Reklama

Reklama

Potulný samuraj Kenšin: Konec legendy

  • Japonsko Ruróni Kenšin: Densecu no saigo hen (více)
Trailer 1

VOD (1)

Kenšin se u svého mistra učí nejnovější techniky, které bude potřebovat, aby zabránil Šišiovi svrhnout vládu a vydat Japonsko napospas chaosu. (Netflix)

Recenze (54)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Je zábavné nakolik poslední díl potulného samuraje nenaplňuje divácká očekávání nastolená v předcházejících částech. Z dějové hlediska je ještě rozvolněnější než prostřední spojovník a ve své podstatě se nepředstavuje jako vyvrcholení ságy, jelikož se nesnaží pokořit v akčnosti či epičnosti své předchůdce. Mnohé už naznačuje první, žánrově atypická, hodinka, ve které dochází jakémusi restartu a tvůrci se vracejí ke Kenšinovým kořenům a nechávají jej opět setkat se se svým mistrem. V tomto prologu máme ještě možnost sledovat i další dějové odbočky, které nejsou ničím jiným, než další přípravou pro směřování příběhu a zároveň dynamickým prvkem, který snižuje statičnost děje. Druhá část se vrací do zajetých kolejí, nicméně neustále se vyhýbá bombastickým soubojům. Vše je jednoduché, stylově čisté, i když bohužel příliš ostře nastříhané a občas nadmíru hudebně přebarvené. Jistým způsobem se pak vymyká závěrečný duel Kenšina s Šišiem, který dokládá celkovou uvědomělost předcházejících desítek minut. Opět tu hraje prim jednoduchost a přímočarost. Nicméně oproti předcházejícím akčním scénám přichází jistý vývoj. Postupně se spojují prvky z předcházejících bitek a Šišiovo poslední střetnutí dostává zábavný nadhled. Závěr snímku je tak opravdu vyvrcholením celé trilogie, ale v jiném duchu než divák očekává. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

