Reklama

Reklama

Mikrokosmos

  • Francie Microcosmos : Le peuple de l'herbe (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hlavními hrdiny filmu jsou mravenci, včely, berušky, motýli, brouci, šneci a další hmyz, který se k nám dostane jen zřídka. Unikátní snímek, který je antropologickou metaforou lidské evoluce, vyžadoval patnáct let výzkumu, dva roky příprav a tři roky natáčení. Jeho hlavní složkou jsou fascinující záběry a zvuky z malého světa, jenž se nachází mimo obzor běžného lidského vnímání. Vstoupíte do paralelního vesmíru, ovládaného odlišnými fyzikálními zákony. Vejděte do Microcosmu... (Cinemax)

(více)

Recenze (214)

muti 

všechny recenze uživatele

Škoda že film nemá 10 hodín, toto by som pozeral snáď každý večer 🥰 život na zemi je fascinujúci na každej úrovni, každý živočích by som si pozrel ešte detailnejšie a dlhšie, je to never ending awesomeness of life. Najlepšie keď so toho človek vôbec nezasahuje, radšej nech sleduje a učí sa. Dobrým pocitom je, že ak bude na zemi akýkoľvek život, tak to bude riadna podívaná a dychberuci zážitok ()

confuoco 

všechny recenze uživatele

Krásna symbióza umeleckého filmu a dokumentu, v ktorom absentuje komentár (s malou výnimkou v úvode). Mikrokozmos vám dá oveľa viac než nejaké suché prírodopisné vedomosti. Jedinečné zábery založené na paralelách medzi každodennými starosťami a radosťami ľudí a hmyzu, sú doplnené hudbou akoby z iného sveta. Uznávam, že určitú časť ľudí môže film nudiť, ale pre mňa ako človeka ktorého od detstva fascinovala príroda a rôzne formy života, ide o jeden najinšpiratívnejších a najobjavnejších snímkov vôbec. ()

Dave.wud 

všechny recenze uživatele

Měl jsem to štěstí, že jsem tento film sledoval s profesorkou biologie, která veškeré ty nádherné záběry v přírodě pěkně komentovala. Bez ní bych se na tento film stěží dokoukal do konce. ()

Desmi 

všechny recenze uživatele

Lehce podprůměrný dokument, vlastně hodně podprůměrný, zachraňuje cit pro detail od kameramana a celková trpělivost tvůrců. Vystačit si v 80 minutách jen s dvěma větami se může zdát jako totální inovátorskej kousek, na druhou stranu strhává informační hodnotu dokumentu hluboko do propasti. Výsledkem je, že divák přes hodinu sleduje různé živočichy při různých aktivitách, ale nedozví se k jejich chování vůbec nic, což je podle mne obrovská ztráta času..! Navíc, jsem při záběru prolínajících se hlemýžďů, málem zvracel.. ()

kolly13 

všechny recenze uživatele

Neskutečně ostré záběry světa hmyzu. Zpočátku jsem byl ohromen a nadšen, leč nadšení opadlo po půl hodině. Pak již jen čekám na zajímavý záběry, které přichází, ale nic víc. ()

ap2001 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv dávám "jen" čtyři hvězdičky, je to stoprocentní dokument. Nikdy jsem netušil, že páření dvou hlemýžďů může působit tak intimně a romanticky :) ()

regin 

všechny recenze uživatele

Nádherně nafouklá bublina. Krásná ukázka toho, jak uplést z hovna bič... Víte, že podobné záběry jsou ve většině dokumentárních filmů? Stačí sem tam kouknout na Discovery channel nebo National Geographic... Nevím, proč zrovna tohle by mělo být něco extrovního. Ach jo, lidi, lidi... ()

stanoh 

všechny recenze uživatele

Nádherný film o živote hmyzu, neuveriteľné zábery ktoré sa ale časom opozerajú . Čakáte stále viac a viac, čo sa ale nedá. A potom si hovoríte : To tu už bolo. ()

parabella 

všechny recenze uživatele

nuz dam 5 hviezdieciek lebo to bol asi prvy poriadny dokument o priserkach zo zvieracej rise ktory som mala moznost vidiet ako decko. snad by som chcela byt tou "muškou" co zije len 24 hodin. najde si partnera nakladie vajicka a potom si zomrie. :D ()

Naby 

všechny recenze uživatele

Zajimavé vidět některé ty potvůrky takhle takhle detailně. Mě osobně ale na filmu vadilo, že některé chování natáčených zvířat mohlo být komentováno co a proč to vlastně dělají, protože v mém případě je nauka o těchto tvorech "pole neorané". V některých případech by nebylo ani na škodu ukázat jak letí čas, když byl zrychlený. Popřípadě kolikrát je záběr zvětšený. Pro někoho kdo těm potvůrkám rozumí, nebo je prostě jen fanda do přírody to musí být určitě mnohem zajímavější, ale já za sebe dávám 3*. ()

Reklama

Reklama