Reklama

Reklama

Sedm dní v Japonsku

  • Francie Seven Nights in Japan

Britského prince na cestě do Japonska znudí oficiální itinerář. S okouzlující turistickou průvodkyní se mu z něj podaří na pár dní vymanit. (Netflix)

Recenze (4)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Toto je skutečně obdoba Prázdin v Římě. Spoiler ! - Britský princ - Michael York jede na oficiální cestu do Japonska. Je neskutečně znuděn všemi ceremoniemi, oficialitami a tak v noci vypadne z přísně střeženého sídla, kde je ubytován a vyrazí do nočního Tokia. To je však pro uhlazeného Brita šálek hodně silného čaje. Noční ruch velkoměsta je neskutečný mazec. Samozřejmě sebou nemá hotovost a tak v jedné z restaurací způsobí roztržku a rvačku. Ujme se jej pohledná Japonka, která pracuje jako stevardka na palubě turistického autobusu. Vezme jej na cestu po památkách a oba se do sebe zamilují. Mezitím je u královské rodiny pravé pozdvižení a nejvíce to schytává ochranka, která neví co se stalo a zda princ nebyl unesen. Oficiální prohlášení zní, že princ má asijskou chřipku a je indisponován. Ten si zatím užívá s pohlednou a milou Japonkou tolik žádaný klid a pohodu. Ona jej vezme k rodičům do krásného domu na břehu jezera a tam tráví společné chvíle... Oba však vědí, že je to jen krásný okamžik v jejich životech, který se brzy rozplyne. Tajné služby jsou následníkovi trůnu na stopě a tak se princ sám s těžkým srdcem vrátí ke svým povinnostem. Závěrečná píseň při které se na rušné Tokyjské mnohoproudové komunikaci míjí královská limuzína s autobusem mi dodnes utkvěla v hlavě... Krásná romance! A řekl bych, že to bylo lepší než ty Prázdiny v Římě. Ale to asi proto, že mám rád Asii jako takovou. Tři sakurové květy. * * * ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Přestože se nejedná o japonský film, pocit z něj mám velmi japonský. Vyrušovala pouze linie jakuzy, která se usiluje prince zničit (režisér i scénárista měli za sebou několik bondovek), přičemž on si vůbec neuvědomuje, že je pronásledován. Kdyby tato dějová linka vypadla, bylo by to k dobru věci. Vztah prince a jeho průvodkyně je naopak velmi příjemný a uvěřitelný. On v ní vidí svěžest a přirozenost, která v jeho životě tolik schází, ona je přitahována jeho tajuplností. Michael York přiznal, že ve filmu je cítit ozvěnu Prázdnin v Římě, jeho princ George je však na rozdíl od princezny Anny záměrně nedokonalý. Chybuje, hledá, váhá, nechává se strhnout emocemi, občas probleskne nepatrná namyšlenost. Čistý charakter zde má naopak jeho průvodkyně Sumi (sexi Aoki Hidemi), která i přes svoji roztomilost stojí pevně nohami na zemi a má jasný hodnotový kompas. ■ Líbil se mi pohled na neónové Tokyo let sedmdesátých. Finální hodnocení: Méně známý, příjemný film. ()

Reklama

Reklama