Reklama

Reklama

Mikrokosmos

  • Francie Microcosmos : Le peuple de l'herbe (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hlavními hrdiny filmu jsou mravenci, včely, berušky, motýli, brouci, šneci a další hmyz, který se k nám dostane jen zřídka. Unikátní snímek, který je antropologickou metaforou lidské evoluce, vyžadoval patnáct let výzkumu, dva roky příprav a tři roky natáčení. Jeho hlavní složkou jsou fascinující záběry a zvuky z malého světa, jenž se nachází mimo obzor běžného lidského vnímání. Vstoupíte do paralelního vesmíru, ovládaného odlišnými fyzikálními zákony. Vejděte do Microcosmu... (Cinemax)

(více)

Recenze (214)

Divočák 

všechny recenze uživatele

Už se vám někdy stalo, že vedle vás usnula půlka kina? Mně ano a já k tomu taky neměl daleko. Co ale taky chtít od dokumentu, kde nastane největší vzrůšo, když hovnivál napíchne svoji kuličku na větvičku a nemůže ji koulet dál. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Toto zkloubení art filmu s dokumentem funguje na jedničku. Nemám co vytknout. Příroda dokázal všechno sama. Tvůrci "jen"pozorovali, vybírali a komponovali. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Úchvatné jak někdo mohl něco takového natočit, Francouzi se stávají mistři světa ve zvířecích dokumentech, v řadě Mikrokosmos, Ptačí svět a Putování tučnáků (( :: ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nádherný dokument o tom, co se nám děje pod úrovní podrážek bot, když jdeme po louce.... Již jsme si zvykli dívat se na dokumenty o zebrách, lvech, šimpanzích, ale tohle bylo poprvé, kdy se kameraman musel vybavit pořádným teleobjektivem aby nám přiblížil život slunéček, kudlanek, mravenců a jiného milého hmyzu :-) Dešťové bombardování bylo fantastické, stejně jako útok bažanta na mraveniště. Nechápu jak tohle někdo mohl vůbec natočit... Úvodní píseň mi dlouho zněla v uších. * * * * * ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem byl nadšen, jak úchvatně je zde život hmyzu natočen. Kamera nás zavede na neuveřitelná místa a ukáže nám fascinující detaily, o kterých jste netušili, že je možné je natočit. Jenže když se toho všeho nabažíte, zjistíte se jedná o poměrně nezáživnou nudu, které velmi chybí mluvené slovo jako u klasických dokumentů nebo nějaký děj aby to mohl být film! ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Dokumentární film ze života hmyzu s pěknou hudbou. Hodně netradičních kamerových záběrů a hrátek jako zpomalení, zrychlení a hodně pěkných detailních záběrů. K dokonalosti chyběly titulky s názvy jednotlivých hmyzích zástupců. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu rozhodně nevídané, chvílemi strhující, skvěle hudebně sladěné dílo. Dílo, které dokazuje, že na téhle náhodně, nebo nevím za jakým účelem, vzniklé planetě, skutečně nepřežíváme jen MY (nebo naše forma života). Existenci jiného druhu není nutné hledat ve vesmíru, nejprve je nutné se zadívat a zaposlouchat do přírody kolem nás. Je na to vůbec čas? ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Kvůli fóbiím svých přátel jsem si zvykla (alespoň před nimi) označovat všechen hmyz jako chrousta. Toho se totiž bojí nejmenší procento z nich. Velmi ráda bych doporučila tento film mým milým fobikům. Zcela po pravdě jim sdělím, že jsem u něj byla několikrát napjatá více než při dobré detektivce. Že se mohou těšit (dle jejich zálib) na spoustu sexu, opulentní žranice, porody, zrození, boj na život a na smrt, snahu o záchranu holého života. A to vše bez steroidů a počítačových triků. Jen mám trochu problém, jak tento film vnutit kamarádovi, který se rád vychloubá svými jizvami, jež utržil v lítém boji se slunéčkem sedmitečným. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná sonda do života hmyzu. Nádherný francouzský komentář vás vysloveně vtáhne do mikrosvěta jedné louky a jejího obyvatelstva. Jedním slovem: POEZIE. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

tento film je klasika - hraný dokument o hmyze na jednej francúzskej lúke - to je fakt originálny nápad a keď sa k tomu pridá skvelá hudba s dokonalou kamerou, tak máte takú bombastickú audiovizuálnu lahôdku, že až ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Obrázky jsou rozhodně krásné, ale nějak se nezbavím dojmu, že hudbu si to zasloužilo lepší. Na druhou stranu zde posloucháme hlavně hmyz, takže pro hudbu ani moc prostoru nezůstalo. Rozhodně doporučuji být při sledování maximální svěží. Jinak hrozí celkem silné nebezpečí usnutí. Zase kde jinde uvidíte souloužit berušky a další hmyz. Po chvíli se vše solidně okouká. Slabé 3*. ()

nascendi

všechny recenze uživatele

Tešil som sa na tento film, tušiac aký asi bude. U filmov tohto typu obdivujem nielen technickú stránku diela, ale aj nové informácie, ktoré divákovi o tomto neznámom mikrosvete prináša. Je obdivuhodné, aká pestrosť tvarov a spôsobu života sa skrýva v trávniku pod našimi nohami (ak sme ho samozrejme niečím zaručene účinným nepostriekali). Osobne ma potešilo najmä doplnenie zvukov. Škoda, že chýbal zvuk najdôležitejší, a to komentár. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Pokud nějaký subžánr dokumentu opravdu nemusím, jsou to právě záběry ze života zvířat. O to více mě tenhle kousek překvapil a fascinoval. Strhující film, který neotravuje žádným didaktickým komentářem, ale nechává mluvit jedinečné záběry za pomoci perfektního zvuku a občasné hudby. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Úžasný pohľad do známeho sveta neznámimi očami. Tu som si uvedomil, čo znamená slovo dážď či babie leto... ()

Reklama

Reklama