Reklama

Reklama

Les sebevrahů

(TV film)
  • Česko Smrtící Halloween (více)
Trailer

Americká vysokoškolačka Maiko, která studuje v Japonsku, riskuje vlastní život ve snaze zachránit duši své mrtvé matky, jež se rozhodla dobrovolně odejít z tohoto světa v nechvalně proslulém "Lese sebevrahů". Hluboko v pustém lese na úpatí hory Fuji se za potemnělého zimního odpoledne rozléhá neklidný šepot. Tady, uprostřed bludiště z kořenů, si osamělá žena sáhne na život. Její tělo splyne s větvemi a duše s houštinou. O několik let později se dívka Maiko vydává v doprovodu svých přátel ze školy do Lesa sebevrahů. Maiko zde touží na Halloween vykonat démonický rituál, který má podle místních pověr osvobodit duši její matky ze spárů lesa. Zatímco si mladí návštěvníci s kamerou klestí cestu mezi stíny, začnou se dít podivné věci - zuřivý šepot a zlověstné pohledy duchů pro ně mají být varováním, že tu nejsou vítáni. Uprostřed záplavy stromů povstane oceán ztracených duší, které hustými větvemi obemknou Maiko i její přátele v těsném sevření. Cesta k životu je náhle zahrazena těmi, kteří nemají co ztratit. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

misterz 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo nie najhoršia lesná vyvražďovačka. Ani námet samovražedného lesa nie je najhorší. Prostredie lesa a slušné masky sľubovali výbornú, duchársku atmosféru, avšak nemyslím si, že by v tomto smere bol možný potenciál využitý naplno. Dalo sa spraviť viac. Ľakačky nefungovali tak ako mali, úsmevná bola aj občasná iracionalita postáv, hlavne tých troch chalanov. Úžasný nápad spraviť si taký žart, v takom čase a na mieste, ktoré nemá práve najlepšiu povesť. Aj napriek tomu silný priemer a celková spokojnosť. 65/100 ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Les Aokigahara natočený v Kanadě bych ještě překousl, každopádně je to les krásný a magický. Horší je čínská míšenka v roli Japonky, která zjevně umí japonsky říct jenom "suši", a úplně nejhorší je pak těžce odfláknutý scénář a nezajímavé postavy. Jen kvůli hezkému mecholesu a povedeným maskám nebožtíků třetí hvězdu dát nehodlám. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Hned úvod dává jasně najevo, že půjde o další podprůměrnej horor kterejch jsou mraky. Škoda jelikož Aokigahara ( Les sebevrahů ) je určitě luxusní téma na kvalitní horor. Jenže tady se to evidentně nepovedlo. Spousta klišoidních scén a některý vyznívají nechtěně směšně. Do půlky je to na 1 hvězdu. Od půlky odpad. Doufám že Les sebevrahů ( 2016 ) z tohohle tématu vyždímá daleko víc. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Režisér Monroe není v hororovým žánru žádným zelenáčem, vždyť má na svém kontě docela povedený remake I Spit on Your Grave i jeho volné pokračování, ale v jeho kariéře se najde i dost podprůměrných filmů. No a ve spojení se společností Syfy, jsem cítil ve vzduchu pěkný průser. Zvláště když jde o film natočený pro televizní účely. Naštěstí to nedopadlo úplně katastrofálně, ale žádná pecka to tedy rozhodně není. Přesto si myslím, že Grave Halloween měl určitě navíc. Námět vypadal slibně, legendární les Aokigahara ještě není tak okoukané téma (letošní The Forest se mi moc nelíbil) a kombinace duchařiny a slasheru taky nevypadala zprvu vůbec jako špatný nápad. Ovšem po jeho shlédnutí mám k tomuto filmu opravdu spoustu výhrad. Překousnu fakt, že se film ve skutečnosti natáčel v Kanadě a ne u hory Fuji – prostředí lesa bylo docela pěkné, dokonce i další černovlasou Asiatku, která na nás místo studny vykukuje zpoza stromů, ale docela dost mi vadil špatný výběr druhořadých herců a klasicky šablonovité nelogické prvky, kterých je tu opravdu spousta. Od stupidního chování postav, přes nepochopitelné ztracení lidí stojících jen několik centimetrů od sebe až po naprosto nudnou první polovinu filmu. Zpočátku jsem měl opravdu velké obavy, že zas budu nucený čumět na další frašku typu Záhada Blair Witch (kterou z duše nesnáším). Naštěstí je tu i několik velice pěkných momentů a béčkových gore scén. 40% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Čudujem sa, že horory s takýmito klišé scenármi a zastaranými spôsobmi strašenia (halucinácie, zrevanie v hrobovom tichu) ešte chodia do kín. No hoci Grave Halloween (bravo, film sa odohráva v Aokigahare a pomenujem ho Grave Halloween, to ktorý debil vymyslel?) nie je žiadna hororová udalosť roka, nemôžem sa naň hnevať a to z jedného dôvodu. Kvôli fascinujúcej téme. Nechápem, prečo je neslávne slávny japonský les, kam ľudia chodia páchať samovraždy (!), tak málo prepieraný v médiách a hororoch, či už filmových alebo knižných. V Grave Halloweene bohužiaľ nie je predstavený nijako extra démonicky; po tejto stránke je to fakt dosť veľká bieda. Ale, na druhej strane, práve akási „obyčajná, bežná civilnosť“ dáva (inak dosť nudnej, predvídateľnej a nie príliš vydarenej) snímke zaujímavú, znepokojivú auru. Postavy, zápletka, príbeh a logika o ničom, nepochopil som základné veci (prečo dvojička išla do lesa? Ako s ňou súvisel austrálsky novinár? Prečo ju mal odfotenú v mobile?). ()

Galerie (12)

Zajímavosti (4)

  • Ke konci filmu policista posadí Maiko (Kaitlyn Leeb) do hlídkového vozu, jehož motor běží a z výfuku se kouří. Když však nasedá do auta, aby odjel, je před odjezdem slyšet zvuk startování motoru. Není důvod startovat motor, když už běží. (Johnny.ARN)
  • V Japonsku skutečně existuje les sebevrahů. Japonsky se nazývá Aokigahara a nachází se na úpatí hory Fudži. Rozloha lesa je asi 14 čtverečních kilometrů. Jakmile do lesa vstoupíte, je v něm naprosté ticho – žádné zvuky zpěvu ptáků nebo zvuky zvířat. Počet sebevražd, které se zde odehrály, každoročně stoupal a japonská vláda umístila po obvodu lesa cedule v japonštině a angličtině, které nabádaly, aby se sem lidé nevydávali. Existovalo vládní oddělení, jehož jediným úkolem bylo pravidelně chodit do lesa a odstraňovat co nejvíce těl. (Johnny.ARN)
  • Přestože se děj filmu odehrává kdesi v Japonsku, celý film se natáčel v kanadském Vancouveru. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama