Reklama

Reklama

Show!

  • angličtina Show! (festivalový název)
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Show! je mimořádně vydařeným absolventským filmem, který vznikl na pražské FAMU v tvůrčí dílně Martina Marečka. Bohdan Bláhovec, jeden z nejvýraznějších talentů českého dokumentu, jehož předcházející filmy natočené během studií vyvolaly značný ohlas, déle než rok sledoval cestu 5Angels za slávou, na první stránky bulváru. Výsledkem je autentický, v mnohém překvapivý až šokující pohled do života teenagerské kapely, která je de facto promyšlenou strategií, realizací byznys-plánu otce jednoho z andílků. Jeho cílem je vytvořit skvělý komerční produkt a ovládnout trh s dětskou populární hudbou. O čem sní samy dívky? „Náš největší sen je vyprodat Madison Square Garden," říká bezelstně jedna z nich. Co všechno jsou pro to ochotny udělat? A do jaké míry jsou rodiče schopní pro naplnění svých vlastních neuskutečněných ambicí obětovat šťastné a spokojené dětství svých potomků? (AČFK)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (132)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Bláhovcovu SHOW! jsem chtěl vidět už dávno, ale loni jsem to nějak nestihnul, protože film kinosály profrčel myslím velmi rychle, a nedalo se ho pak už nijak sehnat. Proto jsem nyní nezaváhal ani okamžik, když se dokument dočasně zdarma objevil na webu Lidovky.cz ke zhlédnutí, a okamžitě si ho pustil. Díky tomu jsem se ujistil, že Bláhovec není jen excelentní slammer, ale i výborný dokumentarista - jeho absolventský počin je vzácně vydařenou voyareskou sondou do zákulisí něčeho, co snad radši ani vidět nechcete. Respektive - na tomto místě by se dalo stejně tak dobře možná namítnout, že se Bláhovec tak trochu vlamuje do otevřených dvečí, aby objevil Ameriku - skutečnost, že je český showbiz špína a ubohost nejtěžšího ražení, nemůže přece nikoho soudného překvapit. Míša David, Kája Gott, Darinka Rolins.. no jo, a jsme doma, staré známé tváře, které už dopředu svojí přítomností dávají tušit, že ať se v téhle sondě ze zasmrádlého českého VIP rybníčku objeví cokoli, pouze to zapadne do celkového obrazu o tomto bizarním světě, který si každý normální člověk musel udělat už dávno. A podobně jako jsem si nedávno povzdechl u Klusákova výborného počinu DĚLNÍCI BULVÁRU, dokud bude většinový vkus stejně pokleslý jako doposud, a dokud bude trvat poptávka po podobným produktech, nemůže se nic změnit. Opovrhovat či spílat za této situace manažerovi 5Angels (s nímž mám mimochodem osobní zkušenost) se mi jeví jako ryzí pokrytectví - pokud se vám příčí, jak připravuje o dětství všechny ty nevinné andílky, pak byste měli v první řadě začít u toho, pro koho je to celé určeno - dokud budou 12 leté blbounky slyšet na tuhle falešnou, skrz naskrz vylhanou a hudebně nicotnou šmíru, budou vždy existovat i lidé, kteří se na tom dokážou perfektně obohatit. Ačkoli tedy osobně považuji - řekněme - informační přínos tohoto dokumentu za velmi mizivý - neříká v podstatě vůbec nic nového - za sebe si strašně cením odvahy, s níž si Bláhovec vybral toto téma, aby ho dokonale filmařsky vystihl - a bezděky ho vystavil zdrcující kritice. Přiznám se, že navzdory svému narůstajícímu cynismu mě v závěru filmu doslova mrazilo. Víc takových skvělých dokumentů! ()

trojúhelník 

všechny recenze uživatele

Skvělé! Filipika beze slov. Jedna z nejobsahovějších, které jsem byl kdy svědkem. Bláhovcům dokument zdá se být tichým nařčením, avšak šikovně schovaným do druhého plánu. V první části může se snad člověk smát bizarnosti zobrazovaného, v druhé ho však smích již přejde, proč se něco takového děje? Proč peníze a úspěch zaslepují více než je zdrávo? Michal David příživník. Hodinky. Olmíci. Michal Mertl zaslepenec. Je mi z toho upřímně špatně a přeji holkám (hlavně dceři), aby se jim povedlo se z toho vymanit jinak než drogama a třeba ještě skončili jako úspěšné zpěvačky. ()

Reklama

zette 

všechny recenze uživatele

Do zhlednuti tohoto dokumentu jsem o skupine 5Angels nemel ani tuseni. Holky samy o sobe nepusobi na prvni pohled jako nejake namyslene pipiny, i tak mam ale tendenci je trochu litovat, jak ztraci detstvi. Zvlaste pak Nikolu, ktera ma za otce manazera cele te teenegerske kapely. Film jen potvrzuje fakt, ze spousta dnesnich skupin jede na vlne uspechu jen diky velmi dobremu marketingu a kontaktech na vlidne osoby ceskeho showbusinessu. Ac mi jejich manazer nebyl sympaticky, nemam duvod holkam uspech prat. Dokument jako takovy beru jako velmi zajimavou sondu do daneho odvetvi, zaujalo me to. ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Dokument byl dobrý, ale krátký. Představeny nám byla jen tři z pěti andílků - ale možná je to tím, že u zbývajících dvou k tomu rodiče nepřistoupily,a tak o nich nic nevíme. Nekritizovala bych tolik otce, který skupinu vedl, protože ten si pokazil jen vztah k vlastní dceři, která od dětství nezná nic jiného než televizní show. Je to sice prodávání dětského talentu a vtahování do světa dospělých, ale tohle se děje po celém světě a všude včetně tohoto případu, o tom rodiče věděli a dali k tomu svolení, navíc jsou rádi, že se "děcka chytají" a můžou zažít něco, o čem oni možná mnohdy jen snili. Není to jen o showbuznysu, ale o celé společnosti, která děti nutí se ukazovat a soutěžit, aby z nich něco bylo. Otec dělal, co mohl a žil tím, což sice neznamená, že je to správné, ale taky to z něj nedělá zrůdu jen kvůli tomu, že je jediný, kdo naletěl na svou touhu propagace a nechal se natočit - nedělal nic protizákonného, o nic víc než rodiče každé dětské celebrity. Myslím, že si můžeme vzít jakoukoliv dětskou hvězdu, o které si říkáme, jak je roztomilá a vsadit se, že zažívá něco podobného, jen to není vidět. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Najděte si v dokumentu dobré téma a jde to (skoro) samo. Bohdan Bláhovec vám totiž naservíruje portrét člověka, jehož podnikatelský záměr je určitě na hranici etiky a rozhodně za hranou dobrých rodičovských mravů. Martyrium (nejenom) českého showbyznysu je zde ukázáno v celé své nahotě, která vám bude o to protivnější, jelikož se jedná o partičku holek na startu puberty. Kdyby režisér natočil druhý díl s podtitulem „...o deset let později“, těžko lze pochybovat o tom, že s Michalem Mertlem bude vlastní dcera sotva mluvit. Ledažeby se stal zázrak a 5Angels tu Madison Square Garden opravdu nakonec vyprodali. (O čemž lze silně pochybovat, protože pokud si takový člověk myslí, že z dokumentaristů na FAMU vyrazí zadarmo self-PR, má se ještě hodně co učit.) ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Hlavní aktér dokumentu a manažer skupiny 5Angels Michal Metrl se pokoušel zabránit projekci snímku právní cestou. (Olík)

Související novinky

Cena Pavla Kouteckého zná svého vítěze

Cena Pavla Kouteckého zná svého vítěze

15.06.2014

Cenu Pavla Kouteckého za nejlepší dokument získala režisérka Bára Kopecká za film DK o kontroverzním a uznávaném architektovi Davidu Kopeckém. Film je podle poroty hluboce autorskou výpovědí… (více)

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

29.12.2013

Seznam nejlepších filmů roku 2013 dle ČSFD.cz si můžete nechat zobrazit ve specifičtějším výběru Žebříčků, a to i zvlášť pro jednotlivé žánry. V celkovém žebříčku divácké líbivosti vedou s úžasnými… (více)

Reklama

Reklama