Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh neohroženého válečníka, kterého na kolena srazí ambice a touha po moci. Klasické Shakespearovo drama se vrací na plátna v nové verzi, která navazuje na vlnu britských adaptací děl génia alžbětinského divadla, v nichž září současná herecká elita. Macbeth (Michael Fassbender) je obávaný skotský válečník, který se neleká zuřivých bitev. Když na vřesovišti vyslechne věštbu, že bude příštím králem, uvěří. Netuší, jak velkou cenu bude muset zaplatit. Cestu ke koruně dláždí smrt a úklady, které nakonec pohltí Macbetha i jeho ctižádostivou ženu (Marion Cotillard). (Film Europe)

(více)

Recenze (253)

skarsely 

všechny recenze uživatele

Pár (x-krát) krát som sa pristihla ako moja pozornosť uteká k brokolici, čo sa mi už týždeň váľa v chladničke, a k spôsobom ako ju pripraviť na zajtrajší obed. Recept vymyslený, vďaka Macbeth. Ale nieee, .. aby som nebola krutá, príroda vo filme splnila moje očakávania, bol to čarovný pohľad. Aj celkovo spracovanie pekné. Asi ale radšej siahnem po knihe. :) ()

Marlo 

všechny recenze uživatele

Tak ano. Po tomhle se na Assassins Creed těším. Ten rejža má visuál v malíku. V podstatě skoro každý záběr bych si zarámoval a pověsil na zeď. Dlouho jsem se takhle nekochal a to celé doprovázeno pěknou hudbou. Postavy jsou též dobře ukočírované a nejvíc si samozřejmě pro sebe krade titulní postava v podání vnikajícího Michaela Fassbendra. tak proč vlastně jen tři hvězdy? Jednoduše proto že nežeru Shakespera, tím myslím jeho divadelní hry a nečekal jsem že film na tolik bude kopírovat divadelní hru a mluvu v ní. Přišlo mi jako by brali doslovně slovo po slově z originální hry a vkládaly je do úst hercům. A já tyhle básnické žvásty prostě nemusím. A taky mi přišlo že samotné zbláznění McBetha bylo spíchnuté moc rychle. resp. od počátku jeho vlády je to už psychouš. Pro mne až moc uspěchaný vývoj postavy. Někdy přes pomalé tempo mi to přišlo paradoxně uspěchané i když motivace postav a jejich charakterizace byla do puntíku vyždímána. Snad mi druhé shlédnutí otevře více oči a dá víc pochopit básnickému pojetí. Přesto teď za obraz, hudbu a herecké výkony dávám 70% ()

RoyBatty444 

všechny recenze uživatele

Vizuálne podmanivé, herecky zaujímavé a celkovo povznášajúce. Textovo vyčerpávajúce (treba natrafiť na dobrý preklad). Dejovo celistvé a ako už spomínané aj v recenziách krvavé. ()

Nathaniel8 

všechny recenze uživatele

Tak to se moc nepovedlo... Polovina filmu byla téměř beze slov. Je mě jasné, že zkusit tak známé téma přepracovat aby to bylo originální a zároveň aby se Shakespeare neobracel v hrobě bude oříšek, ale tady ho bohužel nikdo nedokázal rozlousknout. Kamera fajn, herecké výkony solidní, i když z mého pohledu ty divadelní části nějak neseděli k filmovému zpracování. Kde to byl příběh bylo to fajn. Kde Macbeth "mluvil sám se sebou" a vžíval se do divadelní role tak tam to už nebylo nic moc. Asi to byl Fassbenderův sen toto natočit. Asi chtěl oslnit. Ale možná nadřadil uměleckou hodnotu před tou filmovou a zábavnou. Mě prostě nebavilo se na to celou dobu dívat. ()

Slahy94 

všechny recenze uživatele

Skvostná podívaná, která se vymyká běžné produkci. Slavný Shakespearův příběh přenesený na plátno, využívající bohatě prostředků, které film činí filmem. Nádherné obrazy skotské krajiny, úžasná barevná výprava, fascinující kamera a samozřejmě výborné herecké výkony především Michaela Fassbendera v roli Macbetha a Marion Cottilard jako jeho ženy. Oceňuji odvahu filmařů držet se Shakespearova textu a odvyprávět příběh víceméně ve verších, archaicky, což může některým (rozmazleným) divákům vadit, ale u tohoto snímku jde spíše než u mnohých jiných říct, že příběh vypráví spíš obrazy než slovy. A přitom nejde o festivalový film či tzv. artový film pro intelektuály. Spíš jde o velmi zdařilou filmovou adaptací Shakespeare pro běžného diváka. Jde asi o moje první filmové setkání se Shakespearem, film má občas slabší místa, ale přesto to je skvělá podívaná pro diváky, kteří chtějí vidět něco jiného, než co vidí pořád. 85 % ()

TwilightAC 

všechny recenze uživatele

Tak, dokoukáno. Ma to hodne pozivit, ale bohuzel jedno hlavni negativum, co to dost zkazilo, a to je příběh (ac chapu, ze je to natocene podle predlohy). Zajimave zpracovane, ale malinko mi unika tak dulezita pointa, ktera u reziséra jako je Justin sice neni vzdy jednoznačná, ale at jsem se snazila sebevic, nenasla jsem ji. Jasne, z dobroucha se stane padouch, ale vinou sve zeny, která ho k tem hnusnym vecem popohani ale ve finale zjisti, ze je to na ni moc atd. Proc? Sakra, hraje tam luxusni psychopatickou a mocichtivou manzelku a obreci upaleni deti? Jasny, ma to spojitosti, ale i tak. No, jakoby zklamalo me to. Hudba - luxus, prostredi - luxus, kamera - luxus, herecky vykony - dost dobry ALE dej - nic, co by me pripoutalo k obrazovce. Škoda deje, jinak by to byl dost dobrej film. 70℅ ()

earthworm 

všechny recenze uživatele

Můj problém asi bude spíš se Shakespearem, než s tím filmem. Předlohu jsem vůbec neznal - bavila mě hlavně první třetina, když Fassbender tak trochu bojoval sám se sebou a hlavně s Marion Cotillard, po zbytek filmu mě už ty postavy ani příběh tolik nebavily. Shakespearovská mluva ke konci už dost matoucí a otravná, ale chápu, proč tam je. Hlavní plusy určitě vizuální zpracování a herci. ()

