Reklama

Reklama

Clint Eastwood

  • USA The Eastwood Factor

Obsahy(1)

Dokument o životě a díle Clinta Eastwooda, která zde vypráví o své kariéře herecké, režisérské i skladatelské... (oficiální text distributora)

Recenze (27)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Celovečerní dokument o jednom dnes už legendárním chlápkovi, který si zaslouží respekt především od nás, filmových diváků. Doprovodný text čte Morgan Freeman a jeho i Eastwooda v českém znění mluví jejich obvyklé "inkarnace" Pavel Rímský a Ladislav Županič. Faktem je, že jde "jen" o záběry, ve kterých mluví samotný Clint, prostříhané s pár záběry z natáčení a především s poměrně dlouhými ukázkami z jeho režijních počinů - s ohledem na rok vzniku dokumentu je posledním Invictus. Píšu to naschvál proto, že ty ukázky jsou ve všech případech když už ne z úplného konce, tak ze zlomových momentů jednotlivých filmů, takže pokud jste je neviděli, máte vyspoilováno podle vzoru vymalováno;) Díky Eastwoodovu charismatu by se na to nebyl problém dívat v podstatě kdykoliv, plusem jsou jeho vysvětlovačky proč a jak točil jaký film, a v samotném konci i pár drobků z jeho soukromého života - ale jen ve smyslu "co a kde dělá", ne s kým to dělá. Až na ty spoilery (bez jakéhokoliv náznaku varování) mě to opravdu potěšilo. 80% a poněkolikáté opakované OBROVSKÉ VAROVÁNÍ PŘED SPOILERY. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Dokument o kariéře Clinta Eastwooda, který ale úplně ignoruje a přeskakuje jeho působení v italských spaghetti westernech, které mu nastartovaly kariéru a doslova ho představily tuzemským a světovým divákům. Proč by nějaký filmař při smyslech takové legendární kousky a zcela zásadní období celé jeho kariéry prostě ignoroval? Protože pracuje pro Warner Brothers a tento dokument mapuje pouze filmy Eastwooda od stejného studia. Pro mě zcela neakceptovatelné, protože mě zajímaly primárně zákulisní perličky z Itálie, ne že Madisonské mosty byly fakt cool romantika a Meryl se nelíbila knižní předloha. 60% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Rutinní, líbivý výčet „důležitých“ filmů režírovaných mým oblíbencem. Stále vitální a dle mého skromná legenda Clint Eastwood nadále točí s velkým přehledem a čiší z něho obyčejná filmařská radost. Chlapík, který slovy neplýtvá a který natočil přes třicet filmů, utrousí nejprve pár slov k poutu se studiem Warner Brothers, pak představí své kousky, celkově promluví o branži, o filmové hudbě… Výseky jeho snímků jsou povedené (vesměs jde o klíčové/zajímavé scény – až to zavání výraznými spoilery pro ty, kteří jednotlivé snímky neviděli), chybí však názory jeho hereckých/režisérských kolegů a víc zajímavostí o tvůrcově soukromí. Platí nicméně, že ať se v případě dalších filmových výletů nepouští do žádných experimentů, ať si po svém plní své sny a dál si všímá postav, jejich vztahů, atmosféry, příběhu. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Prosil bych fanfáru, protože tohle je poprvý, co jsem na ČSFD viděl 100%! A to díky balíkům, co hodnotěj filmy skoro dřív než je někdo stačí natočit. Kdybych mohl, hodil bych vás do odpadu a zatloukl víko. Co ale říct k dokumentu... V podstatě je to jen průřez Eastwoodovými filmy, ve kterém se objevují všechny klíčové scény. Takže silně nedoporučuju těm, kteří Clinta nemají nakoukaného anebo těm, co by se o něm chtěli dozvědět něco nového, protože ze zákulisního života tohoto nesmrtelného barda je tu až žalostně málo. Jako prezentace v PowerPointu super, ale dokument si představuju trošku jinak. ()

nascendi

všechny recenze uživatele

Celkom s chuťou som si pozrel film o tvorbe tohto významného herca a režiséra. Zaujímavé boli jeho poznámky o jeho zámere pri nakrúcaní, o tom, čo sa snažil do filmu dostať. Keďže som asi polovicu z jeho filmov videl, poslúžilo mi to ako ich pripomienka, ako prierez jeho tvorbou. Z filmového hľadiska som spokojný a to je asi tak všetko. ()

