Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Potom, čo najschopnejší a najproduktívnejší jednotlivci v rozmedzí dvanástich rokov jeden za druhým zmizli nevedno kam, sa ekonomika ocitá na pokraji kolapsu. Úroveň kriminality sa zvyšuje a ľudí začína ovládať strach. Vláda pokračuje vo svojich zásahoch proti inteligencii a v celej spoločnosti sa rozmáha zúfalstvo. Iba jeden muž môže tento kolobeh narušiť, avšak jedna žena tomuto jeho zámeru stojí v ceste. Niektorí sa nezastavia v snahe získať ho pod kontrolu, iní urobia všetko, aby ho zachránili. Každý ho však chce nájsť. Tým mužom je John Galt (Kristoffer Polaha), ktorého identita konečne vypláva na povrch. (Incantator)

(více)

Recenze (8)

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Proč třetí film nenavazuje tak, jak končil ten druhý? Ve druhém letadlo havaruje na louce, tady v lese, opět se nám změnili herci - Taggartovou i Johna Galta hraje hned v úvodu někdo jiný - a nutno říct, že ve druhém filmu na těch pár sekund byl D. B. Sweeney daleko charismatičtější. Celá ta komunita tady vypadá jak z nějaké new age agitky. Fascinuje mne i ta myšlenka, že pár vzdělaných mozků z NDR, pardon USA, si založí vlastní tajný stát, a průmysl zrovna bez nich zkrachuje, bo nikdo jiný nedokáže to, co oni - nikdo jiný neumí vést železnice, považte! Jinak je to celé ukecané, lacině televizní, tentokrát to nemá ani dobrou kameru nebo atmosféru, jakou měly první dva filmy, nějaké drama nebo zápletka, o tom se mluvit nedá, a celé to vypadá už komplet jako totální telenovela, jen z new age prostředí - takové Celestinské proroctví z rádoby podnikatelského prostředí. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ono se to snaží něco říct, chce to lidi nějakým způsobem povzbudit, ale tady si bohužel myslím, že i ta předloha byla celkem špatná, takže to prostě nemohlo vyznít o nic moc lépe. To poselství je sice pěkné, ale takhle podané je to prostě příliš amatérské a cokoli sci-fi se z toho ztrácí. Myšlenka se pak ztrácí a snaží se být předána v posledním odstavci těsně před titulky. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

To co jsem napsal o dvojce, tak sedí i na trojku. Včetně toho, že herci byli opět nahrazeni svými méně talentovanými a nejspíše levnějšími protějšky. Zmizela uvěřitelnost myšlenek a v ruku v ruce s ní se ztratila i naléhavost děje. A čím to scenáristé nahradili? Především utopickou představou, že kapitalismus vyřeší cokoliv a kdo tvrdí opak, tak je blázen a šílenec. Bohužel onu myšlenku předává James Manera stejně naivním způsobem, jako kdyby točil reklamu na zubní pastu. Třetí díl dělí od odpadu už jenom malý kousek. ()

satanjel 

všechny recenze uživatele

Dramatickosť a dynamika predchádzajúcich dielov tu úplne absentujú. Ostala iba holá propaganda utopického kapitalizmu. V porovnaní s ideami filmu pôsobia aj naši najpravicovejší politici ako Mikloš alebo Kaník ako sociálne zmýšľajúci dobrodinci. ()

Sakulnikov 

všechny recenze uživatele

Třetí díl a třetí verze herců. Čím dál horší výběr. Ohledně myšlenek je poznat, že předloha byla psána v padesátých letech, a že Američani měli vždycky větší hrůzu ze socialismu než z fašismu, přičemž ale obě ideologie jsou kritizovány. I když hlavně cokoliv, co by se dalo označit za socialistické, přece jen Roosevelt v některých jedincích zanechal hodně špatné vzpomínky. Dobrá rada pro diváky: je vhodné znát tzv. americké duchovní hodnoty a principy a jejich vznikání, pak ten strach do jisté míry začne dávat smysl. ()

numan 

všechny recenze uživatele

Zlí militantní levičáci uchvátili Ameriku a donutili hodné, tvořivé a pracovité kapitalisty zmizet na skryté místo, kam na ně komunistická vláda nemůže. Něco podobného jsme tu zažili během 40ti let reálsocialismu, kdy všechno, co mělo mozek, IQ a k tomu dostatek odvahy, zdrhalo za železnou oponu směrem na západ. Z knihy Ayn Rand by se dal udělat skvělý seriál, tahle směs sci-fi, dramatu a telenovely si o to přímo říká. S tématem údolí Atlantis jako útočiště pro lidi, kteří odmítají dát své schopnosti napospas tupému davu, by se dalo pracovat nejmíň pět sezón a mohl vzniknout jakýsi výrazně pravicový ekvivalent městečka Heuréka. To by se ovšem při realizaci nesmělo posrat všechno, co se dalo. Od nadějné jedničky přes ještě poměrně solidní dvojku až po naprosto nezvládnutou trojku je filmový "Atlas" jeden velký kvalitativní sešup, o pravidelných výměnách hereckého ansámblu nemluvě, ty pocit roztříštěnosti z celé trilogie jen posilují. Obrovská škoda, že to takhle dopadlo a z objektivistické bible se postupně stala obyčejná filmová sračka třetí kategorie. ()

hujerita 

všechny recenze uživatele

Nech idú tvorcovia tohto spektáklu do pixle celý koľký sú. A to nielen tohto dielu ale celého Atlasu. Z celej knihy urobili taký neskutočný paškvil a super kokotinu až to nieje pekné.Štvali ma efekty ale hovorím si nevadí, štvali ma lapsusy, a to kurevsky, srali ma myšlienkové pochody a konanie postáv, a neskutočne ma tvorcovia nasrali ohľadom toho ako menili hercov jak na podnose. Stupidita na n-tú. Dojebali mi celý týždeň a ja som stratil pár hodín života pozeraním kusa ničoho. Ak by sa dalo a mohol by som, tak by som voči zodpovedným, čo majú túto trilógiu na rováši,vyvodil dôsledky. Hajzle pucovať všetkých by som dal. Za celé dielo jedna hviezda. ()

Reklama

Reklama