3 . díl konečně nabídne finální masakr mezi samurajskými "kendo-yaido-aikido-karate-judo" mašinami .... Ta akce nonstop a znovu výcvik u mistra, závěrečnej masakr a to, co tam ti stuntmani - herci předváděj bylo přesně to, co jsem kurevsky chtěl a taky to dostal !!! Jako když chcete jako malý dítě pod stromeček autíčko a dostanete autodráhu... :)) Fakt dokonalost sama tenhle film a série, Japonsko v nejlepší formě a o bojových stylech a vychytávkách se ani nebudu zmiňovat. To vše podpořeno totálně úchvatnou nakopávací hudbou, která dodává filmu až "epickej feeling" !! To ve finále zatřáslo u mě i Raidem 2kou a málem ho sesadilo z TOP 10ky, ale nakonec jsem si uvědomil, že by to byl nesmysl ... Každopádně jedna z TOP řežeb Asie za posledních ... spousty let ... ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že je pro mě film lehké zklamání. Viděla jsem ho více jak jednou a stále si z něj odnáším ten stejný pocit. Na několika místech a není jich jen pár, filmu dochází dech a působí velmi zdlouhavě. Je tu vše, co mám na hraných filmech o Kenšinovi ráda, ale není tu bohužel nic navíc. Akce, toliko podobná již té, které jsme viděli v předcházejících filmech, hezká hudba, krásné prostředí. Bohužel pro mě byl zajímavější střet Kamiki Rjúnosukeho (Seta Seidžiró) a Sató Takerua (Kenšin) než to poslední, kdy se na Šišia sesypali všichni, kdo uměli trochu lépe bojovat. Ten poslední velkolepý souboj na mě působil spíše jako fraška než cokoliv jiného. Rozhodně to není špatný film, ale po tom, jak mě navnadil druhý film, jsem čekala přece jen něco lepšího. Ale kdo mě zná, určitě ví, že 3* není u mě označením něčeho hrozného. Silné 3*. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Menší dějová zahuštěnost mi u trojky paradoxně vyhovovala, protože o to více jsem si mohl vychutnat skvěle zpracované souboje, kterých je tu dost a působily na mě méně jednolitým dojmem než u dvojky. Snad jen bych přehlídku katan ozvláštnil nějakým dalším smrtícím nářadím. Ve dvojce byly aspoň ty tonfy. Každopádně s filmem (i s celou trilogií) velká spokojenost, ve většině aspektů je v rámci žánrové asijské tvorby na vysoké úrovni, bavilo mě jej sledovat a několik akčních scén včetně komiksově přepáleného finále jsem si musel pustit znovu, což nedělám často. A možná časem zkusím díky filmům mrknout na anime. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to nadpriemerný akčný historický film, ktorý je záverečným dielom tejto slušnej série. Má dosť dobrý príbeh o Kenshinovi, ktorému sa podarilo prežiť posledný ťažký boj, pričom ho nájde jeho prvý majster, u ktorého sa aj pred návratom zotavuje. Ale elitný zabijak, ktorý so svojou armádou plánuje zvrhnúť vládu, pričom vlastní obávanú vojnovú loď, dá vláde príkaz ku Kenshinovmu zatknutiu, čo aj zo strachu pred ním splnia a tak musí Kenshin čeliť nielen zabijakom, ale problémy mu robia aj vládni vojaci. Spracovanie je ale veľkým sklamaním, keďže na to, aké si predchádzajúci diel pripravoval základy pre veľkolepé finále a priniesol plno nových postáv som teda očakával niečo úplne iné. Síce sa na to dá bez väčších problémov pozerať, predsa len som si k tejto sérii a postavám už vytvoril vzťah, ale nič viac. Tu sa nenájde vôbec nič nové, celé to už funguje skôr zo zotrvačnosti, čo by nemuselo byť nutne zlé, keďže všetky tie základy sa mi páčia, ale toto sa až príliš dlho rozbieha. Celých prvých deväťdesiat minút je až príliš moc naťahovaných, síce občas sa tu nájde nejaká zaujímavejšia sekvencia, ale väčšiniu času ma to ani moc nebavilo, pôsobí to tak vlažne. V tej poslednej fáze sa to už síce rozbehne a film konečne získa dynamiku, ale už je aj dosť neskoro a navyše ma to síce nesklamalo, ale aj tak som čakal viac. Akcie je tu priemerné množstvo a je aj celkom slušná. Platí o nej prakticky presne to isté, ako aj v prípade predchádzajúceho dielu, takže súboje sú výborne natočené, nadmieru dynamické, chválim aj výber prostredí a síce choreografia zostala prakticky totožná, ale aj tak mi vyhovuje. Len opäť trochu zamrzí tá absencia krvi. Najviac sa mi páčia všetky súboje s presilou, takže akcia na pláži, na lodi alebo aj zneškodnenie polície. Čo sa týka hereckého obsadenia, očakávane zostala väčšina postáv z predchádzajúceho dielu, ale sklamalo ma ich využitie, keďže väčšina z tých výraznejších vedľajších, ale vlastne aj záporných ani nemá moc priestoru. A miesto nich ho dostane Masaharu Fukujama v úlohe Kenshinovho majstra, ktorého síce rád vidím, ale táto jeho postava ma ani moc nebavila. Réžia a technická stránka sú opäť výborné, skvelá vizuálna stránka, výber prostredí, veľkolepé prevedenie, toto mi sadlo. A opäť nesklame ani hudba. Takže som dosť sklamaný, na vyvrcholenie série som sa veľmi tešil, ale toto mi prišlo hlavne kvôli tomu prehnanému naťahovaniu až moc priemerné. Jednoznačne najslabší diel série. 58% ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Třetí díl nám uzavře samurajský příběh zabijáka Battosaie. Zakončení na úrovni, nehorázná exhibice šermířských soubojů s katanou. Samozřejmě je to přehnané ale já to prostě žeru. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Příjemné samurajské béčko s parádní akcí a zábavnými postavami. Ani ten původ v jednoduchém komiksu na něm není nijak zvlášť vidět.  Platí pro celou sérii. 8/10  ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Završení dvoudílného vyprávění o zúčtování s dalším šíleným zlem, v němž se krásně seběhnou všechny vedlejší linky do jediné. Ať už je to nakousnutí Kenšinovy minulosti a jeho setkání se svým mistrem, či ta o kapitánu organizace Skryté oči, jenž po porážce šóguna ve válce Bošin prakticky zešílel a žije jen pro pomstu na Kenšinovi či ta hlavní s opravdu šíleným záporákem a živou spálenou mrtvolou Šišiem Makumotem, jehož plán na ovládnutí Japonska se zdá nedá zastavit. Bavil mě tu kromě soubojů a opět skvělé  východní stylizace (déšť, padající květy..) i znatelný steampunkový nádech díky monstrózní černé lodi zlosynů. Nadšení nevyprchlo. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl něco vytknout, tak, že se Kenshin recykluje a v určitých okamžicích jsem měl pocit déjà vu. Jsem však fanouškem této série, takže mi vůbec nevadilo vidět některé dějové prvky "podruhé". V konečném důsledku bylo fajn, že v druhém filmu přibylo více postav, protože jejich existence děj obměnila. Líbí se mi Kenshin, který na plátně vůbec nenudí, líbí se mi Kaoru (jako postava i jako dívka), je mi líto, že nebyla víc Megumi, Sanosuke je faj a stávám se stále větším fanouškem Hajime Saita, který je jako postava neskutečně cool. Když porovnám s prvním filmem, tak ve druhém a tomto nebyli zdaleka tak kvalitní záporáci. Na druhou stranu mi nakonec přestala vadit Misao a i ostatní nindžové byli docela přijatelní. Rád se na ně na všechny podívám v některém dalším pokračování. Trailer na oba filmy: https://www.youtube.com/watch?v=hzLWOMzvuLI ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Vôbec nie také silné ako by som čakal. Kenshin je výborná postava. Scény s učiteľom majú dokonca akúsi prozaickú hodnotu a vytvárajú až éterické momenty. Rovnako aj finále je natočené s prehľadom a akčné scény sú perfektné. Ale vo všetkých týchto silných scénach sa nachádza aj kopec pátosu, zbytočných rečí a hlavne trestuhodne málo živelnej motivácie, ktorá hnala samurajov v starších filmov. Moderná verzia prináša dychberúce šermiarske súboje a krásne prostredie Japonska. NIekoľko súčasných krások - hlavne Jú Aoi a podmanivú hudbu, ale to je asi tak všetko. Záporák je smiešny a nevzbudzuje strach ani trošičku.( rovnako to bolo aj v prvej časti). A postaviť dva diely na tom, aby sa ho jeden človek snažil poraziť mi prišlo nedostačujúce. Netrpel som pri tom, ale už sa k tomu asi nikdy nevrátim. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Jen několik drobných postřehů.. Všechny postavy mě bavily, záporáci byli temní a budili hrůzu, nejednoznačné entity bez diskuze nejzajímavější a zároveň působivé, no a klaďasů tu není přehnaně, jen pár.. Odbočky ve vyprávění příběhu mi vůbec nevadily, spíš to bylo naopak, chtěla jsem vědět víc a víc.. Hudba se povedla, natočené je to pěkně a pochvalu jistě zaslouží i skvostná výprava.. Krom toho já bych určitě udělila Kenšinovi milost, Takeru Sató mi svým slibem „už nikdy nezabiju“ natrhnul kaťata.. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Kenshin dotřetice a díkybohu ještě ne naposled ... Shishio je opravdu hodně crazy záporák. Souboje opravdu hodně luxusní. S každým dalším dílem mě série baví víc a víc. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Jestli u mě dvojka fungovala o kapku méně než brillantní jednička, tak trojka je ještě o píď slabší. To nekonečné, zacyklené a šroubovité "filosofování" před, v průběhu a po každém souboji už tentokrát překročilo pro mě únosnou hranici a z velkého finále se mi tak stala úmorná čekačka na to až se postavy vykecají po stopadesáté zase a znova o tom samém (už nezabiju, v nové éře není místo pro.. atd).. A hlavně tvl nezapomeň vysvětlit, že máš katanu s obráceným ostřím- to totiž ke konci třetího dílu asi pořád někteří neví, nebo co :D . No né, aby bylo jasno, je to dobrej film. Souboje jsou parádní, postavy sympatické, děj správně manganoidní, stylizace funguje atd.., ale osobně bych to dokázal prostříhat o minimálně 20minut vatoidního žvatlání. