Reklama

Reklama

Madonna: Like a Prayer

(hudební videoklip)
Krátkometrážní / Hudební
USA, 1989, 6 min

Recenze (10)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Madonna mě zrovna dvakrát nebere, ale tenhle song se okamžitě stal mou srdeční záležitostí. Nehorázná pecka, která mi ježí chlupy a vyvolává mrazení za krkem. Navíc výborný klip, který točila má oblíbená horrorová režisérka. Ta kombinace textu s jeho vizuální stránkou je výborná. A kromě toho, tady to Madonně sluší nejvíce. Prostě to miluju. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Madonna mě nikdy nepohoršovala, ostatně provokace věřících jsou už dávno tradiční a spolehlivou metodou budování vlastní popularity, a vlastně ani nikdy moc nezajímala. Během dospívání jsem trochu sledovala její klipy, protože nebyly jen o juchání, poskakování a zběsilém střihu, ale měly příběh a nápad. Klip k Like a Prayer dodnes považuji za jeden z nejlepších vůbec. Nechybí erotický náboj (ale na Madonnu je to v podstatě cudné a navíc jí to tu ještě docela sluší), ale řeší se tu i témata rasové (ne)snášenlivosti a násilí na ženách. Že poněkud explicitnější formou už patří k věci a k marketingu. No a že je Ježíš tmavé pleti? Jak by taky ne, když Bůh je černoch. :) ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

U Madonny došlo i na modlení. Kdyby se písnička možná až nechtěně netlačila do kontroverzní roviny, kterou jí přiřkli zlomyslní věřící, kteří v interpretce viděli mimo jiné znesvěcení Maří Magdalény, tak by to písnička měla jednodušší. A stejně to songu nezabránilo, aby se stal velkým hitem s klipem, ve kterém hoří kříže a Ježíš je černé pleti, si provokující Madonna zadělala na velké problémy u církve, což jí pomohlo katapultovat se do hitparád na nejvyšší příčky. Jde hlavně o kvality písničky, která je stejně dobrá, jak s klipem, tak i bez něj. Režisérka Mary Lambert dala vzniknout hudebnímu klipu, o kterém se mluvilo dlouhou dobu podstatně více než o jejích filmech, se kterými nikdy nesklízela příliš velké úspěchy. Madonna na sklonku osmdesátých let docílila svého. Ovládla taneční parkety, znepřátelila si na věky věků církev a každý ji napodoboval, ale její stylovosti nedosáhl nikdo s takovou drzou samozřejmostí jako právě ona. Mně na klipu vadila přece jen přílišná koncentrace náboženských symbolů. 80% ()

Zajímavosti (5)

  • Madonnin nejkontroverznější videoklip. (veronica 01)
  • Videoklip bol natáčaný v americkej Kalifornii a v roku 1989 získal na MTV Video Music Awards ocenenie Choice Award. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama