Reklama

Reklama

Lord of Tears

  • Velká Británie The Owlman
Trailer
Velká Británie, 2013, 100 min (Special Edition: 85 min)

VOD (1)

Obsahy(1)

Príbeh rozpráva o učiteľovi na základnej škole, ktorý je mučený spomienkami z detstva na podivnú postavu oblečenú ako viktoriánsky gentleman, so sovou hlavou, pretiahnutými končatinami s ostrými pazúrmi.
James Findlay odcestuje do osamelého škótskeho sídla, na miesto, ktoré je známe pre svoju tragickú históriu, aby raz a navždy odhalil pravdu o postave, ktorá ho od detstva prenasleduje. (nathalee)

(více)

Recenze (36)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tvůrci vytvořili potenciálně kultovní hororovou postavu, uvedli ji v širší známost prostřednictvím prank videí, díky nimž se o filmu dozvěděli i lidé, k nimž by se za normálních okolností takto nízkorozpočtová až poloamatérské záležitost nikdy nedostala .... a natočili o ní formálně skoro až artovou psychotičnost, která dílčími výjevy možná zaujme leckoho, ale plně uspokojí málokoho. Film disponuje krásnými exteriéry, krátkými hrůznými výjevy s Owlmanem, netuctovým stylem ... a současně tunou balastu, nesnesitelným natahováním ... a velmi často příliš amatérskými hereckými výkony (/kamerou/střihem) na to, že má vražedných 100 minut. Ve výsledku je tak Lord of Tears spíše zajímavý než vyloženě dobrý. Tvůrce každopádně nezatracovat, potenciál do budoucna tam je. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Zvláštny horor. Počas prvej hodiny sa tam toho veľa neudialo, a prišlo mi to dosť spomalené. Prostredím a hudbou sa postupne vytvárala pekná atmosféra, no niečo tomu stále chýbalo. Ten desivý prízrak vlastne vôbec desivý nebol, väčšinou sa objavoval len v krátkych flashbackoch a aj keď bol spracovaný pekne, veľmi sa nebolo čoho báť. Takže skôr som si vychutnával peknú atmosféru, no pri tej zdĺhavosti som si sem tam podriemkával a v kútiku duše sa už zmieroval s tým, že viac ako priemer to nebude. Ale čuduj sa svete, záverečná tretina sa zmenila na totálne peklo (samozrejme v pozitívnom zmysle slova), takže celkové dojmy výborné. Neviem prečo, ale spomenul som si pri tom na môj obľúbený "Livide" - síce bez gore, ale ten podivný príbeh ma upútal. Ináč, za masky jednoznačne plný počet, keď sa už niečo objavilo, tak to rozhodne stálo za to. Musím si to ešte chvíľu uležať, ale čoskoro si tento zázrak určite pozriem znova. ()

Flipnic odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle má být moderní horor?!! Tohle má být kvalitní film?!! Ať jdou tvůrci i diváci s takovýma srajdama do háje ... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem, že to bude až taková slabota. Nejdřív jsem si musel zvykat na ten zvláštní televizní look, pak na tu podivně roztříštěnou formu vyprávění, která mně osobně moc nevoní. Jak ale ubíhaly minuty, zlepšovalo se to. Poslední třetina mi sedla nejlépe: taková bizarní, halucinogenní jízda, která už má konečně i nějaké to napětí a navrch jedno milé překvapení. "Pána slz" bych ale stejně doporučil psychicky klidnějším divákům, kteří nikam nepospíchají. Ti alespoň budou mít nervy na to velké množství neuvěřitelně natahovaných scén (zpomalený taneček, přízrak u postele, přízrak ve sklepě). Já je tentokrát neměl. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Sympatický úmysel sa poprieť nedá. Tá masakrálna minutáž však odhalila badžet a to bola chyba, pretože svoje momenty snímok určite má. Nasekať to do 80ky a zvýrazniť atmosféru, ktorá tu vyslovene na diváka musela čakať...bol by to vkusný pokusný skus, ktorému by som nechala odkusnúť bodík plus. Ale aj tak fajnové, síce nekorektné ale povzbudivé 3 kusy. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Ukážkový hororový nezávislák, v ktorom talentovaní tvorcovia využili krásne prostredie škótskej vysočiny, kde rozohrali temný príbeh, na ktorého pozadí stojí tajomné monštrum; tzv. Owlman. To čerpá inšpiráciu z rovnomennej, starej anglickej legendy, jeho prezentácia nie je povrchná a maskou sovy nostalgicky pripomenie 80´s slasher "Deliria". Celkovo film môžem iba chváliť; je atmosférický, štýlovo natočený, s dokonalou hudobnou stránkou a dokáže nielen príjemne postrašiť, ale aj plnohodnotne vypovedať svoj dramatický príbeh... Po opakovaných zhliadnutiach zvyšujem na plné hodnotenie, pretože pre mňa je to jeden z absolútne najlepších nezávislých hororov, ktorý zbožňujem aj so všetkými jeho nedokonalosťami. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Lord of Tears má v sobě obrovský potenciál, který však ve výsledném dojmu nevyužil všech svých možností. Máme tu ty nejlepší hororové ingredience, které zadělaly dokonalé základy pro stavbu příběhu. Owlmana, pošmourné počasí, zatažená obloha, zimní období, pochmurný les, holé větve stromů a především ponurý starý barák stojící kdesi uprostřed ničeho. A samozřejmě jakési podivné trauma z dětství. Hvězdou snímku je pro mě Lexy Hulme. Hned, jak se poprvé objevila na scéně, jsem si říkala, že mi na ní něco nesedí. Jakoby něco skrývala za maskou. Co v tom domě vlastně dělá a proč je tak staromódně oblečená? Vysvětlení se divákovi dostane v závěru filmu, kde se věci začnou vyjasňovat a začnou dávat nějaký ten smysl. A právě v ten okamžik, kdy se nám objasní pointa, dostává Lexy Hulme svůj největší prostor. Tedy, tu děsivou část prostoru. Pro mě byla úžasná. Nedostatky "Pána slz" tkví v jeho jakoby amatérském zpracování a nedostatečném rozvinutí příběhu. Jinak ale atmosféra jistí vše to, v čem snímek vyniká. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

James po matkinej smrti dedí obrovský majetok. V poslednej vôli zanecháva aj dopis s odkazom, v ktorom mu zdeľuje, aby sa do rodinného sídla nikdy nevracal. James spočiatku nechápe, no príchodom noci si mu začínajú vynárať spomienky na mýtickú bytosť, ktorá ho v detstve prenasledovala. Kto je záhadnou postavou s tvárou sovi? Odpoveď na svoju otázku nachádza na mieste, kde vyrastal. Zaujímavo zvláštne, avšak amatérsky, za pomoci slabučkých, nepresvedčivých, "dobrovoľných" hercov natočený, nie veľmi výrazný, priam nudný "vraj" horor, ktorý z prvkov tohto žánru neponúka takmer nič. Tie lacné triky by som ešte, ako-tak dokázal tolerovať, ale pár scén s hudobným doprovodom ma skutočne, "neskutočne" otravovalo, až otrávilo natoľko, že bez milosti strestávam tento omyl, pod obraz "Boží". Keď sa objavila scéna postávania na šutry, ala Titanic, v kombinácii s "Vreskotom", tak som som to vzdal. Pustiť len v prípade, ak ste už dlhú dobu neboli v kabinete školníka, a nedokážete ukojiť potrebu opätovného pohľadu na vypchatého "vtáka" s neostrihanými nechtami - 25%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Paganhorror s nádherným vizuálem, eterickou hudbou (Metaphorest) a artovými postupy. Naprosto chápu diváky, kteří nejsou vycvičeni na experimentálních a artových filmech, že film nedají. Musím říci, že s napětím jsem sledoval každý obraz (z nich většina by se dala zarámovat) a vychutnával si detail za detailem. Stísněná atmosféra, děsivé zvuky, dům, svatyně a démoni. Film není vyloženě strašidelný, ale zneklidňující ano. James se snaží přijít na kloub svým nočním můrám, a tak se vydá (i přes varující dopis své zemřelé matky) tam, kde tuší jejich počátek. Osamělý dům jakoby existoval v jiném světě. V jisté chvíli jsem začal váhat, zda jsou démoni skuteční, nebo se jedná o převlečené lidi, co chtějí Jamese z nějakého důvodu (ten se nabídne) zničit. Finále je jasné. Za chyby se platí. Nechal jsem se natolik vtáhnout, že i kdyby byla stopáž delší, nevadilo by mi to. Film, který jsem si po dlouhé době užil (kamera je prostě dokonalá!). ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

