Reklama

Reklama

Vládnout, pracovat, vydělávat, modlit se, hroutit se

(studentský film)
  • USA To Rule, to Work, to Earn, to Pray, to Collapse (festivalový název)
Krátkometrážní / Dokumentární
Česko, 2013, 40 min

Režie:

Andran Abramjan

Scénář:

Andran Abramjan

Kamera:

Andran Abramjan

Hrají:

Mark Zuckerberg

Obsahy(1)

Komentář k hroutící se civilizaci ve čtyřech dějstvích obsahující stopové prvky islámofobie, ateismu, bulvárních médií, Marka Zuckerberga, plesnivého chleba, demonstrantů, gastarbeiterů, egyptologů a skepse. Velká polemika nad transcendentálními otázkami metastazující civilizace zpodobněná v mikroskopických příkladech české společnosti. Společnost přebytku a kolapsu ilustrovaná v prostotě her na dětském hřišti. Dětské partie her ve voyeurském pohledu z balkónu odhalují komplikované téma civilizační entropie – prostomyslná stvoření vytvářejí metafory komplexních a složitých společenských mechanismů moci, ovládnutí a podrobení. (MFDF Ji.hlava)

(více)

Recenze (3)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Filmově dokumentární esej založený na meritu knih a názorů proslulého egyptologa a archeologa prof. Bárty...o kolapsu starých velkých civilizací a paralele ke kolapsu té naší, současné, euroatlantické... Chytrá kompozice členěním na kapitoly, moderní originální forma, přemítavé hloubání nad příčinami současné transformace (= kolapsu) naší civilizace. ()

tomashrabek 

všechny recenze uživatele

Videné na Famufeste, 15. novembra 2013. Zaujímavá esej s dobrými vizuálnymi nápadmi, možno však až zbytočne dlhá. Bez záverečnej scénky natočenej vlastne náhodou by rozhodne (asi) nebola tak úderná. Holt, náhoda a následná pohotovosť autora dali snímku (zrejme) úplne iný ráz a je to tak dobre. ()

Reklama

spacylemon 

všechny recenze uživatele

Koláž dětských her, učených úvah o pádu civilizací, úpadku průmyslu, prokládaných somráky v Sherwoodu, ateistickými demonstracemi, Zuckerbergem v Praze a strejdou Saroyanem... Tak tedy - opravdu netuším, jestli Abramjan vědomě pečlivě vybrousil podnětnou mozaiku (ve které má vše důvod a smysl) nebo jen poskládal každou kravinu, co natočil, stylem pes/ves, ale neměnil bych ani minutu. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama