Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Klaun a mistr slapstickových gagů Norman Wisdom již ve filmu Problémy v obchoďáku vytvořil typickou postavu malého človíčka stojícího proti celému světu a ztvárnil ho s jadrností a za pomoci taškařic jako z němých grotesek. Zásah v pravou chvíli zaznamenal největší divácký úspěch v celé Wisdomově kariéře a v době svého uvedení v Londýně lámal rekordy v návštěvnosti. Velkoměstská nemocnice a dobrácký nemotora - slibná kombinace pro crazy komedii. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (46)

Duke90 

všechny recenze uživatele

Těžká klasika u které se musí snad zasmát i ten největší suchar, protože Pitkinovy patálie jsou zkrátka nezapomenutelné. Už jen když si vzpomenu na cukající oko v "lehátkové scéně" nebo náročnou chvíli v roli zubaře, se mi chce znovu smát. Norman Wisdom je jako naprostý nešika nesmírně sympatický a bavil mě královsky. Ale jak už tu někdo napsal - nejvtipnější scény jsou ty, u kterých se nemluví. ()

hiczech 

všechny recenze uživatele

Juchůů! Po mnoha letech jsem se konečně dočkal toho, že po mém bodování se pohnula procenta v hodnocení filmu a že to uvidím na vlastní oči :) Ale zpět k filmu. Jako kluci jsme se TEHDY s kamarády v kině váleli smíchem a řvali u toho přitom jak tarzani - jak nás film dostal. A po mnoha letech to u mne nedopadlo jinak. Prostě klasika, která se zakousla do dětského podvědomí docela hluboko :) Jen jsem místo válení se pod stolem aspoň trochu posprejoval monitor... Takže tak nějak. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Patrně nemohu za to, že se Norman Wisdom narodil do technicky příliš vyspělé filmové doby, ale přesto je mi to líto. Dokud totiž filmy nemluvily, tak by se svým přirozeným trdlovstvím jistě vynikal mezi všemi těmi úspěšnými klouzači na banánových slupkách. Na šedesátá léta už to zkrátka nestačí a zvuk tomuto snímku rozhodně příliš nepomáhá - zejména hlasitý smích přihlížejících. Přesto si ekvilibristika s nosítky nebo nemocniční závod na vozících zaslouží místo v mé děravé paměti a kritika charitativních snobů mne vyloženě potěšila. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Nesmírně povedená britská komedie o panu Pitkinovi (Norman Wisdom), který se neustále snaží být prospěšný ve všech možných profesích (pracuje v masně, dělá dobrovolného zdravotníka, v nemocnici je zdravotní sestrou i zubařem, ...) a ve všech je zcela neúspěšný a vždy vše pokazí. Až jednou se díky němu v nemocnici zasměje malá holčička trpící psychickými problémy a Pitkinovo vítězství je na světě. Neuvěřitelně humorný film, stále se je čemu smát. Je třeba ale mít na mysl, že jde o komedii založenou na skečích a neuvěřitelné nešikovnosti hlavního hrdiny. Film byl v televizi se starým dabingem s geniálním hlasem Eduarda Cupáka. Hudba: Philip Green ()

ripo 

všechny recenze uživatele

tento film som videl po prvý krát približne v roku 1973 ... Mojou otázkou bolo: "Kedy to budú vysielať znovu ?" Prešiel dlhý, predlhý čas a ja som bol zvedavý, či ten film bude s povodným dabingom (nesklamal som sa - bol) a či aj teraz, po 35 rokoch si odo mňa zaslúži moje pôvodné, vysoké hodnotenie. Opäť som sa nesklamal. Bola tam i trocha nostalgie, to nepopieram, ale smial som sa i teraz, po rokoch ... Nešika Pitkin sa snaží pomôcť aj za cenu prírodných katastrôf. Jeho snaha je však korunovaná úspechom. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama