Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Octavio miluje ženu svého bratra a je pevně rozhodnut s ní uprchnout. Zoufale potřebuje peníze, a když se ukáže, že jeho milovaný pes Cofi je výborný zabiják, bez váhání ho přihlásí na krvavé psí zápasy, které dobře vynášejí. Daniel opouští svou ženu, aby mohl žít s mladou dlouhonohou modelkou Valerií. Jejich nový exkluzivní byt se ale zakrátko změní v nesnesitelné vězení a stane se smrtící pastí pro Valeriina malého chundelatého pejska Richiho. Bývalý komunista a partyzán El Chivo se po letech strávených ve vězení živí jako nájemný vrah. Jeho jedinými společníky jsou toulaví psi, které sbírá na ulici a léčí jim jejich rány... Tři příběhy se proplétají stylem připomínajícím Pulp Fiction, aniž by se však režisér tohoto strhujícího mexického filmu, jenž byl nominován na Oscara, snažil kohokoli kopírovat či napodobovat. Originálním způsobem líčí několik lidských osudů, jež se protnou ve scéně fatální dopravní nehody, která celý film otevírá. Tarantinovsky spletitá story uchvátila svou energií a výsostnou filmařinou i členy Akademie, kteří film nominovali na Oscara. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (631)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Prvotina, která má své chyby, ale jako celek je výbornou záležitostí a především velkým příslibem do budoucna. Nebýt určité nekonzistentnosti jednotlivých osudů a chybějící gradaci děje, tak vlastně není co vytýkat. Herecky perfektní, scénářem skvostné a režisérsky brilantní. Trošku zamrzí, že nejsilnější momenty vám Ińárritu připraví hned na počátku snímku, ale nijak to nesnižuje ohromné kvality Amores Perros jako celku. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Nominácia na Oscara a Zlatý glóbus v kategórii najlepší zahraničný film už hovorí samo za seba. A.G.Inarritu patrí bezpochýb k najlepším režisérom súčastnosti. Tri príbehy, ktoré sa navzájom pretnú sú pre náročnejšieho diváka ozajstnou lahôdkou. 21 gramov sa mi páčil ešte viac. No, ako debut tohto mexického režiséra to vážne nebol zlý odpich.70%. ()

Reklama

lesumir 

všechny recenze uživatele

Originální a zajímavý film je pozoruhodně odtočen. Jinak, než jsme zvyklí, ovšem typicky pro pana Iñárritu, který se v tomhle vyžívá a dává divákovi možnost si poskládat mozaiku. Jeho tvorbu jsem viděl nezvykle obráceným způsobem, Babel, později 21 gramů a klenot jako Amores perros jsem si nemohl přeci nechat ujít. Jsem rád, že jsem situace využil, ale film je zbytečně zdlouhavý a často emočně nevyvážený, příběhové linie jsou propastně rozdíloné, první část byla spíše nudná. Druhá hodně realistická a nejzajímavější. Třetí hodně napnutá, emočně přetékala i díky výborně vybrané muzice. Kdybych si měl vybrat mezi Babelem, Amores nebo 21 gramy... nevyberu si ani jedno, protože s jeho tvorbou se nemohu úplně stotožnit. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Na prvotinu určitě velmi dobré. Mívám problémy z absence kladných postav. Nejinak tomu bylo i u tohoto filmu. Nejen, že nemá postavy kladné, on nedisponuje ani postavami sympatickými. Ale přesto Iñárritu dokazuje, že film je hra. A to hra zábavná nejen pro tvůrce, ale i pro diváky. Zábavná natolik, že ani nepostřehnete tu děsivou stopáž. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Já jsem naštěstí kurevskou stranu lásku ještě nepoznal. Věřím však, že když někdo nechává kvůli své lásce masakrovat svýho čokla, vyhranou fůru peněz jí nastrká, pěkně si s ní zasouloží, rozhodne se s ní utéct, nechá bráchovi zvalchovat záda a ona mu s ním uteče, nebo když člověk kvůli své milované sexbombě opustí rodinu, všechny peníze nastrká do hnízdečka lásky, které potom sežere jejího pitomýho čokla, aby pak ona při nešťastné nehodě přišla o nohu a úplně se zvencla, tak si pak řekne... Amores perros... 80% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (18)

  • V záběrech, kde jsou psi mrtví nebo umírající, byla použita sedativa. Ty byla aplikována pod dohledem mexické agentury ASPCA. (chelseaman22)
  • V závěru roku 2012 se jednalo o 60. nejvýdělečnější snímek v kategorii cizojazyčný film, 146. nejvýdělečnější snímek roku 2001 a konečně 4 654. nejvýdělečnější snímek se zohledněním inflace. (chelseaman22)

Související novinky

Kniha džungle – Favreau versus Iñárritu?

Kniha džungle – Favreau versus Iñárritu?

09.12.2013

Nedávno jste u nás četli o nové hrané verzi Kiplingovy Knihy džunglí, kterou pro Disneye natočí ironmanovský Jon Favreau. Podle názvu se může zdát, že studio uvažuje i o jiném režisérovi. Pravda je… (více)

Reklama

Reklama