Joges 

všechny recenze uživatele

Velmi podařený a zajímavý dokument s táhnoucí se linií od počátku Eastwoodových filmů. Je tu dobře zachycen Eastwoodův herecký a režisérský vývoj. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Tento dokument pojednává spíš o díle než o životě Clinta Eastwooda. Přesto nebo právě proto, že se vyhnul bulvárním pikantnostem ze soukromí tohoto skvělého herce, ho oceňuji. Trošku mě mrzelo, že opomenul zmínit mé oblíbené filmy Vesmírní kovbojové a Absolutní moc, ale jinak byl přehled stěžejních snímků jeho kariéry téměř úplný. Většinu z nich dobře znám a proto pro mne byly myšlenky a úvahy, co ho na scénářích oslovilo a proč si je vybral, zajímavé. Herec a režisér musí být hodně dobrý, aby se mohl volně rozhodovat a to on je. Jeho filmy jsou důkazem, že co je komerční a divácky úspěšné, může být zároveň kvalitní. Jako velká obdivovatelka jeho tvorby věřím, že nás v budoucnu ještě nějakým příběhem potěší. ()

Tyny 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood je bůh a to všichni víme, ale tenhle dokument mně moc nezaujal. Čekala jsem, že se dozvím něco o životě tohoto nenahraditelného herce, který působí dost samotářsky, ale bohužel to byli z většiny sestříhané nejdůležitější scénky z jeho herecké kariéry. Jeho mluva k divákovy byla naprosto v pohodě, věty dávali smysl a zapadali do sebe s poté puštěnými scénkami a vsuvka z "kostymérny" byla taky fajn, zavzpomínat si takhle na své staré role muselo být celkem nostalgické. ()

Kubrickon 

všechny recenze uživatele

Tento dokument je prezentovaný tak, že všetko pod čo sa Clint podpísal stojí za pozretie, prípadne za vypočutie...čo je vlastne pravda :) ()

Liznic 

všechny recenze uživatele

Clint je bůh, o tom není pochyb. Je to borec a chlapák, ale tohle není dokument o něm, je to prezentace některých jeho filmů, které vám řeknou pramálo nového. Občasné Clintovi vstuvky k filmům potěší a to jediné se mi na tomto dokumentu líbilo, ale proč kur*a musíte každý zmíněný film vyspoilerovat?!?!?!?! To mě tak naštvalo! ()

Endyis 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument o jedné z největších osobností filmu. Hvězdička dolů - přidávám se k remcalům za ty proradně sdělené spojlery! ! ! ()

zigíš 

všechny recenze uživatele

Na to, že za projektem stojí renomovaný filmový historik a kritik, povážlivě odbyté. Poměrně zásadní etapy v Eastwoodově filmografii (dolarová trilogie) často zaberou pár vteřin. Štěstí, že většinou si s komentářem svých snímků, vystačí sám Clint :) ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Nova Cinema překvapila... nečekal jsem že se tento dokumen ukáže i v české kotlině. Dokumentů o Clintu Eastwoodovi jsem viděl několik (Clint Eastwood: Out of the Shadows nebo Clint Eastwood - The Man From Malpaso) a musím říct, že tento je zdaleka nejlepší. Navíc samotný fakt, že dokument je v originále provázen hlasem Morgana Freemana dodává celému dokumentu osobní a vřelý nádech... ()

Piškotka 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější z nejoblíbenějších:-) Poutává retrospektiva a dějové přiblížení jednotlivých filmů, které tvořily významné mezníky v jeho tvorbě. Bylo fajn slyšet historky z natáčení a vidět, jak Clint žije. Je to skromný a pokorný člověk. Má můj respekt. ()

siloalampa 

všechny recenze uživatele

V dokumente si pozriete 20 výborných Clintových filmov za 80 minút, ale bohužiaľ, ktorý sa najviac páči jemu a či jedáva na raňajky párky, alebo hemendex sa nedozviete. Je to fenomén, chcel by som vedieť viac i o ňom, pretože 90% jeho tvorby poznám naspamäť. ()

ER 

všechny recenze uživatele

Jako přehlídka Clintovy tvorby dobrý. Pro ty, kdo ji znají však dokument postrádá větší přidanou hodnotu. ()

Reklama

Reklama