Reklama

Reklama

Mikrokosmos

  • Francie Microcosmos : Le peuple de l'herbe (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hlavními hrdiny filmu jsou mravenci, včely, berušky, motýli, brouci, šneci a další hmyz, který se k nám dostane jen zřídka. Unikátní snímek, který je antropologickou metaforou lidské evoluce, vyžadoval patnáct let výzkumu, dva roky příprav a tři roky natáčení. Jeho hlavní složkou jsou fascinující záběry a zvuky z malého světa, jenž se nachází mimo obzor běžného lidského vnímání. Vstoupíte do paralelního vesmíru, ovládaného odlišnými fyzikálními zákony. Vejděte do Microcosmu... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

bouncer 

všechny recenze uživatele

Fascinující pohled do života v trávě, kde se změní vnímání velikosti. Naprosto úchvatná kamera udrží vaše oči přišpendlené na obrazovce, přestože ve filmu nemůžeme mluvit o jakkémkoli příběhu a suma-sumárum padne jen několik slov uvaděče. Nezapomenu na záběry, kdy sluníčko sedmitečné sbírá rosu nebo kdy začne pršet. Podívat se na déšť z pohledu hmyzu je báječné...pět celých... ()

ibeh 

všechny recenze uživatele

Z dokumentu o přírodě vzniklo umělecké dílo. Skvělé propojení nádherných záběrů kamery na mikro svět a krásné hudby. Jsou tam i humorné okamžiky. Povedené dílko, na kterém si dali tvůrci opravdu záležet. Však 15 let výzkumu, 2 roky příprav, 3 roky natáčení a 80 km filmu (v zajímavostech), tomu říkám maxi preciznost. Nechala jsem se unést a cítila jsem při sledování vůni louky, lesa a bzučení i kapky deště byly tak uklidňující....Pohlazení po duši. ()

Reklama

Karlas 

všechny recenze uživatele

Jen se usadit v temnotě kina či v pohodlném příbytku se sklenkou vína a vnímat nádheru, jež k nám přichází nejen v podobě úchvatných scenérií příběhu hmyzího království, ale také fascinujícími něžnými tóny čarokrásné hudby, která jde ruku v ruce tímto fantastickým vyprávěním o kouzle přírody a touze přežít. Zdaleka se mi příčí výraz dokument…ne, tohle je ryzí umění těch nejdokonalejších aktérů, tvorů naší planety, tohle je dobrodružství, tragédie i komedie, divadlo i opera tajemného Mikrokosmu. Zapomeňte na vše a jen přijímejte ty opojné doušky tohoto vzácného kousku. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Profesionalita filmařů zdá se nezná mezí, protože si neumím představit tu neskutečnou práci, kterou musel tvůrce tenhle dokument stát. U mě ale dojel na faktu, že hmyz nemám rád a tím pádem mě to moc nezajímalo. Když se jedná o savce, ptáky, ryby,... je to něco jiného, ale tohle obsahem nebylo nic moc. 60% ()

curunir 

všechny recenze uživatele

Možno, že by sa tento film nedal považovať za najlepší prírodopisný dokument, určite však za najúchvatnejší, vďaka čomu prispieva dokonalá syntéza hudby, obrazu a zvuku. Hmyzia ríša nebola ešte nikdy predstavená tak neuveriteľne úžasne, pričom zábery nie sú vôbec upravované. Pochváliť treba aj dobre pasujúcu hudba a hlavne skvelé využitie zvuku, ktorý častokrát až šokuje. . Najviac potešia drobné epizódy ako láska slimákov, bažant pojedajúci mravce, valihnoj, ktorý si o slamku zapichol guľku trusu a snaží sa ju vytiahnuť alebo dážď. Ostatok filmu síce ponúka prekrásne zábery z iného sveta, avšak dejovo nijak neobstoja, takže v niektorých chvíľach je filme značne nudným, navyše tu chýba komentár, ktorý by mnohé scény lepšie priblížil a urobil by tak film zaujímavejší, nakoľko je síce úžasne sa na to dívať, avšak častokrát ani neviete o aké druhy sa jedná. 5 Cézarov je však rozhodne zaslúžených (produkcia, hudba, kamera, strih a zvuk), len škoda, že sa film aj napriek len hodine a štvrť zdá občas mierne nudným. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (7)

  • 15let výzkumu, 2roky příprav, 3roky natáčení a 80km filmu. (formelin)
  • Pro dokument byla s pomocí tabletu a počítače speciálně vyvinuta kamera na dálkové ovládání. (mr.filo)
  • Půlka režisérské dvojice, Claude Nuridsany, komentoval vypravěčský přístup: "Chtěli jsme se pokud možno vyhnout násilí, dravým scénám a krutým momentům. Svět hmyzu nemá morální zábrany, je drsný a krutý. My jsme se ale rozhodli jít záměrně proti a tyto živočichy jaksi rehabilitovat. I oni jsou každý den konfrontováni s překážkami a těžkostmi osudu při hledání svého místa na slunci. Proto jsme je chtěli ukázat v jakési polidštěné podobě." (NIRO)

Reklama

Reklama