Kivis 

všechny recenze uživatele

Začátek mě docela vystrašil. Bojové scény přeexponované až do trapnosti, byť to asi člověku mělo vzít dech svým rádoby uměleckým pojetím. Ale naštěstí Macbeth z této cesty rychle sešel a nakonec šlo o poměrně vkusné přenesení divadelní klasiky do filmové podoby. Vkusné, ale bohužel nic víc. Přes silnou, byť všeobecně známou, zápletku, zůstal Macbeth, nestrhl, nevyvolal silnější emoce a zůstal docela plochý. Ani moje oblíbenkyně Marion to tady nevytrhla a neposunula o úroveň výš, jak je u ní jinak docela často zvykem. ()

martinlepis 

všechny recenze uživatele

Uhrančivé. Magické, ale zároveň prudko kalkulujúce. Shakespearovi pristane viac javisko ako filmový priestor. Cotillard je však jednou z najlepších žijúcich herečiek! ()

L.O.T.R 

všechny recenze uživatele

Hail Macbeth! Aneb ako sa točí živelné dielo! Opät ma Fassbender nesklamal a nenecháva ma dýchať z jeho výkonu ktorý predvádza v každom jednom filme ale toto?! Neviem či to je aj výbornou drámou ktorú napísal Shakespear ale vtiahlo ma to do deju behom pár minút. Neskutočne spracované súboje kamerové zábery ktoré sú masterpiece a posledný súboj bol ako čerešňa na torte. Hudba? Tá bola ako šitá na mieru tejto anglickej dráme a zaujímalo by ma ako to vidí človek ktorý videl Macbetha v divadle. Fassbendrovi výborne sekundovala aj temná Marion Cotillard ktorá to s ním ťahala až do posledného dychu a je vidno že im to na plátne spolu sedí. Výborný príbeh až by som povedal že mi to miestami pripomínalo Slovanské korene hlavne keď sa tam zjavili tie ježibaby tak to bol silný zážitok. Jednoznačne výborný film a za mňa 90%! ()

maestrum 

všechny recenze uživatele

Film se spoustou filozofických úvah a zamyšlení. Očekával jsem méně keců, více akce. Pro mě film, který není můj čajíček. ()

potok.009 

všechny recenze uživatele

Shakespeare musel tam někde ze záhrobí zaplesat. Syrové úkladné drama s dokonalým hudebním doprovodem a neslýchanými dialogy. ()

anythingelse 

všechny recenze uživatele

Shakespear by sa ako filmový scenárista asi neuživil. Osobne mi poväčšine tie umelecké dialógy k tým surovým/realistickým záberom nepasovali. Každopádne ide o zaujímavé spracovanie, len pre moje uspokojenie by som si to predstavovať trochu inak. Napr. monológy iba ako reč v hlave, nie recitovanie do prázdna. ()

AlicaFox 

všechny recenze uživatele

vizual krasny ale vacsiu nudu som asi v zivote nezazila. nakoniec som to od polky len presuvala dopredu kedy sa uz nieco stane. takze bohuzial :( ()

andy60 

všechny recenze uživatele

Pro někoho geniální zpracování nesmrtelného génia, pro mě jen obrovská porce nudy, které jsem, přiznám se, ani neporozuměl. Vyprávění a hlavně dialogy jsou vedeny tím strašným dobovým jazykem, který jsem nedokázal strávit a tak jsem se víc soustředil na pěkné záběry krajiny, což asi jako jediné mohu pochválit. ()

Související novinky

Apple ukořistil Coenova Macbetha

Apple ukořistil Coenova Macbetha

13.05.2021

Streamovací služba Apple TV+ pokračuje v zajímavých akvizicích. Po nedávném zakoupení nové sci-fi Finch s Tomem Hanksem tentokrát společnost pořídila práva na distribuci prvního sólového filmu Joela… (více)

Margot Robbie na lovu nacistů

Margot Robbie na lovu nacistů

06.09.2018

Australská herečka Margot Robbie (Sebevražedný oddíl) a v posledních letech čím dál populárnější belgický herec Matthias Schoenaerts (Rudá volavka) si zahrají hlavní role v novém drsném thrilleru z… (více)

Macbeth - unikátní filmová projekce v Brně

Macbeth - unikátní filmová projekce v Brně

20.10.2015

Evropská předpremiéra filmu Macbeth s Michaelem Fassbenderem a Marion Cotillard se uskuteční v unikátním prostoru brněnského Mahenova divadla už 22.října od 18.00 a 21.00. Nenechte si ujít jedinečnou… (více)

To nejlepší z festivalů v kinech

To nejlepší z festivalů v kinech

28.09.2015

Velké filmové festivalové echo Be2Can 2 se bude konat od 7. do 14. října paralelně v České republice a na Slovensku. Druhý ročník přehlídky filmů ze špičkových mezinárodních filmových festivalů… (více)

Reklama

Reklama