První polovinu jsem měl chuť napálit nekompromisní odpad, protože tak nudně dlouhou a nezajímavou pseudo-artovou debilotinu jsem dlouho neviděl. Ale po scéně v lese, kdy se Moloch odhalí ve své plné kráse, se to konečně aspoň trochu rozjelo. Původně jsem chtěl dát tři, jenomže to bylo amatérský jak polovina videí z RedTube a kameraman zjevně navštěvoval místo školy svojí spolužačku. Takže silnější dvě hvězdy, díky skvělý atmosféře v druhý polovině a díky Molochovi... a to jsem ještě hodnej. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Těžký film, který mi hlavně ze začátku připomněl svou formou, pojetím i neurčitostí loňskou krávovinu Pole v Anglii. Tady je výsledek podstatně lepší a stravitalnější, i když hurá teda z komplexnosti pointy rozhodně z oken nehulákám. Celý děj je jakýmsi stihomamem, odehrávajícím se na odlehlém, typický ostrovním venkovském sídle, přičmež duet hlavních hrdinů doplňuje stréc sůva, ze kterýho jsem měl místama plný trencle. A nejen z něho. Závěr podá divákovi jakýs takýs rozuzlení, které pointou není nijak děsivé, což ale lze říct o formě, která zakončení provází. Když Ubečenýho pána označím za artovku, snad vás dostatečně odradím od očekávání "dobrého hororu". Najdu-li se chvílu v budoucnu, tak si toto pustím ještě jednou s titulkama a hromadou silnýho matrošu. 50% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

No co k tomu dodat.Tohle divákovi buď sedne a nebo ne.Za sebe musím říct,že mě to sedlo.Příběh učitele Jamese,který se po smrti své matky vrací do svého rodného domu.Tady ho rozhodně nečeká nic dobrýho.Právě naopak.Otevře dvířka k traumatu z dětství.A to pořádně zamává s jeho psychikou.Už podle tohoto musí být jasný,že nepůjde o žádnou krvavou gore jízda,ale spíš o atmosferický a psychologický horor.Snímku pomáhá parádní výběr lokace,zvukový podkres,který jen podtrhuje tísnivou atmosféru,ale hlavně spoustu skvěle natočenejch záběrů.Ať už krajiny i scény(a to hlavně) se "sovím" mužem či případné flashbacky.Vytknout naopak musím slabší herce a 2 naprosto se nehodící scény.A to scéna v bazénu a hlavně scéna s taneční vložkou(to jsem fakt nepobral).Tvůrcům se určitě nedá upřít zápal pro věc,ale ještě je co pilovat.Doporučovat to radši nebudu,protože tohle sedne málo komu.Snad jen ať to zkusí ti co hledají něčím zajímavý,odlišný a originální horor.Pro mě je to prostě zajímavě pojatej a natočenej horor co se v dnešní době jen tak nevidí.Jako by na mě dýchl závan staré hororové školy ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Víte jak se těšíte jak malý na nějaký film a nakonec zjistíte že to byla ztráta času a nápadu? Tak to přesně je tenhle film. Tohle byl dost možná můj nejsledovanější horor na který jsem čekal a nakonec z toho vznikla nuda. Uznávám že atmosféra tu je sem tam silná ale těch 100 minut je naprosto šílených. Owl man je geniální "monstrum" ale tady je silně nevyužitý. Noční scény kde se má něco dít tak se neděje nic. Bohužel kromě owl mana a sem tam atmosféry se bohužel jedná o podprůměrnej horor který mě nejen zklamal ale i naštval. ()

korbitch22 odpad!

