Reklama

Reklama

Mikrokosmos

  • Francie Microcosmos : Le peuple de l'herbe (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hlavními hrdiny filmu jsou mravenci, včely, berušky, motýli, brouci, šneci a další hmyz, který se k nám dostane jen zřídka. Unikátní snímek, který je antropologickou metaforou lidské evoluce, vyžadoval patnáct let výzkumu, dva roky příprav a tři roky natáčení. Jeho hlavní složkou jsou fascinující záběry a zvuky z malého světa, jenž se nachází mimo obzor běžného lidského vnímání. Vstoupíte do paralelního vesmíru, ovládaného odlišnými fyzikálními zákony. Vejděte do Microcosmu... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

cross 

všechny recenze uživatele

Ke klasickému filmu tomu chybí příběh, k bezchybnému dokumentu komentář. Microcosmos si užijete především s dokonalým ozvučením a velkou obrazovkou. Téměř max. hodnocení je čistě za technické zpracování (které je dokonalé) a za neuvěřitelnou práci, kterou natáčení muselo dát. Jako klasický film to však hodnotit nelze a proto si dejte pozor, aby jste nečekali víc, než může Microcosmos vůbec nabídnout (jako já...)!!! ()

castor 

všechny recenze uživatele

Co se děje pod našimi nohami? No, něco fantastického. Unikátní záběry, které tehdy dostávaly diváky do kolen. „Mravenčí“ práce se vyplatila (natáčení zabralo několik let), protože výsledek je něčím víc než „pouhým“ dokumentárním filmem. Překládá humor, akci, napětí i krapet erotiky. To kolikrát nesvede leckterý hraný snímek. ()

Reklama

draggo odpad!

všechny recenze uživatele

Bezpochyby nejnudnější film co jsem kdy viděl. Co na tom že jsou to pěkný obrázky, ale po dvou minutách jsem se začal nudit a po pěti jsem začal trpět. O to horší, že jsem to musel dokoukat do konce. Aspoň vím, čemu se vyhýbat širokým obloukem. A to proti přírodovědným dokumentům žádnou averzi nemám, jen musí být natočeny aspoň trochu záživně, což Mikrokosmos není ani omylem. /viděno na DVD: 10% a odpad!/ ()

rawen

všechny recenze uživatele

Vizuálně určitě povedené a pro někoho jistě i fascinující - já jsem si film pustil a po 50 minutách jsem tvrdě usnul (předtím jsem byl čilý, vážně!) - to se mi u filmu stalo naposledy ve 12 letech kdy jsem byl nemocný a měl horečku... Musím tedy náležitě zhodnotit, berte to klidně jako provokaci, ale pro mě (milovníka přírodopisných dokumentů!) tento film není - nehodnotím ()

wipeout 

všechny recenze uživatele

Ťažko hodnotiť ako film, keďže tvorcovia len parazitujú na fascinujúcej prírode, no musí sa uznať, že pre človeka tipu homo erectus technicus je to paratizovanie hodné kráľov. Makrá a slow motiony plus vhodné podfarbenie hudbou to všetko v harmónii s pomalým, no občas prekvapujúco dramatickým plynutím života v mikrokozme jednej lúky. Z tejto perspektívy si človek uvedomí aké trápne sú reakcie "fuuuj" pri pohľade na nejaké tie húsenice. Ešte sa máme čo učiť od prírody, ktorá vo svojej efektívnosti a jednoduchosti predčí všetky možné super zložité technológie ľudstva. 3,5* ()

Galerie (37)

Zajímavosti (7)

  • Pro dokument byla s pomocí tabletu a počítače speciálně vyvinuta kamera na dálkové ovládání. (mr.filo)
  • Snímek byl uveden na filmovém festivalu v Cannes. (Zdroj: wikipedia.org) (Kmotr76)
  • 15let výzkumu, 2roky příprav, 3roky natáčení a 80km filmu. (formelin)

Reklama

Reklama