Reklama

Reklama

Jak skvěle fotografovat

(seriál)
  • Velká Británie How To Take Stunning Pictures
Reality-TV
Velká Británie, 2010, 6x30 min

Režie:

Toby Trackman

Kamera:

Toby Trackman

Hrají:

Suzi Perry
(další profese)

Obsahy(1)

Žijeme v digitálním světě. Všichni máme neustále po ruce fotoaparát a děláme více obrázků, než kdokoli v dobách před námi. Jenom na takový Facebook je každoročně načteno 30 miliard snímků. Ale právě proto se nám vnucuje otázka, podle čeho se pozná opravdu dobrá fotografie, proč vnímáme jednu fotku jako lepší a druhou jako méně dobrou. Tajemství bezvadného snímku vám teď odhalí náš seriál, který divákům pomůže a poradí, aby mohli i s jednodušším přístrojem pořizovat co nejúžasnější záběry – třeba momentky z dovolené nebo ze svatby. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Marze 

všechny recenze uživatele

Každý díl je přehledně vystavěn. Slavný fotograf dá přibližně pět rad a na závěr okomentuje pár fotek a vybere tu nej oběma žákům a okomentuje ji. Nejvíce mě mi líbilo focení krajiny. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

V každém díle se dva fotografičtí začátečníci po několika radách od profesionála pokouší vytvořit fotografie na dané téma, které se v onom díle probírá (portrét, svatební foto, krajina, sport, zvíře a dovolená -viděl jsem všech 6 dílů). Rady technického rázu, jaké nastavení používat tu či jinde a podobně, tu neuslyšíte. Účastníkům "kurzu" se jen strčí foťák do ruky a řekne se foť, hledej motiv, správné světlo, emoce, neobvyklost ... a oni fotí... Takovýmto způsobem se naučit kvalitně fotografovat během víkendu asi moc nedá. Chce to dlouhý trénink a v neposlední řadě cit. Určitě nic nezkazíte, pokud se na tento seriál podíváte. Větší dávka nápadů a inspirace jak zdařile hledat motivy a tvořit zajímavé fotografie (především dovolenkového a street-foto typu) je v dokumentu "Jak se fotí..." (ČR 2017) ()

vojacekr 

všechny recenze uživatele

Od seriálu jsem čekal spíš zaměření na technickou stránku, jak a co na foťáku nastavit (expozice, clona), ale místo toho se nám seriál snaží vtlouct do hlavy, jak máme vidět scény a to se zkrátka naučit nedá. Buď to člověk má v oku nebo ne. ()

Reklama

Reklama