Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Quino (Pedro Armendáriz) je mexický potápač, ktorý po dlhšom čase nájde na dne mora nádhernú perlu. Jeho žena Juana (María Elena Marqués) a syn sú vzácnym klenotom, ktorý má hodnotu celého majetku, očarovaní. Ďalší ľudia, ktorí sa za bežných okolností správajú priateľsky a otvorene, sú ochotní urobiť všetko preto, aby sa k zisku z perly dostali. Quina sa dokonca snažia podviesť obchodníci s perlami. Keď sa jedného dňa stane obeťou útoku, v sebaobrane svojho útočníka zabije. Jeho brat mu poradí, že ak sa chce zachrániť, musí dedinu opustiť. Spolu s rodinou sa Quino vydáva do neznáma a dúfa, že sa mu podarí dosiahnuť svoj cieľ: zabezpečiť synovi vzdelanie, aké on ani Juana nikdy nedostali. Nájdu sa však aj takí, ktorí sú odhodlaní mu v tom za každú cenu zabrániť a získať krásnu perlu pre seba. (Incantator)

(více)

Recenze (4)

d-fens

všechny recenze uživatele

ocenenia : MFF Benátky 1947 - Najlepší film (spolu s filmom 'Dreams That Money Can Buy'); Najlepšia kamera (Gabriel Figueroa) ()

Reklama

StaryMech 

všechny recenze uživatele

Dílo má povahu bajky a postavy jsou přiměřeně nahrubo řezané: lakomec se tu mazlí se svými perlami se slovy: "Mé perly! Mé vzácné perly!" Hvězdou Fernándezova filmu je kameraman: Figueroa se vyřádil, zvlášť na příboji a mračnech; z poslední třetiny se závěrem jako vystřiženým z westernu udělal lahůdku na víc než tři hvězdičky. ()

Zajímavosti (2)

  • Richard Anderson v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)
  • Film je natočen podle povídky Johna Steinbecka. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama