Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během putování napříč surrealistickým Německem potkáváme policistu převlečeného za medvěda, dokumentaristku marně hledající "velké téma", pedikéra pečlivě sbírajícího odumřelou kůži z nohou svých klientek, bohatý pár, který odmítá nasednout do auta vyrobeného v Německu, studenta historie, který při návštěvě koncentračního tábora nehne ani brvou a divokého muže, jenž v lesích cvičí havrana. V této filmové antologii jsou všichni propojeni buď rodinnými vazbami, nebo momentem náhody. V zemi, kde slunce nikdy nezapadá, žijí jen krásní, milí, úspěšní a šťastní lidé. Ovšem jen do chvíle, než odhalí své temné stránky a divák pochopí, že idylu dělí od pekla jen krůček. (Cinemax)

(více)

Recenze (8)

POMO 

všechny recenze uživatele

Samostatné príbehy vzťahových strastí, ktoré narazia na odhalenie skrytých “úchylok" partnera, plus jeden na tému viny a krivého obvinenia. A nejakým spôsobom sa tieto príbehy pretnú, kde by ste nečakali. Ako festivalová výplň OK, ale v spoločnosti Hanekeho či Alejandra Inárritua film neobstojí. Obsahuje iba jednu top scénu (trefný dialóg v aute o plusoch a mínusoch nemeckej povahy), príbehové linky nepretne nijako zvlášť premyslene, a postavičky s úchylkami nepodáva tak "roztomilo ujeté", aby sme s nimi mohli chápavo sympatizovať. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Začátek otřesný a nudný, pak se to rozjede a vypadá to zajímavě, ale ke konci je většina těch příběhů zakončena opravdu divně až nechutně. Navíc je hodně postav vyloženě nepříjemných, třeba taková reportérka, fakt sem jí už nemohla poslouchat. Opravdu dobrá byla jen scéna v autě o prezentaci Německa ve světě. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Finsterworld je na první pohled vskutku zvláštní a netradičně pojatý film. V průběhu děje se navzájem protíná několik linií, jejichž postavy jsou jistým způsobem bizarní až zvrácené. Divákovi se nabízí pohled na všelijaké úchylky a zvláštní dialogy, přičemž si člověk není jistý, jakým směrem se vše ubírá, jelikož děj filmu je dosti nepředvídatelný. Musím říct, že mě vážně štvala postava slizkého a sociopatického Maximiliana a na druhou stranu mi bylo celkem líto Dominika a učitele Nickela. Rovněž mě zaujala úvaha nad Německem ze strany rodilých Němců. Chvílemi film evokoval dějově i atmosférou Babel od Iñárritua (poustevník, střelba, prolínání příběhů). Nicméně jsem měl pocit, že tomu něco chybělo - něco, co by mě vážně dokázalo vytrhnout a odrovnat. ()

romain vagnae 

všechny recenze uživatele

málokterý německý film si dovolí tak otevřeně kritizovat dnešní Německo a chválit doby nacistické, mj. vlajku s hakenkreuzem .. zajímavá mozaika, kde jsou lidi, ač nežidi, zavíraní do spalovacích pecí v koncentráku či střílení v autě v rámci pomsty za vraždu havrana, nebo se chodí muchlovat na ultra-zvrhlé párty v převlecích za hebké králíčky ...., dokonce tu máme i pána, který vypadá jak Till Lindemannn z Rammstein (po většinu filmu jsem si říkal, jestli to fakt není on .. a doteď závěrečným titulkám nevěřím, že existuje nějaký Maertens - určitě Tillův pseudonym) - který peče úchvatné perníčky z ostrouhané kůže z nohou jedné staré paní (se kterou pak má dost peprnou milostnou scénu, chuťovka) --> závěrem - je to velice bizarně ale zároveň velice chytře ztvárněná satira na dnešní (nejen) německou společnost a její pokrytectví (ať už vůči svým blízkým, tak vůči nacistické minulosti) a drobné zvrhlůstky, které má každý jednotlivec a s nimiž musí nějak žít ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Nenápadný, jen lehce ironický film o různých úchylkách současných Němců. Festivalový film či určený německému publiku.(max.50%) ()

Reklama

Reklama