Reklama

Reklama

Desierto

  • Francie Desierto
Trailer 4

Skupina mexických migrantů se s nadějí v lepší život snaží překročit státní hranici mezi Mexikem a USA. Poklidná cesta se ovšem rychle mění v boj o holý život. Na hranicích totiž drží stráž muž, jenž se rozhodl vzít povinnost chránit svoji zemi do vlastních rukou. (Abigar)

Videa (9)

Trailer 4

Recenze (41)

Desmond04 

všechny recenze uživatele

Film pro voliče Donalda Trumpa, posluchače Olivie Žižkové a Ortelu a v neposlední řádě milovníky, kteří hltají Konvičkovy projevy. Až tedy na poslední minutky a závěrečné rozuzlení, které se jim asi moc nelíbí. Mě film bohužel moc neoslnil... Postavy totálně nezajímavé, herci nevýrazní, samozřejmě až na Negana, který má hrání záporáků opravdu v krvi, ale zbytek byl takový nemastný neslaný. Zápletka byla od začátku jasná, film si ani na nic jiného nehraje, takže v tomhle asi nemohu nic vyčítat... Ale jak jsem poznamenal, film mě opravdu nudil, ničím si mě nezískal, ba naopak ztratil. Sniper odstřeloval Mexikánce s formou, za jakou by se nemusel stydět ani Simo Hayha a o hodinu později netrefí ani vrata od stodoly. Dialogy nulové..oh wait, mluvilo se tam vůbec? ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nijak překvapivá naháněčka, která výrazněji zaujme snad jen pouštním prostředím. Je docela fajn, že Cuarón jr. neobtěžuje srdceryvnými minipříběhy mexických imigrantů, ale jen je pošle coby cvičné terče pro Morgana a jeho psa. Apropós co je zvláštní, tak zatímco v první polovině filmu trefí Morganova postava všechno na co namíří, tak v té druhé má problém přeživší zasáhnout a i ten pes tak trochu ztrácí čuch. Ale budiž. Jednou se mrknout a pustit to z hlavy. 50% ()

Reklama

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Jonás Cuarón není jako táta, alespoň zatím. On to ví! Nečekejte proto žádný hluboký či sociální drama, nečekejte názory na migraci ani žádnou kritiku společnosti. Tady se jede přímočarej hon na skupinku utečenců, kterej tady byl a ještě bude X-krát. Až doposud mě ale žádnej film toho typu nebavil tak, jako Desierto. Ač je tematicky i obsahově prázdnej, má onu potřebnou třináctou esenci, která degraduje zbytečnost i fakt, že už si ho možná nikdy nepustim znova. Takže na jedno čtyřhvězdičkový kouknutí bohatě dostačující, při druhym ale půjde hvězda dolů. Velký plus je psycho soundtrack od Woodkida! ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Východ slunce, vyprahlou pohraniční krajinou se nese zlověstný tón, samozvaný lovec naráží na stopu přebíhajících postradatelných nebožáků a hon může začít... DESIERTO pracuje s napětím jednoduchou kombinací krve a prachu od střel těsně vedle, nejde nijak do hloubky co se týče pozadí postav, motivů vraha... nejsou tu žádné odbočky, jen stará dobrá stopáž 80 minut ryzí akce. Což je právě to, co se mi tu díky důrazu na teď-a-tady předně líbilo. Skvělý je vlčí charisma J.D. Morgana, ta neúprosná nelítost, taky poctivá práce se zvukem/ kamerou a samo kouzlo Baja California. Mnozí si budou stěžovat na nedostatek toho nebo onoho, ale já tyhle drsný a la 70's thrillery žeru a navíc mi to celý přišlo zajímavý ve spojitosti s aktuální xenofóbní proti-uprchlickou náladou, výroky se zdí a podobně. Takový to jižanský vezmi zákon do svých rukou (dokument) hezky do extrému... Jo, jeden z mých oblíbených letošních filmů a doufám i v příležitost zajít si na něj do kina. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Americkej patriot se sniperkou a krvelačnym psem rozjíždí na americko-mexickejch hranicích svéráznou domobranu (po každym úspěšnym zásahu už by jenom stačilo pronést "God Bless America"). Kupodivu jsme na rozdíl od médií ušetřený hlubokých lidských příběhů o vystudovanejch právnících, inženýrech a doktorech, co ekonomicky migrujou proto, aby nám vydělávali na důchody a kulturně nás obohacovali. Ve skupince mexickejch přičmoudlíků převažujou chlapi v produktivním věku a všechno nejsou dobráci od kosti. Za to, že rejža pojal Desierto čistě jako survival biják o mexickejch migrantech kličkujících v poušti mezi kulkama ze sniperky nebo utikajících před věrnym přítelem člověka dávám obrovský plus. Technicky i herecky solidní, k napínavějším scénám bych ale přidal víc hudby, při honičce / boji bych častějc využil "kaktusů" a předělal bych závěr, aby byl víc nekompromisní. Za atmosféru, fungující napětí a nekorektnost čtvrtá slabá hvězda. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (4)

  • Timeline: Film natočil a také napsal Jonás Cuarón. Film také produkoval spolu se svým otcem Alfonsem a strýcem Carlosem. Film si odbyl světovou premiéru 13. září 2015 na filmovém festivalu v Torontu, kde získal cenu Mezinárodní federace filmových kritiků. V prosinci zakoupila práva na kinodistribuci ve Spojených státech společnost STX Entertainment. Do kin se thriller podíval 14. října 2016. (Hal_Moore)
  • Filmovanie snímky prebiehalo v mexickej púšti, predovšetkým vo federálnom štáte Baja California na severe krajiny. (MikaelSVK)
  • Vyslanec mexické kinematografie na 89th Academy Awards. Do užšího výběru nominovaných na cenu Nejlepší cizojazyčný film však nebyl zařazen. (Hal_Moore)

Související novinky

Syn Alfonsa Cuaróna natočí komiksárnu pro Sony

Syn Alfonsa Cuaróna natočí komiksárnu pro Sony

05.10.2022

Jonás Cuarón, scenárista, režisér a taky syn slavného Alfonsa Cuaróna (Potomci lidí, Roma) dostal na starosti chystaný komiksový spin-off Spider-Mana El Muerto. Cuarón mladší má za sebou zatím jen… (více)

Cuarón mladší oživí Zorra

Cuarón mladší oživí Zorra

05.02.2016

Jonás Cuarón sepsal se svým otcem Gravitaci a režíroval spřízněný kraťas Aningaaq. Loni pak vyslal do kin svůj celovečerní debut Desierto, který se líbil minimálně produkčním společnostem Lantica… (více)

Reklama

Reklama