všechny recenze uživatele

Nejpříšernější horor v dějinách světové kinematografie.To i ty mrdky z kanálu SyFy nebo pičoviny od Asylum v sobě aspoň mají buď malinko něčeho, čemu se dá říkat zajímavý nápad, nebo nechtěnou parodii, Lord of Tears je totálně amatérská fušeřina, která se vleče jako jednání komise EU o schvalování nových regulí výdeje bio hnojiva.Kamera je totálně amatérská a zoufalá, to i já mám doma mnohem lepší dělo (Sony PD 170), vypadalo to jako když to točej deváťáci jako úkol do rodinný výchovy.Herecký výkony příšerný a scénář tuna WTF stupidních hovadin.Naprosto sem chcal z toho idiotskýho scénáře a z těch rádoby artovejch náběhů kamery a polodementního střihu, mohli se snažit jak chtěli ale právě díky tomu, že kameraman byl totální kokot a měl v ruce předpotopní stroj za deset liber, všechno to působilo doslova uboze.Co měla bejt kurva třeba ta stupidní scéna s tím bazénem?Jak se tam ta děvka začala nakrucovat a svlíkat, u toho ta hudbička pičo a zpomalený záběry a já byl najednou uprostřed noci přesvědčenej, že sleduju lacinej eroťák na Fandovi a už jen stačilo vytáhnou péro a začít si ho honit ty vole.Ten soví muž mě málem položil.Tady se někdo pokusil natočit hororový art a místo toho vznikl ten nejubožejší film, že i ta naše amatérská kravinka Liberationis je o proti tomuhle majstrštyk jak dick.Fuck bitch.0%. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Svojim spôsobom zvláštny, no správne komorný a pomerne inteligentný britský horor, v ktorom je síce divákovi už od počiatku jasné, kto je tu bubák (scenár priveľa možností na rozvinutie nejakých konšpiračných teórií koniec-koncom ani neponúka), ale tak na zabitie jedného sychravého augustového večera to celkom ušlo. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zprvu jsem si myslel, že to bude horor, který hraje čistě na atmosféru. Jako třeba Sauna. Jenže atmosféra byla celkem záhy narušována zběsilými flashbackovými střihy a podmanivá hudba, která měla vše dokreslovat, se měnila podle klíče, který jsem nebyl s to pochopit. To trvalo přes hodinu. Sovák, který měl být ústředním strašidlem, by nevyděsil ani dítě školkou povinné. Něco, co připomínalo horor, se tak objevilo až v poslední čtvrtině a uznávám, že pokud by se s dámou o něco lépe pracovalo a byla zasazena do jiného rámce, mohla být bubákem, na kterého se hned tak nezapomíná. Ale bohužel opět zvítězila režisérova závislost na halucinogenech a speedu. Celkový mizerný dojem pak ještě znásobila neúměrně dlouhá stopáž, která udělala z Lord Of Tears pakárnu za hranou snesitelnosti. 10% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Veľmi nešťastne natočený horor, ktorý je plný vízii, psycho strihu aj snových sekvencii, ale je ich tu tak hrozne veľa, že málo z nich dávali zmysel a film je čoraz zmätočný. Niektoré scény boli ako keby si tvorcovia pichli dvojitú dávku heroínu, nevhodné a totálne zbytočné. Strašne nevkusná rozprávočka o sovom mužovi. Nuda, nezáživnosť, chaotickosť, to sú hlavné zložky, ktoré tu boli vo veľkých množstvách. Asi za dve strašidelnejšie scény dávam 1*, ale naviac film nemá. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Hele tvl-tohle bylo do pohody...Hezký atmosférický hororart. Nízkorozpočtová kamera hledá působivé obrazy, herci jsou tak akorát aby to utáhli, střih je lehounce halucinogenní ale pořád né rušivý(teda, pro někoho určitě ano), příběh má v sobě něco z E.A Poe(hmm-nevím jak to vyskloňovat), není to tupě doslovné, postava owlmana je působivá........ Nějáké ty zakopnutí, zášprcy a hrany k dopilování by se tam určitě našly, ale jako celek mě to potěšilo. ()

maddy odpad!

