Reklama

Reklama

Výstřel

Trailer 2

Obsahy(1)

Jeden náhodný výstřel spojí osudy dvou mladých žen. Anita pracuje u policie. V profesním životě se ji daří o mnoho lépe než v osobním, kde prožila zatím spíše různá zklamání. Petra právě zjistila, že je těhotná. Ještě se s tím nestihne vyrovnat, když se její život v krátkém čase změní podruhé. Na návštěvě u kamarádky Morany totiž nechtě zmáčkne spoušť nalezené pistole. Vyšetřování vraždy, k níž došlo v noci na jedné záhřebské ulici, dostává na starost právě Anita. Podle předpokládané trajektorie střely a výpovědí svědků, kteří v noci slyšeli výstřel, dospěje k závěru, že se střílelo z Moranina bytu. Morana při výslechu Anitě vypoví, co se stalo, ale Petra vše popře. Zůstává zde tvrzení proti tvrzení a je na Anitě, aby Petru přesvědčila k přiznání. Při vyšetřování se obě mladé ženy postupně poznávají a zjišťují, že mají společného víc, než by se na první pohled mohlo zdát. (Balkanfilm)

(více)

Recenze (4)

Greg25 

všechny recenze uživatele

Je to jeden z filmů, pro které se v poslední době vžilo označení ženský thriller (hojně propagovaný termín zejména u Dívky ve vlaku). Tady by termín ale měl mnohem více své opodstatnění, protože hlavní hrdinky jsou ženy, na které je pohlíženo skrze vzájemné ovlivňování hrdinek jednak skrze událost, která se stala a jednak skrze jejich osobní problémy, které ať každá na jiné straně spektra - věkového, společenského, názorového, osobního - může mít v určité době k sobě blíž díky něčemu, co je spojuje pouze z hlediska lidskosti. Je to ve výsledku spíše komorní drama a to drama, které docení spíše ženy. 75% ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Není to špatný film, ale osobně mi moc nesedl. Navzdory relativně krátké stopáži se mi to zdálo úmorně dlouhé (sledovat tu paralelu mezi životy 2 hlavních postav mě jednoduše nebavilo, protože toho zase tolik splečného nemají - s výjimkou toho, že jsou obě těhotné), ladění obrazu do studených barev mi přišlo tak nějak zbytečné (resp. samoúčelné), a neoslovilo mě moc ani obsazení (ten film působí zvláštním "feministickým" dojmem, protože se v něm muži téměř nevyskytují, nebo zde mají jen marginální význam - milenec policistky, otec Petry). Nejvíc mi na tom ale asi vadilo to celkové vyznění - co si z toho filmu má člověk odnést? Že v našich životech hraje roli náhoda a že za chyby by se mělo platit? Ech, na to by vážně jeden nepřišel... Woody Allen ve filmu Match Point sděluje totéž, ale dochází ke zcela jinému, cyničtějšímu závěru - a snad i proto je mi bližší (protože závěr Výstřelu na mě působí skoro až přeslazeně). Za mě dojem dosti zbytečného večera v kině. ()

Camac 

všechny recenze uživatele

Výborné komorní drama připomínající skandinávské filmy. Výborně zahrané. Přesná atmosféra, žádné zbytečně vypjaté scény, žádná hysterie, přesto spousta emocí. ()

Reklama

Reklama