Reklama

Reklama

Mikrokosmos

  • Francie Microcosmos : Le peuple de l'herbe (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hlavními hrdiny filmu jsou mravenci, včely, berušky, motýli, brouci, šneci a další hmyz, který se k nám dostane jen zřídka. Unikátní snímek, který je antropologickou metaforou lidské evoluce, vyžadoval patnáct let výzkumu, dva roky příprav a tři roky natáčení. Jeho hlavní složkou jsou fascinující záběry a zvuky z malého světa, jenž se nachází mimo obzor běžného lidského vnímání. Vstoupíte do paralelního vesmíru, ovládaného odlišnými fyzikálními zákony. Vejděte do Microcosmu... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

castor 

všechny recenze uživatele

Co se děje pod našimi nohami? No, něco fantastického. Unikátní záběry, které tehdy dostávaly diváky do kolen. „Mravenčí“ práce se vyplatila (natáčení zabralo několik let), protože výsledek je něčím víc než „pouhým“ dokumentárním filmem. Překládá humor, akci, napětí i krapet erotiky. To kolikrát nesvede leckterý hraný snímek. ()

sarume 

všechny recenze uživatele

Tam kde my potřebujeme celou planetu, Někdo jiný potřebuje louku. myslíte si , že jen člověk , prožívá příběhy a že živout broučků je monotonní a nudný. Koukněte se na tento film a budete okamžitě jiného názoru. Je to film s velkým příběhěm , který hrají malí herci . každý tento herec by si měl jít pro oskara, ale asi by ho neocenil:) Vynikající nápad, Uchvatná hudba, Dokonalá kamera a herecké výkony:) par exelant:) ()

Reklama

ibeh 

všechny recenze uživatele

Z dokumentu o přírodě vzniklo umělecké dílo. Skvělé propojení nádherných záběrů kamery na mikro svět a krásné hudby. Jsou tam i humorné okamžiky. Povedené dílko, na kterém si dali tvůrci opravdu záležet. Však 15 let výzkumu, 2 roky příprav, 3 roky natáčení a 80 km filmu (v zajímavostech), tomu říkám maxi preciznost. Nechala jsem se unést a cítila jsem při sledování vůni louky, lesa a bzučení i kapky deště byly tak uklidňující....Pohlazení po duši. ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Rád chodím do přírody, utíkám tak od hnusu městského smogu a mnoho přeceňovaného civilismu, přesto tenhle snímek o tom, co je kolem nás byl příliš nezáživný. Příroda sice hezká, ale to je všechno. Přišlo mi to úplně o ničem. Ač, to nemá dlouhou stopáž nebavilo mě to a je to podle mě dost přecenované, no .. asi tu jsou všichni lyricky spojení s přírodou. Já tímto způsobem určitě ne(přes TV). 40% ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Celkom fajn príbeh zo sveta prírody, dokument, ktorý vás zavedie do tých najminiatúrnejších svetov zvieratiek, ktoré tvoria začiatok a koniec potravinových reťazcov. Fascinujúce to pre mňa však nebolo, chce to trpezlivosť, je to skôr oddychovka a nanešťastie to chvíľami aj nudí, ale kamera je výborná a hudba ujde. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (7)

  • Snímek byl uveden na filmovém festivalu v Cannes. (Zdroj: wikipedia.org) (Kmotr76)
  • Scény z filmu byly použity ve videoklipu "You Don't Love Me (Like You Used to Do)" kanadské skupiny The Philosopher Kings. (Zdroj: wikipedia.org) (Kmotr76)
  • Spolurežisér Claude Nuridsany komentoval režírování svých "herců": "Některé záběry si vyžádaly i čtyřicet pokusů a jejich zaostřování trvalo celé dny. Jednotlivé druhy hmyzu se chovají svým typickým způsobem, jen když jsou ve vyhovujícím prostředí. Vezměte si například chrobáka, valícího svou kuličku trusu. V tomto případě, než čekat na příležitost ve volné přírodě, bylo výhodnější chovat jich tucet v luxusním teráriu a poskytnout jim dostatek materiálu. Dodávali jsme jim ovčí trus a čekali. Po několika dnech se jeden z nich konečně pustil do práce na kuličce a my ho mohli přenést na místo natáčení. Samozřejmě jsme museli být opatrní, abychom ho nevystrašili." (NIRO)

Reklama

Reklama