímco pseudohumor seriálu Čtvrtá hvězda byl postaven na tom, že je někdo špatně oblečený, hloupý, masturbuje, lže, krade, nebo má sex s nadřízeným (samé "vtipné" věci, až se za břicho popadám), tady se opravdu směji formulacím i významům. Excelentní šou podtrhuje mistrovskou performancí Sabina Remundová. Dcera snad vůbec nejlepší české herečky s velmi sympatickou osobností předvádí, jak to dopadne, když jablko nedopadne :) daleko od stromu. Všem, kdo neviděli, doporučuji zejména díl "Jehňátko". Ten se tedy opravdu povedl. A komentátorka "ta*jemna*" má pravdu, je to i dokument :))) ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Český pokus napodobit sitcom ve stylu "Kancl". Několik vtipných scének mi na tváři úsměv vykouzlilo, jiné působily trochu bezradně. Rozhodně lepší než paskvily typu "PanMáma". Po čtyrech dílech dávám se zavřenýma očima tři hvězdy, které však mají hooodně odřené všechny hroty. Vzhledem k celkem pouhým osmi dílům je vidět, že tvůrci nemají dostatek nosných témat. A nebo testují publikum... edit: s ohledem na jiné sitcomy, musím snížit hodnocení. A to jsem viděl úplně všechny díly! Asi jsem čekal zázrak... ()

Reklama

Calabria 

všechny recenze uživatele

Po 5 minutách to vypadá jako by to mělo být extra trapny, ale ve finále jsem se hrozně nasmál, což se mi u jinýho českého seriálu kromě comebacku ještě nestalo. Ale nebýt Pavla Lišky by to prostě nešlo. Viděl jsem 6 dílů na YouTube z 2. Série a až ji dojedu tak jdu 100% na 1. Sérii na česká televize. 90% 4.10 - viděl jsem všechny díly asi 3x a ten dnešní taky. A musím říct že se dalšího dílu nemůžu dočkat. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Je to jako na houpačce, chvílema sranda a pohodička, chvílema ovšem nuda a téměř trapnost. Natočit kvalitní a vtipnej sitcom evidentně není nic jednoduchýho, aspoň v našich vodách ne. Protože vymyslet něco pro 3 herce, kteří jsou v podstatě celou dobu v jedné místnosti, chce opravdu mít pod kloboukem. Viděl jsem cca 3 díly a obávám se, že kvalita už se nikam nepohne a zůstane to takhle. ()

DanielDall 

všechny recenze uživatele

Poměrně slušný počin. Slušné pointy a výtečně pojaté kancelářské pipky. Jen kdyby s tím Liškovo "Knírem" tolik netlačili na pilu. Chápu, že pan Brouček měl být karikatura a asi měl být trapný jako Gervais z Kanclu, ale To Liškovo pojetí mi nesedlo. Postavy sitcomu maj bejt ujetý ale uvěřitelný. Vzhledem k okolnostem by možná bylo daleko vtipnější kdyby protentokrát Liškova postava nebyla prvoplánově komická. Už jen ta představa, že Liška je nekoktající studenej manažerskej studenej čumák ... ()

Galerie (205)

Zajímavosti (5)

  • V díle "Vstřebávání! Věra (Sabina Remundová) líže nanuk, který se během scény zvětšuje a zmenšuje, přestože by se měl zmenšovat. (Chip89)
  • Exteriér fiktivní kanceláře Leeevne.cz se nachází na Vinohradech, v ulici U Zvonařky. (hermiona)
  • Doménu Leeevně.cz si zaregistrovala Česká televize a využila ji jako fiktivní rekvizitu seriálu. (MTHRFCKR)

Reklama

Reklama