Reklama

Reklama

Cyril a Metoděj – Apoštolové Slovanů

  • Slovensko Cyril a Metod - Apoštoli Slovanov (více)
Trailer
Česko / Slovensko / Srbsko / Slovinsko / Rusko, 2013, 80 min

Obsahy(1)

Příběh z 9. století ve strhujících obrazech líčí počátky šíření křesťanství na Velké Moravě a v našich zemích. Hlavními postavami  filmu jsou věrozvěsti Konstantin (později známý jako Cyril) a jeho bratr Metoděj, kteří byli prohlášeni za svaté a jsou označováni jako Apoštolové Slovanů. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Diskuze

ic

ic (hodnocení, recenze)

102plus

Tak ono za nějakými souvislými texty nebyla až tak pokročilá kultura která by přišla s něčím nadčasovým spíše tak jako kultura ničení všeho co se jí nehodilo. Kdybychom teď zničili první souvislý text ve slovanském jazyce z 9. století a všechny následné a vše co tu kulturu připomínalo … našli by se takoví kteří by tu vychvalovali Maďarskou kulturu s jejich historickými kořeny do 13. století jako nejstarší a nejlepší.

102plus

102plus (hodnocení, recenze)

Cyril a Metoděj... Díky tomu jsme se kulturně dostali dál a jsme na tom dost dobře. Například kolegové Maďaři mají první souvislý text v maďarštině až ze 13. století. Zatímco Slované ve slovanském jazyce z 9. století. Takže Slované jsou před nimi až několik staletí. Slované měli také postavené kostely a Slovanské Písmo i liturgii (konkrétně my západní slované v Čechách, Moravě, Slovensku) už v době, kdy ještě maďaři byli kočovníci a žili jen ve stanech jak indiáni (Pro Maďara: Nic proti vám nemám, ale tak to proste je.). Inu, je to skvělé být Slovanem.

 

Posvátný text Slovanů z 9. století:

https://www.youtube.com/watch?v=r011s9oLbYw

na příspěvěk reagoval ic

Uživatel 102plus smazal svůj příspěvek.

LAZARUS111

LAZARUS111 (hodnocení, recenze)

Nebudem komentovať recenzie niektorých ľudí lebo už som si zvykol že ČSFD je taký kútik duševných mrzákov. Česť výnimkám.

lucascus

lucascus (hodnocení, recenze)

Je to v něčem odlišné od čtyřdílné tv minisérie? Nebo se jedná pouze o sestříhaný seriál do filmové podoby? Díky za info.

Reklama

Reklama