Reklama

Reklama

Mikrokosmos

  • Francie Microcosmos : Le peuple de l'herbe (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hlavními hrdiny filmu jsou mravenci, včely, berušky, motýli, brouci, šneci a další hmyz, který se k nám dostane jen zřídka. Unikátní snímek, který je antropologickou metaforou lidské evoluce, vyžadoval patnáct let výzkumu, dva roky příprav a tři roky natáčení. Jeho hlavní složkou jsou fascinující záběry a zvuky z malého světa, jenž se nachází mimo obzor běžného lidského vnímání. Vstoupíte do paralelního vesmíru, ovládaného odlišnými fyzikálními zákony. Vejděte do Microcosmu... (Cinemax)

(více)

Recenze (214)

Lima 

všechny recenze uživatele

" Ze života Ferdy Mravence a jeho přátel", aneb jak lze udělat z přírodopisného námětu strhující podívanou. Stačí k tomu skvělá kamera, hudba a spoustu trpělivosti. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $3,5miliónaTržby USA $1,573,842Tržby Celosvetovo $35,500,000║ Na toto sme išli povinne zo školy ale moc ma to nebavilo. /videl v kine: 40%/ ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Netradiční dokument nabízí nádherné záběry ze života hmyzu s pěknou hudbou Bruno Coulaise. Dívat se na plátně na šestimetrovou housenku je opravdu zážitek. Nejlepší části byly ty, kde se autoři pokusili aspoň o náznak nějakého minipříběhu - bažant útočící na mravence, milující slimáci, souboj brouků nebo déšť. V ostatních částech, kde jen sledujeme jeden hezký obrázek za druhým bez nějaké souvislosti, to je zajímavé méně. Film získal v Cannes 96 cenu za techniku a 4 Césary (hudba, kamera, střih a zvuk). ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Unikátní dokument s příjemným nadhledem a perfektní technickou stránkou o jednom obyčejném dnu v trávě za domkem na louce... Osobně přesto od tohoto týmu mám ještě o malý chloupek raději Ptačí svět. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Velice zajimavej dokument s dobrou hudbou a suprovou kamerou. Jak by taky ne, kdyz tomu tvurci venovali pres 3 roky. Ale na druhou stranu i pres to, jak je to zajimavy, sem misty usinal. A docela mi tam chybeli u nejakyho hmyzu popisky, protoze sem nevedel co to je. A hovnival je krutak. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Většinou nemám podobná "shromaždiště krásných obrázků" rád, ale tohle je na rozdíl od třeba Home opravdu zajímavé, exkluzivní a nevidíte to po tisící. Ke konci už to začalo být trochu stereotypnější, ale rozumnou délku to rozhodně utáhlo. ()

brit84 

všechny recenze uživatele

Nebudu chodit kolem horké kaše. Podle mě je tohle dokonale zpracované, skoro až umělecké, dílo, které muselo zabrat hromadu času jak v trávě, tak i následně ve studiu a kdyby se kamera čas od času nevzdálila, myslel bych si, že je to všechno jen nahraný. Ale ruku na srdce, koho se baví dívat zaujatě přes hodinu v kuse na život hmyzu? Moc lidí asi ne. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Fascinujúci pohľad na svet pod našimi nohami. Keď sme na tom boli v kine v ôsmej triede, moc ma to nezobalo, ale po desiatich rokoch už mám na prírodu iný pohľad a toto mikroskopické blúdenie po lúkach a miestach, kde je hmyz pánom je krásne. A čo je hlavné, že je to spracované svižnou, nenásilnou, nie až tak poučnou, ale príjemnou až akousi zábavnou formou. Dokonca som predýchal aj scény s mojimi obávanými arachnidmi, takže na tom asi niečo bude. Plnohodnotný filmový zážitok to však zďaleka nie je. 80%. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Jako dokument jednoznačně za 5*****, jako film jednoznačně za 2**. Jeho kvalitu hodně prověří TV formát a přemýšlím, kolika dokumentům by na druhou stranu stejně tak pomohlo velké plátno. Ale tu originalitu a odvahu uvést ho do kin jednoznačně oceňuji. Jen pro mě krásné záběry ještě automaticky neznamenají krásný film. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Nový, netradičny poľad na život na zemi. U mňa to naviac fungovalo celkom dobre ako horor plný krvilačných príšer z béčkových filmov :). (7/10) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Co se děje pod našimi nohami? No, něco fantastického. Unikátní záběry, které tehdy dostávaly diváky do kolen. „Mravenčí“ práce se vyplatila (natáčení zabralo několik let), protože výsledek je něčím víc než „pouhým“ dokumentárním filmem. Překládá humor, akci, napětí i krapet erotiky. To kolikrát nesvede leckterý hraný snímek. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Fascinující. A šlo to zaplaťpámbu i bez mluveného slova (skoro). Scény se zamilovanými hlemýždi, bojujícími roháči nebo vosími larvami patří k těm nejlepším přírodopisným momentům, jaké jsem kdy viděl. Velice se mi líbil i přístup tvůrců, kteří evidentně nepostrádali nadhled, a tak sekvence s deštěm připomíná válečný film, hovnivál podává výkon srovnatelný s nejslavnějšími zarputilci (já osobně si vybavil Roberta de Nira v Misii) a závěrečné "povstání komára" je jako vystřižené z hororu. Za velký zážitek samozřejmě "může" i Bruno Coulais, ale prim stále hraje úchvatná příroda naší planety.__P.S. Bez pavouků bych se obešel, ovšem vodnář, který si staví podvodní dům ze vzduchových bublin, mi vážně vzal dech. ()

Reklama

Reklama