Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jednotlivé díly:

Corina Sables
V červenci 1991 spatří žena obrovskou vesmírnou loď vznášející se nad jejím domem v Aldergrove v Britské Kolumbii. Poté na 45 minut zmizí a není schopna si vybavit, k čemu došlo.

Světla nad Stephenvillem
Pilot, který sedí u táboráku na předměstí Stephenvillu v Texasu, zahlédne, jak přes noční oblohu cosi nesmírně rychle přeletí, což zdánlivě odporuje zákonům vědy.

Okres Bucks
Uprostřed noci v roce 2008 vzbudí Denise Murterovou, obyvatelku okresu Bucks, zběsilé štěkání jejího psa. Obává se, že se jí do domu dostal nezvaný host.

Reedovi
Poslední, co si při jízdě po temné silnici na předměstí Indianapolisu pamatuje lovec zločinců Matthew, je, že pronásledoval podivná oranžová světla. Pak mu auto vypovědělo službu.

Rendleshamský les
V noci o Vánocích v roce 1980 vyrazí američtí letci Jim Penniston a John Burroughs do anglického rendleshamského lesa vyšetřit případ možného zřícení letadla.

Kecksburgské UFO
9. prosince 1965 pozoruje Bill Bulebosh při západu slunce nad tichým městem Kecksburg v Pensylvánii přelet oslnivé ohnivé koule napříč oblohou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Zábavně povídačky o pozorování UFO k táborákovým večerům, které se celkem zdařile dokázaly přenést do této televizní minisérie. Dokument se snaží hrát na skeptickou strunu a "mimozemšťany" něčím prokazovat, nikoliv okamžitě předkládat jako fakt, když někdo mluví o pozorování světla, co ho láskyplně ozařovalo a mimosmyslově k němu promlouvalo. Problém je v tom, že k tomu často postačí jen radarové údaje, očité svědectví a jeden člověk z Mufonu, co po ledabylém pseudovyšetřování pronese: "Bylo to mimozemské plavidlo.". Zní to všechno hezky, bohužel se tomu nechce věřit. Problém těchto amerických pořadů a amerických očitých svědků spočívá v tom, že UFO tam viděl snad každý druhý ocas, což je v kontrastu se zbytkem světa, kde paranoia z UFO za studené války a pop-kultura o mimozemšťanech lidem dostatečně nevymyla mozek jako tupým Američanům, kteří krom toho, že skoro všichni viděli UFO, ještě skoro všichni věří v to, že je stvořil Bůh. Když potom dokument a svědci nejsou schopni ukázat ani žádný skutečně pádný důkaz, který by přesvědčil i vysloveně nalomeného člověka (například ostrou fotku, když žijeme v 21. století), tak veškerá průkaznost stojí jen na divákovi a jeho ochotě uvěřit pravdivosti příběhů, které tam kdosi z neznámých pohnutek vypráví. Já raději tvrdá fakta a důkazy, protože jsem od přírody skeptik. A skeptik v tomto pořadu mimochodem nevystoupí ani jeden, což je účel. 60% ()

Reklama

classic 

všechny recenze uživatele

Bolo treba oživiť nadšenie po kulte Chrisa Cartera: THE X-FILES,určite má,akú takú radosť,a ja sa len potmehúdsky zasmejem nad úžasnými príbehmi,ktoré vyvolávajú Nostalgiu z čias Aktov X,ale nič viac tomu nedávam,len ako zaujímavé príhody amerických obyvateľov,ktorí disponujú fantastickou predstavivosťou,ale človek nikdy nevie a nakoniec,predsa je pravda niekde tam vonku a niečo na tom môže byť,keď sa taktiež opriem o výpovede a analýzy expertov... Každý nech si vytvorí svoj názor podľa svojho gusta! ()

Caesius S. 

všechny recenze uživatele

Výzkum UFO a mimozemského života mě zajímá, ale tohle jsem si pouštěl jako strašidelné pohádky před spaním. Všimli jste si, jak se podoba UFO mění? Nejprve to byly talíře a malé svítící koule, potom zvony, doutníky, trojúhelníky a dneska to jsou bumerangy nebo čočkovité lodě s reaktorem uprostřed. Otázkou je jestli se vyvíjí mimozemská technika nebo ta pozemská, ale přijde mi podezřelé, že většina závažných pozorování se uskuteční v blízkosti americké letecké základny. ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama