Série(2) / Epizody(16)
Kdyby Marta a Věra nebyly zaměstnankyně slevového portálu leeevne.cz, neměly by nic společného. Rozděluje je jejich zcela odlišný přístup k životu. Marta (Bára Poláková) věří, že dělá práci, která má smysl a pomáhá lidem lépe žít. Když má vše systém, je šťastná a plná iluzí. Věra (Sabina Remundová) má nedozírné zkušenosti, a proto žádné iluze. Improvizace je její radost a zároveň recept na přežití v jakýchkoli podmínkách. Majitel firmy Brouček (Pavel Liška) je podlý skřet převlečený za manažera, který nejraději řídí, šmíruje a šikanuje své dvě zaměstnankyně. (Česká televize)
Chápu. Název Martha a Tena už byl zamluvený. No, nebudeme z toho dělat vědu, i mistr Kolečko se utne. :-) U seriálu, který je inscenovaný ve dvou místnostech, nějaká ta chudost nevadí, horší je ta vata řečí, ve které se našel nějaký ten záblesk geniality (např. ono Kotkovo prorocké "televize zdržuje.") Snad se autor příště aspoň trošku zakázaně uvolní. 30%. ()
"Každý pořádný šéf má alespoň dva podřízené, aby mohl naplno rozvinout své manažérské schopnosti." A diktátor Brouček je maminčin manažér dle mého gusta. Jeho podřízené mě až tolik nebaví, ale když už jsem s nimi strávil tolik času a rád nakupuju opravdu leeevně, tak si objednávám 20 ledňáčíčků, přepravku ležáku Chroust, dva luky Malý Robin, jedno posezení v manželské poradně a půl bobule Acaí. ()
,,ŠÉF JE TVŮJ NEJLEPŠÍ PŘÍTEL...“ /// Tak tohle je kurevskej balanc na hraně. Vlastně je to veselejší (neznamená vtipnější), než jsem čekal! Ale nikdo tady ze sebe nedělá čuráka (Liška? V poho, to s tím knírem se dá přetrpět…). Rozšafná Věra upjatý Martě votevírá 13.komnatu úplně ve všem a snažej se o situační konverzační humor ohledně firmy, která na tom není moc dobře – hlavně kvůli produktům, který nabízej. Mladší (tlustá) Janžurka v komediální roli ukecaný ženský celkem ujde. Taky Lišákovi vobčas ten ftip vyjde. Jako – žádná sláva, ale vlasy bych si nerval (a nechal si je na příště). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Petr Kolečko. 2.) Dělám v kanclu a moje historky mi připadaj vtipný. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()
A kam se poděl humor?! Veřejnoprávní sitcom hluboko pod úrovní nováckého Comebacku. I s těmi planými urbanistickými prostřihy. Někdo by měl možná vedení ČT sdělit, že tenhle novácký sitkomový mustr není žádný na západě úspěšně vyzkoušený televizní formát, ale slepá ulička televizní zábavy... A postavit zábavu na základě oslího můstku ,,přísný šéf - vizuální podoba s Adolfem Hitlerem" je tak prvoplánové, že bych se styděl použít tenhle vtípek i na školní besídce... ()
Petr Kolečko - člověk, co se podepsal pod Okresním přeborem a Čtvrtou hvězdou, je tady místy v textu znát. Možná i to je ten důvod, proč jsem vydržel několik dílů. Všechno ostatní je ale šíleně špatně. Například brutálně amatérská hudba nebo záměrně praštěné postavy, které nejsou "v pohodě" jako třeba ve Čtvrtý hvězdě, spíš jsou totálně trapný. A je to škoda, protože jsem si myslel, že Česká televize už ví, jak natočit podařený sitcom. ()
- Exteriér fiktivní kanceláře Leeevne.cz se nachází na Vinohradech, v ulici U Zvonařky. (hermiona)
- Doménu Leeevně.cz si zaregistrovala Česká televize a využila ji jako fiktivní rekvizitu seriálu. (MTHRFCKR)
- V díle "Vstřebávání! Věra (Sabina Remundová) líže nanuk, který se během scény zvětšuje a zmenšuje, přestože by se měl zmenšovat. (Chip89)