všechny recenze uživatele

Lord of Viewer's Tears. Skutočne veľa nechýbalo a od zúfalstva by som sa pri tom ronil slzy. Ak si pod pojmom „horor“ tvorcovia predstavovali zúboženého diváka pri sledovaní tohto filmu, tak im to vyšlo. Ak však má byť toto myslené vážne ako novodobý horor, u ktorého sa má divák báť, tak je to veľmi zlá vizitka. Uznávam, že tvorcom sa podaril husársky kúsok a hororovú postavu Owlman sa im skrz prank videá podarilo za ten čas na internete dostať do takmer až kultového povedomia, vďaka čomu sa o filme dozvedeli diváci, ku ktorým by sa takáto amatérska záležitosť nikdy nemala šancu dostať. To je však to jediné čo sa tvorcom podarilo a robí im to dosť medvediu službu. Pokiaľ totiž ich amatérske prank videá vyzerajú tisíc krát lepšie ako samotný film, nebojím sa napísať, že sa jedná z ich strany o podvod. Lord of Tears je totiž takmer nepozerateľná patetická hlúposť, kde najstrašidelnejším elementom je samotná réžia a nie samotný film. Uznávam, že aj kvalitné filmy sa dajú natočiť veľmi lacno a dobrý film zákonite nepotrebuje vysoký rozpočet, avšak Lord of Tears rozhodne nie je ten prípad. Toto je ultra-lacná, ultra-amatérska fušerská robota po každej stránke. Skutočne som nečakal, že to bude až takáto slabota, ale povesť ktorá film predchádza je zaujímavejšia než výsledné dielo. Amatérske herecký výkony a lacnú kameru by som bol ešte schopný odpustiť, čo však nie som schopný odpustiť je debilný scenár, strih, réžia a jednoducho všetko ostatné. Ono ten film v určitých momentoch vyzeral takmer ako amatérsky eroťák tretej cenovej – viď scéna v bazéne, kde v takomto amatérskom filme odrazu začne hrať moderná popová hudba ako z MTV a film sa tvári, že točí neskutočne sexi scénu. Wtf?! To už aj Slnce, Seno, Erotika má väčší náboj ako toto. Lord of Tears je tak iba naťahovanie chabej látky do zbytočného celovečerného filmu, kde sa prvú hodinu nič, ale vôbec nič nedeje a pôsobí to ako tá najlacnejšia brazílska telenovela s rovnako prihlúplymi a naivnými dialógmi medzi dvomi nesympatickými postavami. Dúfal som, že zázrak sa udeje aspoň v druhej hororovo ladenej časti, ale bohužiaľ. „Hrôzostrašné“ výjavy s Owlmanom mi prišli skôr na smiech (podotýkam, že som tento údajný horor pozeral sám o polnoci v prázdnom dome!) a záverečné udalosti s posadnutou dievčinou, ktoré mi na chvíľu pripadali, že niekto sa snaží natočiť amatérsku verziu Vyháňača Diabla som už skutočne nerozdýchal a s celým týmto filmom to nejakých 10-15 minút pred koncom vzdal. Režisér síce evidentne nemal financie, ale to by bol ten najmenší problém, on totiž nemá ani talent. Nech sa na mňa nikto nehnevá, ale toto by natočili lepšie aj amatérski nadšenci ako svoje záverečné video na stužkovú než to čo ponúkol Lawrie Brewster. CELKOVO: 0* (0/10) ()

FromHell odpad!

všechny recenze uživatele

No tak tejto sračke sa skoro podarilo ma zabiť.Miestami som mal normálne chuť zobrať kladivo a rozbiť televízor.Tento brak neodporúčam naozaj nikomu.Tipujem,že LIVINGDEAD tomu praskne plný počet :D ()

Reklama

Reklama