Reklama

Reklama

Mikrokosmos

  • Francie Microcosmos : Le peuple de l'herbe (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hlavními hrdiny filmu jsou mravenci, včely, berušky, motýli, brouci, šneci a další hmyz, který se k nám dostane jen zřídka. Unikátní snímek, který je antropologickou metaforou lidské evoluce, vyžadoval patnáct let výzkumu, dva roky příprav a tři roky natáčení. Jeho hlavní složkou jsou fascinující záběry a zvuky z malého světa, jenž se nachází mimo obzor běžného lidského vnímání. Vstoupíte do paralelního vesmíru, ovládaného odlišnými fyzikálními zákony. Vejděte do Microcosmu... (Cinemax)

(více)

Recenze (214)

karlee 

všechny recenze uživatele

Záběry bezpochyby vynikající (např. housenčí ouroboros), ohledně koncepce filmu nemám jednoznačné stanovisko: nahradit osvětový komentář dramatickou hudbou (k té mám také nejednoznačné stanovisko) je sice zajímavý nápad, já bych možná raději ten komentář. Třeba by mě zajímalo bližší vysvětlení k hlemýžďům. Takový hlemýžď je hermafrodit, pokud vím, no a jak se tam ti dva muckali, říkám si: tak co, klucí, kerejpak je dnes mamka? Nebo to dáváte tak nějak zároveň? ()

beso74

všechny recenze uživatele

Magický obraz sveta pod našimi nohami, ktorý nám približuje jedno úžasné dejstvo zo života hmyzu za druhým. Jemná práca s kamerou, skvelý hudobný doprovod a mini herci hrajúci ako o život. Po zhliadnutí tohto dokumentu sa citlivejším povahám nebude chcieť ani kráčať po zemi, uvedomiac si, koľko životov by tým mohli ohroziť. ()

BrunoA 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavá a taky poučná podívaná. Je mi docela líto, že jsem to neviděl v kině. Na velkým plátně to bylo určitě ještě lepší. ()

Meescha 

všechny recenze uživatele

Nektere casti by zaslouzili klidne 6* (sneci, housenky v kruhu), ale jine jsou dost nudne a ukazuje se, ze vytvorit z paradnich zaberu mile haveti colevecerni film je prace nadlidska. Stacilo trochu lepe poskladat, neco pridat, jinde ubrat...jenze ja nejsem reziser (nastesti :-) ()

Jaromír 

všechny recenze uživatele

Ze života hmyzu, aneb berušáku do toho :) ! Nevěřil bych, jak se může hovnivál nadřít s válením kuličky. Unikátní detailní záběry. ()

Stejšn 

všechny recenze uživatele

UTRHPRDELÓZNÍ MEGAMAZEC! Ba ne, nejsem puberťák, takže to shrnu slovy: nádherné záběry, skvělá hudba, výborný střih, celkově dechberoucí podívaná. ()

Queendom 

všechny recenze uživatele

Dovedu si představit, že v době svýho vzniku byl Mikrokosmos bomba. Ale je fakt, že od tý doby uplynulo drahně let, a v tomhle mezidobí, jelikož jsem velkej fanda přírody i filmů o ní, jsem měla možnost vidět hromadu jinejch, krásnejch dokumentů o zviřátkách. Sečteno a podtrženo je Mikrosmos spíš bombička než bomba, je tu prostor pro nudu a ňákej ten komentář v průběhu by neuškodil. Jinak je to ale určitě moc hezkej a milej kousek a souhlas, hovnivál rulez. ()

george82 

všechny recenze uživatele

...aneb pojďme natočit brouky ze dvou milimetrů. A nakonec proč ne. Detail jakým je film natočen ohromí a to je právě to, co má dělat. Takto zobrazen ten malý svět člověk jen tak neuvidí. ()

mrclTV 

všechny recenze uživatele

Dvoma slovami - pekná nuda. Takmer som 2 - krát pri TV zaspal a to som tento dokument pozeral pekne krásne doobeda. Jedinými uchvacujúcimi scénami bolo vysychanie pôdy a útok "godzilly" na mravenisko. Všetko ostatné ma nezaujalo, prípadne dokonca odpudzovalo. A veľké finále na záver - vznik komára - no "krása". Oveľa radšej mám dokumenty z produkcie BBC, kde okrem pekných záberov máte pridanú hodnotu v podobe kvalitného komentára. Kdežto, tu išlo iba o pokus o prvoplánové pseudoumelecké stvárnenie. Nepochybujem, že tento dokument vie nadchnúť, ale rozhodne nie každého. A ľudí, čo neprechovávajú k hmyzu aspoň trochu sympatie už vôbec nie. ()

Marg 

všechny recenze uživatele

Je to vlastně takový dokumentární film bez průvodního hlasu. Pěkné, zábavné i poučné. Nutí člověka přemýšlet i o jiných světech než je ten jeho. ()

pOne 

všechny recenze uživatele

Francouzi tohle prostě umí. Dokument sice nedosahuje kvalit loňského Putování tučňáků, přesto je se na co dívat. Kamera je výborná. ()

zbynacz 

všechny recenze uživatele

Velkolepá podívaná, díky které jsem tak nějak změnil názor na některé druhy hmyzu, při jejichž spatření velké procento lidí volá prosté "Zašlápni tu odpornou havěť!" :) ()

sunjata 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek jistě nebude patřit k těm neojblíbenějším i přes jeho nesporné kvality. Spíš bych ho přirovnal k obrazu v galerii. Je to také snímek poměrně náročný na sledování, vypnout na okamžik pozornost znamená ztratit kontakt s tím co se děje. Prostě to nemá klasickou dějovou linku, které by se naše mysl mohla přidržovat. Pro mě supr znázornění problému měřítka a jeho dopadu na vnímání světa. Hmyzáci si žijí ve své miniaturní dimenzi a naprosto netuší, že nad nimi je další level, ve kterém to pulsuje vlastním životem a řeší se tam úplně jiné problémy. Ve kterém levelu žijeme mi lidé??? Těžko nějak hodnotit hvězdičkami, za tu mravenčí práci dávám plný počet. ()

route60 

všechny recenze uživatele

Co se děje v trávě? no prosně to co v Mikrokosmosu, nádherný pohled filmařů kteří nás zavedou tam kde se můžeme podívat všicni ale jednodušší je se kouknout na tento nádherný dokumentárni film. ()

Fusajda 

všechny recenze uživatele

Kéž by měl žebříček v protiváze k hodnocení "odpad" také hodnocení "výjimečný" ... pět hvězdiček mi u takového počinu, jakým je Microcosmos, nestačí. Neotřelý nápad ve spojení s úžasným zpracováním diváka (milovníka hmyzu a přírody zvlášť) ani jednou za těch 80 minut nenudí, přestože ve filmu padne jen pár lidských vět. ()

Reklama

Reklama