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Japonci umějí historická dramata a stejně tak umí i akci. To se jim podařilo v tomhle filmu spojit a jen se ukazuje, že série je skutečně silná. A to jsou zde přitom některé postavy, které skoro až zavání mangou. Snímek je ale drsný, je pořádně dynamická a hodně dobře se na něj kouká. Milovníky akce neurazí, spíš nadchne. ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Původní manga či anime mi nic neříká, skouknul jsem to na doporučení a zhodnotím všechny tři části naráz. První byla fajn, zajímavý vývoj příběhu i postav včetně hlavního záporňáka, akce samozřejmě nijak nevadila - zejména řežba na zahradě s ústřední hudbou byla opravdu libová :-) Dvojka už mi ale přišla taková moc natahovaná, nudnější a příběhově nezajímavá, rovněž ta "oživlá ohořenina" moc realistická nebyla a ani mi ta postava moc nesedla včetně dalších vedlejších záporňáků, nějak na mne působili včetně soubojů s nimi jako taková vycpávka slabšího příběhu a vypadali někdy až moc praštěně. A v plné nahotě tu vyplulo na povrch, že Emi Takei bojovnice zkrátka není, tragédie ty její akční scény :-) Závěrečná část se nese řekl bych v duchu dvojky a samostatnou kapitolou je zde pak Sishio a závěrečný souboj s ním - jako chápu že to byl hlavní zloduch a závěr filmu, ale ta jeho neporazitelnost už byla fakt příliš - nakládal tam čtyřem bojovníkům naráz - nu což, bylo potřeba ten souboj a akci patřičně natáhnout že. Takže 83%, 72% a 70%. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Vzhledem ke konci druhého dílu naštvané hned od začátku a musí se to přetavit moudrama. Takže jo, první hodina je naprosto luxusní. A zatímco špatná strana dělá to, v čem je nejlepší, správná strana se tedy musí připravit. Závěrečná akce je tedy dost dlouhá a suprová. Preferuji závěrečnou strukturu boje jako byla právě tady a v prvním dílu. Už jenom za to paleček nahoru. Ale jinak to bylo celý moc fajn  :) ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Pokud budete mít náladu na asijskou šermovačku a narazíte na filmy s Kenšinem, měli by jste vědět, že seriál i filmy jsou na motivy mangy - japonského komiksu z devadesátých let. Ano, odehrávají se na pozadí historických událostí, ale jinak je to beletrie, podobně jako třeba Tři mušketýři. Kenšin je postava zmítaná rozpory...zabiják ve službách dobra, by se dalo říct. No a stejně rozporuplně vnímám tento film já. Možná je to tím, že sám autor dnes vnímá samurajský kodex optikou moderního Japonce. Dozvíme se, že aby jsi byl svobodný, nesmíš se bát smrti, že musíš být schopen položit za svou věc a přátele život, jinak nebojuješ naplno a o chvíli později, že tvůj život je stejně důležitý jako život druhých a že svou smrtí své přátele zarmoutíš...že ti tvůj život nepatří a jsi povinen nenechat se jen tak zabít. Jistě by to šlo nějak skloubit, ale v ten okamžik mi to přišlo jako protiřečení si. Závěrečný souboj byl...podobně WTF. Čtyři na jednoho....to mi evokuje spíš Teplice, než Japonsko. Přesto nejde neocenit velmi slušně vypadající souboje...v jinak místy televizním pojetí. Pravda, v závěrečném, soubou 4 vs 1 to občas vypadalo spíš jako jakýsi japonský Pešek, než boj o život...ale nezapomínejme.... j-komiks. I přes jistou kvalitu, mě Potulný samuraj Kenšin: Konec legendy, na další díly, nebo seriál nenalákal. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Oproti jednotke prehráva na všetkých frontoch, jak po príbehovej, tak aj po súbojovej stránke. Akcia je síce stále veľmi fajn, ale je jej za prvé menej a za druhé po zhliadnutí jednotky som jednoznačne čakal viac, viac ako je finálový megasúboj na lodi s plameňometnou katanou. Dialógy zasa neprestajne skĺzavajú do filozofických kecov, naviac keď niektoré nemajú hlavu ani pätu. Herca v hl. úlohe opäť nevymenili za niečo, čo sa viac podobá na muža. A keď zoberiem v úvahu, že celý film vyzerá ako vystrihnutý koniec z iného filmu (nemá ''vlastnú filmovú dušu''), tá stopáž je strašne brutálna. Po tejto stránke sklamanie, inak si divák stále užije prvotriedne spracovanie a špičkové efekty. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

To, čo si požičal predchádzajúci film sa iba nabalilo a vychrstlo to k záveru tohto snímku plnou silou. Audio-vizuál nemá v súčasnosti obdoby. Nezostáva to nič dlžné tradičnej samurajskej filmovej tradícií a zároveň moderne cool. Zatiaľ najlepší film zo série (2 mám ešte pred sebou) a sakramensky poctivá filmárčina kombinovaná so schopnosťou prečítať a hlavne precítiť históriu. Možno trochu zromantizovať, určite zdramatizovať. Tu bolo všetko v rovnováhe. ()

Reklama

Reklama