Reklama

Reklama

Faults

Trailer

Obsahy(1)

Dr. Ansel Roth (Leland Orser) je finančne zruinovaný a priťahuje smolu. Celý jeho život je jeden veľký neúspech a zlyhanie. Jedného dňa ho vyhľadajú rodičia zmiznutého dievčaťa menom Claire (Mary Elizabeth Winstead), ktorá sa stala obeťou vplyvu záhadnej sekty, so žiadosťou o pomoc k jej navráteniu. Dr. Roth sa totiž považuje a sám pokladá za odborníka na okultizmus a na tých, ktorí chcú manipulovať druhými. Pre rodičov Claire je tak jedinou nádejou. Vidiac príležitosť, ako sa zbaviť obrovského dlhu u svojho zamestnávateľa, Roth ponuku prijme. Po tom, ako sa mu podarí zmocniť sa Claire a dočasne ju ''uväzniť'' v motelovej izbe kvôli opätovnému stretnutiu so zúfalými rodičmi, sa sám ocitne v zvláštnej situácii, ktorá mu nečakane dopomôže k náhlemu ''prebudeniu'' a pochopeniu podstaty seba samého. (sochoking)

(více)

Recenze (15)

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Tajemný, plíživý a znepokojující debut, který si můžete pustit jako dvojfilm třeba s Martha Marcy May Marlene. Kdo by to byl řekl, že Mary Elizabeth Winstead - ta pusinka z Grindhouse - bude nakonec točit takovéhle ambiciózní nepříjemné indie filmy, kde nepůjde o její hezkej ksicht (dále třeba Smashed). Hodně té holce fandím. Ale pozor, velkou hvězdou je tu i skvělý Leland Orser, kterého si pamatujete třeba jako tatíka z Wingardova The Guest. 7/10 P.S. Riley Stearns a M.E. Winstead jsou manželé. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Trochu strojený film s moc chtěným záměrem "být víc", ale proč ne - vnitřní energii a znepokojující gradaci to nepochybně má. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Normální mindfuck neboli ojeb. Když se nad tím zamyslím jako nad celkem, vlastně je to pozitivní agitka pro sebevražedné náboženské sekty, což se mi jako celkové vyznění filmu moc nelíbí. Má to zvláštní atmosféru, poněkud absurdní a jemně přehnané situace, chybí však nějaký větší zlom - protože kdo si nedomyslí, jak se věci vyvinou, u toho předpokládám velmi mizernou fantazii a logiku. Ani holka není moc sexy, aby se na její tlustou zadnici a nohy s celulitidou dobře koukalo, jakože nám je cpe režisér skoro do každého záběru, včetně záběrů bosých nohou - asi je taky foot fetišista jako ten chlápek, co natočil Kill Bill. Ale jinak je ten film fakt o ničem a vlastně je i přes rádoby "dobrý" konec strašně negativní a depresivní. Fuj. ()

Khumbac 

všechny recenze uživatele

Kdo bude čekat sektářské mordy, či lekačky s rituály, splete se. Je to komorní psychologické drama se čtyřmi vraždami(z toho 3 neuvidíme). S lehkým časovým odstupem tomu dávám tak tak tři hvězdy...ten její otec mi byl pořádně nesympatický. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Komorní, ale přesto velmi bohatá psychologická studie, která na malé ploše rozehrává velkou vtahující hru, která dokáže naprosto pohltit a na konci vás vyplivnout spokojené a šokované. Je zajímavé sledovat hloubavé rozhovory postav a jejich vzájemné argumentování a přesvědčování o vlastních pravdách a střet jejich názorů. Dialogy jsou napsané a hlavně herci podané opravdu skvěle a mají potřebnou intenzitu a přirozenost. Faults jsou milým překvapením a snímkem, o kterém se moc neví a bylo by fajn, kdyby se mu dostalo větší popularity, kterou si díky svým kvalitám rozhodně zaslouží. ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Tu nálepku komedie moc nechápu, každopádně na mysteriozní drama v podstatě z 1 místnosti to je docela koukatelný. Leland Orser je super a Mary tady ukáže nohy, takže taky dobrý. Bohužel tempo je celkem nestabilní a dějová linka s bývalým manažerem spíš obtěžuje a narušuje atmosféru. ()

angloumene 

všechny recenze uživatele

Ty jo, tohle bylo tak hloupé, až mě to vyvedlo z míry! Autoři se tedy diváka určitě snaží trošku poposunout z jeho stávající pozice plné mylných představ o tom, co je to sekta. Na rovinu ale přiznávám, že si nejsem jistá, jestli to uchopili za ten správný konec. Úvodních pár minut ve kterých vystupuje bláznivý a totálně zruinovaný bojovník proti autoritářským náboženským skupinám z celého filmu zaujme asi nejvíc. Naneštěstí se děj brzy přehoupne do snahy očistit jednu nešťastnici od neblahého vlivu modlářských fanatiků a navrátit ji zpět k milující rodině. No a závěr není těžké neuhodnout. Celkově Faults hodnotím jako průměrnou nudu s neuvěřitelně hloupým vyvrcholením. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Zvlastny film. Skoda len, ze ritata Eliska, ktora vo filme prejde cez sedem tibetanov az po astralne telo, urobi v zavere taky "mindfuck". Keby sa film bol drzal aspon akej takej logickej stavby, mohla to byt zaujimava mysterka. Skoda. Naviac, mam dojem, ze som na "mass suicide-temu" videl podobny, ale viac temny korejsky kusok. Zial, neviem si spomenut na nazov. Dal by som ho do pozornosti. Tento film je slabsi priemer a kazdemu teda nesadne. ()

ink flo 

všechny recenze uživatele

Dobový/komorní/přiměřeně znepokojující příspěvek na téma sekty v duchu Martha Marcy May Marlene či Sound Of My Voice ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Svobodná vůle a kontrola mysli je hlavní dějovou linkou konverzačního příběhu o manipulaci člověka. Výborně napsaná dramatizace, hodná i na divadelní prkna, je natočena opravdu brilantně. Artový dojem však zapříčiňuje fakt, že tento film není pro každého. Vlivem inteligentního textu je hloubka děje hodně markantní, takže se musí opravdu pečlivě sledovat, jinak dojde k naprostému nepochopení o co tu vlastně jde. Když se někdo druhému snaží tzv. vymýt mozek, může to být pro dotyčného v určitém okruhu záchrana a nebo naopak tragédie. A o to tu ve svém smyslu jde především. Herecké výkony protagonistů jsou na úrovni, takže z téhle stránky žádná chybička. Tak tedy snímek bez zábavy či akce, jen inteligence na téma hodně podivné. ()

KUFI 

všechny recenze uživatele

Komorni a odlehceny mysteriozni drama, ktery se zpocatku tvari jako komedie. Orser byl vybornej. Skoda ze to nemelo hustsi hororovou atmosferu. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Myslím, že dobře chápu o čem to je. Chápu i to, že to může být pro někoho zážitek. Pro mne i přes ten překvap na závěr to zážitek nebyl. Na Mary je hezký pohled i její herectví bylo přesvědčivé, ale budu ji raději sledovat ve třetí řadě Farga (zatím však bohužel zaostává za prvními dvěma sériemi.). ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Taková konverzačka o ničem. Jediné, co diváka přiměje dodívat / dopřeskakovat to do konce, je očekávání nějaké pointy. Ta až nakonec přijde a moc nepřekvapí. (19%) ()

Reklama

Reklama