Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Beth Chadwicková, bezvýrazná sestra podnikatele Bryce Chadwicka, žije pod neustálou kontrolou svého úspěšného sourozence. Ten jí brání i ve vztahu se zaměstnancem jejich rodinné firmy Peterem Hamiltonem. Dokonce Peterovi hrozí výpovědí, pokud vztah s Beth neukončí. Mladá žena se nakonec uchýlí k promyšlené vraždě: přiměje bratra, aby ji navštívil, zastřelí ho a před policií tvrdí, že jej považovala za lupiče. Několik drobností ovšem nevyjde zcela podle jejího plánu. A právě těch se chytí poručík Columbo... (Česká televize)

(více)

Recenze (60)

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od začátku je nám už jasné, na co Beth Columbo dostane, ale u této epizody to ani tak nevadí. Vražedkyně je opravdu chladná a šílená. Sledujeme její proměnu z šedé myšky na ambiciózní ženu. Také tu máme trošku větší roli Leslieho Nielsena. Tento díl má jako obvykle komická místa, ale v této epizodě je několik, u kterých jsem opravdu "vyprsknul" smíchy (Columbo a taxi, fast food,...). Columbo je zde opět na Nově dabován Petrem Haničincem. Mimochodem, v této epizodě Columbovi neříkají poručíku, ale "inspektore". ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak krásná a taková mrcha, holt zrzci nejsou lidi. Columbovi to bylo hned jasné, že si se smrtí svého bratra hlavu moc neláme a je to "to nejlepší, co se jí mohlo stát". Trochu netradičně to začíná tak, že původní plán vrahovi nevyjde. Charakterní ale očarovaný (nedivím se) Leslie Nielsen ještě před svojí komediální kariérou. ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbo je seriál, kde se málokdy stane, aby člověk sympatizoval s vrahem. Většinou proto, že vrah je osoba neskutečně slizká, odporná a bezpáteřní, často i nevalného vzhledu (vypadá prostě jak slizoun prvního řádu). Tady je vražedkyní odstrkovaná dcera, které život vždycky řídil někdo jiný, kdo za ní rozhodoval. Protože by jí bratr rád zakázal lásku k Lesliemu Nielsenovi (ten se snad narodil šedivej), rozhodne se ho zabít, čímž získá nejen prachy, firmu, Nielsena, ale taky sebevědomí. A já se musím přiznat, že jsem jí chápala a celkem s ní i soucítila, což se mi u Columba znovu stalo snad jen s Johnnym Cashem, a je to rozhodně příjemná změna. Sice je vyšetřování nic moc - jak už tu bylo zmíněno, ta věc s alarmem je známá hned ze začátku - ale i tak to byl díl, co dokázal zaujmout. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Standardně dobrý Columbo s trochu nestandardní zápletkou. Pachatelka je totiž od začátku známa i Columbovi, který musí dokázat, že nešlo o nehodu, nýbrž o plánovanou vraždu. Za zmínku stojí taky Leslie Nielson, který je v nekomediální roli velmi přesvědčivý. Navíc je tento Columbo mimořádně výživný ve věcech, které mu nedaly spát! ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Nemohl jsem včera spát, trápilo mě několik věcí, tak jsem si je přišel vyjasnit sem k vám.“ Tady zřejmě úřadoval nějaký ambiciózní režisér, v tomto díle se totiž objevuje několik zvláštních postupů, které mají navodit napětí. Jinak je ale příběh klasický a nemám mu vlastně co vytknout. Jen Columbův protivník mi zde opět zcela nesedl. Na druhou stranu jsem byl unesen z Leslieho Nielsena, který tady prostě vypadá jako Frank Drebin zamlada. Každou chvíli jsem čekal, že provede něco ztřeštěného, a ono nic. Škoda. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Columbovo (Peter Falk) auto je Peugeot 403. (Terva)
  • Zbrusu nové auto, které je dodáváno Beth Chadwick, je Ferrari 365GTB. (Epistemolog)

Reklama

Reklama