Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Klaun a mistr slapstickových gagů Norman Wisdom již ve filmu Problémy v obchoďáku vytvořil typickou postavu malého človíčka stojícího proti celému světu a ztvárnil ho s jadrností a za pomoci taškařic jako z němých grotesek. Zásah v pravou chvíli zaznamenal největší divácký úspěch v celé Wisdomově kariéře a v době svého uvedení v Londýně lámal rekordy v návštěvnosti. Velkoměstská nemocnice a dobrácký nemotora - slibná kombinace pro crazy komedii. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (46)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Nejméně tři dojatí pamětníci už mi v životě líčili, jak se kdysi poskládali smíchy u filmu Zásah v pravou chvíli. A představa člověka, který se smíchy poskládá jako zahradní lehátko (na hromadu a snohama podivně vytrčenýma vzhůru) mě bohužel bav víc než samotný film. :) Norman Wisdom se snaživě zmítá jako tatramatka při posledním ždímání, ale téměř ke každé situaci, kterou jako pan Pitkin podstoupí, bych našel vtipnější ekvivalent v jiném filmu. Svérázná estetika (film vypadá o třicet let starší než je) a smysl pro dětinský humor mi přesto umožňují dát 60% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Patrně nemohu za to, že se Norman Wisdom narodil do technicky příliš vyspělé filmové doby, ale přesto je mi to líto. Dokud totiž filmy nemluvily, tak by se svým přirozeným trdlovstvím jistě vynikal mezi všemi těmi úspěšnými klouzači na banánových slupkách. Na šedesátá léta už to zkrátka nestačí a zvuk tomuto snímku rozhodně příliš nepomáhá - zejména hlasitý smích přihlížejících. Přesto si ekvilibristika s nosítky nebo nemocniční závod na vozících zaslouží místo v mé děravé paměti a kritika charitativních snobů mne vyloženě potěšila. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

tento film som videl po prvý krát približne v roku 1973 ... Mojou otázkou bolo: "Kedy to budú vysielať znovu ?" Prešiel dlhý, predlhý čas a ja som bol zvedavý, či ten film bude s povodným dabingom (nesklamal som sa - bol) a či aj teraz, po 35 rokoch si odo mňa zaslúži moje pôvodné, vysoké hodnotenie. Opäť som sa nesklamal. Bola tam i trocha nostalgie, to nepopieram, ale smial som sa i teraz, po rokoch ... Nešika Pitkin sa snaží pomôcť aj za cenu prírodných katastrôf. Jeho snaha je však korunovaná úspechom. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Viděno v dětství v kině - kino burácelo smíchy od začátku do konce. Teď po letech rozčarování, i když mnoha momentům se zasmát dá. jedna z typických ukázek, že dílo z 60. let je překonáno (není nadčasové jako např. Sedm statečných či Vinnetou)... ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Veľmi živo si spomínam na výbuchy smiechu v hľadisku kina, kde som Zásah videl po prvý krát. Odvtedy už ubehlo strašne veľa rokov. Svet celkovo a v rámci neho aj svet filmového humoru pokročili o značný kus. V dôsledku toho sa Pitkinov humor zaradil k pokračovateľom nemých grotesiek a predchodcom humoru Mr. Beana, ktorý už sám je klasikou. Dnes vyvolá Pitkinov humor nanajvýš občasné pousmiatie, ale svoje miesto vo filmovej histórii i spomienkach pamätníkov nepochybne má. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nazval bych to groteskou druhé generace. Pro tehdejšího diváka (jsme v šedesátých letech) už by němá groteska nebyla atraktivní, kromě toho éra němých filmů dávno pominula. Divákovi je tak servírována groteska se zvukem, smíchem, hudbou, obsahově plnější, na vtipné scény ale chudší. Z počátku jsem kroutil hlavou, ale nakonec mě Pitkin přeci jen přesvědčil, především zmiňovaná scéna s fousáčem v zubařském křesle se povedla. Když se u komedie od srdce (několikrát) zasmějete, that´s all right! Edit po dabované verzi: Eduard Cupák řádně zavzpomínal na o tři roky starší roli Josephine v Někdo to rád horké, a střihl si pitvořícího Pitkina. Skvělý dabing tomuhle filmu sluší (a je ve Wisdomově tvorbě dost možná jediný starý, předrevoluční), Normana ale přesto doporučuji i v originále. ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Ve druhé půlce už humor trochu ztrácí dech, ale scény s nakládáním pana Grimsdala na nosítka v úvodu filmu a hlavně Pitkinovy kreace na zubařském sále jsou opravdu k uchechtání. ()

5150 

všechny recenze uživatele

70%.. Norman Wisdom opět v celé řadě eskapád (mj. se převlékne za sestřičku a těmi pohyby dokonale připomene kadeřníka Giulia z jeho o rok starší komedie NA OBCHŮZCE) a stejně jako jindy velká spokojenost..)) ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Groteskní bláznivina se slabším dějem, ale zábavná. Kromě občasných podtónů pichlavé satiry hlavně v dějové lince s holčičkou Lindou zosobňuje starou pravdu, že smích je lék. ()

bloom 

všechny recenze uživatele

Často se o některých komicích říká, že scény z jejich filmů jsou jako vystřižené z němé grotesky. O Zásahu v pravou chvíli Normana Wisdoma se dá říci pouze, že to je groteska, sice ne už němá, hodinu a půl dlouhá, ale je. Většina dialogů by se mohla vystříhnout a nahradit mezititulky a stejně tak propracovaný děj, nebyl silnou stránkou starých mistrů, jakožto není pana Wisdoma. Některé postavy mi přišly jak vystřižené z francouzských komedií, přesto je to komedie anglická, což je znát obvzláště v některých replikách. ()

KIT.HL 

všechny recenze uživatele

Ano, souhlasím z názory ostatních. Velmi zdařilá komedie.Cením si i snahy ČT ,která připojila starý dabing (E.Cupák). Takových filmů je pořád málo....... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tak jsem pro sebe objevil Normana Wisdoma, o němž jsem do té doby neměl vůbec tušení. Rozhodně zajímavá komická osobnost, i když groteska za každou cenu mi nesedí a přehnaná nešikovnost je v podstatě to, co mi na ní vadí nejvíce. Ale Normanovi se stejně podařilo mě třeba v úvodní scéna v řeznictví strhnout na svou stranu. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Nesmírně povedená britská komedie o panu Pitkinovi (Norman Wisdom), který se neustále snaží být prospěšný ve všech možných profesích (pracuje v masně, dělá dobrovolného zdravotníka, v nemocnici je zdravotní sestrou i zubařem, ...) a ve všech je zcela neúspěšný a vždy vše pokazí. Až jednou se díky němu v nemocnici zasměje malá holčička trpící psychickými problémy a Pitkinovo vítězství je na světě. Neuvěřitelně humorný film, stále se je čemu smát. Je třeba ale mít na mysl, že jde o komedii založenou na skečích a neuvěřitelné nešikovnosti hlavního hrdiny. Film byl v televizi se starým dabingem s geniálním hlasem Eduarda Cupáka. Hudba: Philip Green ()

sator 

všechny recenze uživatele

Rok mého narození, překvapivě dobré a pobavilo, po výtvarné stránce taky povedené... "JE TAK OKOUZLUJÍCÍ, MÁ MODRÉ OČI A BENTLEY..."Existuje původní dabing s Cupákem, ale nesehnal jsem , viděl jsem s titulky... Přesto že plakát i fotografie jsou barevné, jedná se o černoblílý snímek... ()

Reklama

Reklama