Reklama

Reklama

Show!

  • angličtina Show! (festivalový název)
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Show! je mimořádně vydařeným absolventským filmem, který vznikl na pražské FAMU v tvůrčí dílně Martina Marečka. Bohdan Bláhovec, jeden z nejvýraznějších talentů českého dokumentu, jehož předcházející filmy natočené během studií vyvolaly značný ohlas, déle než rok sledoval cestu 5Angels za slávou, na první stránky bulváru. Výsledkem je autentický, v mnohém překvapivý až šokující pohled do života teenagerské kapely, která je de facto promyšlenou strategií, realizací byznys-plánu otce jednoho z andílků. Jeho cílem je vytvořit skvělý komerční produkt a ovládnout trh s dětskou populární hudbou. O čem sní samy dívky? „Náš největší sen je vyprodat Madison Square Garden," říká bezelstně jedna z nich. Co všechno jsou pro to ochotny udělat? A do jaké míry jsou rodiče schopní pro naplnění svých vlastních neuskutečněných ambicí obětovat šťastné a spokojené dětství svých potomků? (AČFK)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (132)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Ak by nebolo krajinou pôvodu Česko, tak by sa tento pokus cez 70% neprehupol. Čo zahraničným dokumentom nie je odpustené, tak u českých dochádza k prižmurovaniu očí a nastupuje určitá divácka národná hrdosť. Ak by sa jednalo o prvú časť viacdielného dokumentárneho seriálu, tak by som nemal voči obsahu Show! námietky. No takto režisér jednoducho nezohnal dosť materiálu. Ale výtvor bez tak vypustil von, veď pre ČT furt dobré. Hlavná hviezda, fotr detskej "star", je nechutným exemplárom rodiča. Ak sa mu však náhodou raz podarí vytvoriť z vlastnej spermie českú Miley Cyrus, tak bude dostávať chválu zo všetkých strán a rozdávať vysmiate rozhovory, presne ako to robia rodičia úspešných športovcov. Veď medzi nimi nie je žiadny rozdiel, či? ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Další ambiciózní rodič, který si plní tužby skrze své dítě (pana otce Mertla jsem začal spolehlivě nesnášet hned od začátku). Tyhle dokumenty mají plus mínus vždy stejný scénář a ani tady se neděje nic, co by člověka překvapilo. Tím ale netvrdím, že by to bylo špatné. Bláhovec mě potěšil tím, že do natáčení nijak zvlášť nezasahoval a diváka obsadil do role pouhého pozorovatele. To sice na jednu stranu mohlo působit až příliš nekonfliktně, ale na tu druhou autentičněji. Záleží na tom, čemu kdo dává přednost. 70% ()

Reklama

Lanark 

všechny recenze uživatele

Bohdan Bláhovec možná umí číst myšlenky lidí. Pravděpodobně strávil s rodinou Mertlovou dost času, aby chápal co se děje v hlavách jejich členů beze slov. Bohužel já tam nebyl a myšlenky číst neumím. Dlouhé záběry na tváře lidí, kteří jsou zvyklí se před kamerou pohybovat toho moc neřeknou. Mertl tu (neříkám, že neprávem) schytal roli hromosvodu. Nebo mi vážně někdo chcete tvrdit, že se Michal David a Filip Renč nechali jen tak ukecat do projektu s vidinou, že udělaj pěti holkám radost? A pak vážně chcete tvrdit, že Mertl je naivní, když si myslí, že z FAMU dokumentu si udělá pr? Tady si dovolím doporučit k přečtení komentář uživatele Jellini. Jako první česká! vlaštovka mezi dokumenty zabývající se komercionalizací dětí dobrý, ale jako většina prvních vlaštovek vyvolává více otázek než nabízí odpovědí. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument, při jehož sledování se v člověku mísí nespočet emocí. Od zhnusení až po určité pochopení. Co se týče holek, tak podle mě jsou klasické puberťačky, celkem slušné vychované, avšak pěvecky naprosto průměrné a především značně zmanipulované tím, co jim do hlavy vtlouká ten táta, který je mimochodem strašně nesympatický. Úplně mi připomínal ty klasicky uspěchané manažery, jak se prohání v nablýskaných autech ulicemi Prahy a nahání love. Nicméně strategii zvolil asi účinnou. Holky musí být hubený, krásně vystájlovaný, to si přece konzumní svět žádá nejvíc, že? Kor když se holky zkámoší a vyfotí s hvězdami typu Absolonová, Gott či Michal David. Je to hodně zajímavý pohled do byznysu s mlaďoučkým bílým masem. Chudák jeho dcera, která je jinak celkem rozumná. Zajímalo by mě, kdy naposled jí upřímně dal najevo, že ji má rád... 75% ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Děti jako zboží. Proč ne, vždyť jde o showbyznys... Palčivě mrazivý dokument Bohdana Bláhovce je velmi osobitý celovečerní debut, sledující nedialogovou formou vzestup jedné dětské dívčí kapely založené a manažerované dle komerčně úspěšného modelu (nabízí se napsat amerického, ale úplně stejně kočíroval svou popovou stáj Kroky František Janeček neblahé paměti - rámec tedy tvoří nechvalně známá osoba Michala Davida). Z kontextu jasně patrný tvůrčí fígl, tedy nabídnout silně kontroverznímu člověku, v tomto případě manažerovi skupiny a otci jedné z obětí nezdravých (a nemorálních) ambic, možnost natáčet o skupině dokument, což dotyčný jednoznačně bere coby PR a reklamu zadarmo neuvědomiv si výsledný posun konotace směrem k negativnímu vyznění a příslovečnému nastavenému zrcadlu, z něhož na diváky hledí lidská a rodičovská stvůra. Film srozumitelný globálně napříč západní civilizací... ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Hlavní aktér dokumentu a manažer skupiny 5Angels Michal Metrl se pokoušel zabránit projekci snímku právní cestou. (Olík)

Související novinky

Cena Pavla Kouteckého zná svého vítěze

Cena Pavla Kouteckého zná svého vítěze

15.06.2014

Cenu Pavla Kouteckého za nejlepší dokument získala režisérka Bára Kopecká za film DK o kontroverzním a uznávaném architektovi Davidu Kopeckém. Film je podle poroty hluboce autorskou výpovědí… (více)

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

29.12.2013

Seznam nejlepších filmů roku 2013 dle ČSFD.cz si můžete nechat zobrazit ve specifičtějším výběru Žebříčků, a to i zvlášť pro jednotlivé žánry. V celkovém žebříčku divácké líbivosti vedou s úžasnými… (více)

Reklama

Reklama