Reklama

Reklama

Mikrokosmos

  • Francie Microcosmos : Le peuple de l'herbe (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hlavními hrdiny filmu jsou mravenci, včely, berušky, motýli, brouci, šneci a další hmyz, který se k nám dostane jen zřídka. Unikátní snímek, který je antropologickou metaforou lidské evoluce, vyžadoval patnáct let výzkumu, dva roky příprav a tři roky natáčení. Jeho hlavní složkou jsou fascinující záběry a zvuky z malého světa, jenž se nachází mimo obzor běžného lidského vnímání. Vstoupíte do paralelního vesmíru, ovládaného odlišnými fyzikálními zákony. Vejděte do Microcosmu... (Cinemax)

(více)

Recenze (214)

dejww 

všechny recenze uživatele

Výborná kamera a zvukové zpracovaní. Neuškodilo by vysvětleni jednotlivích zaběru na různí hmyz, protože já osobě si myslím, že v dokumentu bych se měl dovědět i nějaké ta fakta, ale tady padli tak 3 věty což mě nijak neobohatilo o moji znalost v oblasti hmyzu. Stačilo by trochu vysvětleni a klidně bych svoje hodnoceni zvednul o jednu hvězdu. Jenže když lajk jako já ani nepozná ve většině případů o jaký hmyz se jedna a ani se mu to někdo nepokusí vysvětlit, tak si tento film z mého pohledu nezaslouží víc než 3 hvězdy. ()

Karlas 

všechny recenze uživatele

Jen se usadit v temnotě kina či v pohodlném příbytku se sklenkou vína a vnímat nádheru, jež k nám přichází nejen v podobě úchvatných scenérií příběhu hmyzího království, ale také fascinujícími něžnými tóny čarokrásné hudby, která jde ruku v ruce tímto fantastickým vyprávěním o kouzle přírody a touze přežít. Zdaleka se mi příčí výraz dokument…ne, tohle je ryzí umění těch nejdokonalejších aktérů, tvorů naší planety, tohle je dobrodružství, tragédie i komedie, divadlo i opera tajemného Mikrokosmu. Zapomeňte na vše a jen přijímejte ty opojné doušky tohoto vzácného kousku. ()

sta 

všechny recenze uživatele

Při většině televizních dokumentů ze života hmyzu se mi dělá špatně (já hmyz nějak nemusím), ale při tomhle snímku jsem byl esteticky naplněn. Nádherný film. ()

contrastic 

všechny recenze uživatele

Musím se přidat do řady k těm, kteří sice ocení krásné záběry a určitě spoustu práce filmařů, ale byla to prostě NUDA a u takového typu dokumentu mě chybí komentář. Taky to chtělo více akce, protože pokud je největší vzrůšo milostná anabáze dvou nadržených šneků, tak se nedivím, že někde usnula půlka kina ! - 50% ()

džanik 

všechny recenze uživatele

Některé záběry tohoto výborného dokumentu si dovolím označit za "klasické" (v pavučině, souboj roháčů...), řada je však jistě ojedinělých ba možná i unikátních! (zrození vosy nebo komára), série Planeta Země (2006) u mne ovšem stále vede. ()

Toshiro 

všechny recenze uživatele

National Geographic bez keců. Spousta skvělých záběrů na mikrosvět. Místy mi ale jako přírodověckému neznalci komentář přeci jen chyběl. ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Mikroskosmos pro mě není moc film, spíš série pěkných obrázků a místy vtipné spojení s hudbou (operní árie při hlemýždí souloži). Jen mě iritivaly zrychlené scény růstu popínavého úponku a rozvíjení květů - brr. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Velmi strhující film. Stanu se menším a ještě menším...až je nám dáno nahlédnout do světa, který obyčejně nevnímáme. Za tenhle výlet do říše hmyzu jsem moc vděčný. ()

wipeout 

všechny recenze uživatele

Ťažko hodnotiť ako film, keďže tvorcovia len parazitujú na fascinujúcej prírode, no musí sa uznať, že pre človeka tipu homo erectus technicus je to paratizovanie hodné kráľov. Makrá a slow motiony plus vhodné podfarbenie hudbou to všetko v harmónii s pomalým, no občas prekvapujúco dramatickým plynutím života v mikrokozme jednej lúky. Z tejto perspektívy si človek uvedomí aké trápne sú reakcie "fuuuj" pri pohľade na nejaké tie húsenice. Ešte sa máme čo učiť od prírody, ktorá vo svojej efektívnosti a jednoduchosti predčí všetky možné super zložité technológie ľudstva. 3,5* ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je opravdu unikát. Je hodně zajímavý, inspirující a osvěžující podívat se do tohohle mikrosvěta, kterej každej den akorát ničíme. Z filmu o filmu je vidět jaká piplačka to byla a jak časově náročný je něco takovýho zkompilovat. Nejlepší "herecký" výkon pro mě byl ten vodní pavouk. Ovšem tu inzerovanou příběhovost, kterou autoři propagují, jsem tam úplně nenašel, hudba mi taky přišla poněkud fádní, což ve filmu beze slov je trošku problém. Proto nedávám absolutní hodnocení. ()

Vessper 

všechny recenze uživatele

Opravdu úžasné scény záběry ze života hmyzu, avšak mohlo by to být kratší a chybí zde komentář, který by snímek určitě zpestřil a více by vtáhnul diváka do sebe. Pro milovníky přírody a biologi to musí být dokonalé. Pro mě sice pěkné, ale jednou stačilo. ()

ibeh 

všechny recenze uživatele

Z dokumentu o přírodě vzniklo umělecké dílo. Skvělé propojení nádherných záběrů kamery na mikro svět a krásné hudby. Jsou tam i humorné okamžiky. Povedené dílko, na kterém si dali tvůrci opravdu záležet. Však 15 let výzkumu, 2 roky příprav, 3 roky natáčení a 80 km filmu (v zajímavostech), tomu říkám maxi preciznost. Nechala jsem se unést a cítila jsem při sledování vůni louky, lesa a bzučení i kapky deště byly tak uklidňující....Pohlazení po duši. ()

Carlossss 

všechny recenze uživatele

Zkoušeli jste si pustit někdy nějaký dokument o světě zvířat a vypnout si při tom zvuk? Krásné záběry vás sice pobaví, jenže po chvíli začnou nudit. Stejný případ je i Mikrokosmos. Nádherně natočené, přesto nuda... ()

balba 

všechny recenze uživatele

Fascinující život hmyzu a dalších živočichů , jejich prostředím jsou neproniknutelné pralesy trav i kapičky vody veliké jako domy.Film byl oceněn čtyřmi Césary. ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Rád chodím do přírody, utíkám tak od hnusu městského smogu a mnoho přeceňovaného civilismu, přesto tenhle snímek o tom, co je kolem nás byl příliš nezáživný. Příroda sice hezká, ale to je všechno. Přišlo mi to úplně o ničem. Ač, to nemá dlouhou stopáž nebavilo mě to a je to podle mě dost přecenované, no .. asi tu jsou všichni lyricky spojení s přírodou. Já tímto způsobem určitě ne(přes TV). 40% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Zo Zakladnej Skoly sa na toto vo velkom chodilo, to si presne pamatam. Nebavilo ma to v roku 1996, nebavilo ma to 2006 a nebavi ma to stale. 40 % ()

Reklama

Reklama