Reklama

Reklama

Madonna: Vogue

(hudební videoklip)
Krátkometrážní / Hudební
USA, 1990, 5 min

Režie:

David Fincher

Hudba:

Madonna

Hrají:

Madonna

Recenze (10)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Madonna se s Fincherem přesunula z německého expresionismu do hollywoodského art deca a velmi jim to prospělo. Greta Garbo and Monroe / Dietrich and DiMaggio / Marlon Brando, Jimmy Dean / On the cover of a magazine / Grace Kelly, Harlow Jean / Picture of a beauty queen / Gene Kelly, Fred Astaire / Ginger Rogers dance on air / They had style, they had grace / Rita Hayworth gave good face / Lauren, Katherine, Lana too / Bette Davis we love you / Ladies with an attitude ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Hudební období s podivně řešenou image, která dělala z Madonny divu neurčitého věku. A na absurdní kopii Marilyn Monroe si opravdu může jenom hrát. Nezískala si mě ani neposlouchatelná písnička, ani vcelku nudný klip, u kterého jsem až později zjistil, že ho má režijně na svědomí David Fincher, ačkoliv to na něm nebylo znát. Tak co s Tebou holka? Na odpadní vody to není a na nějakou chválu taky ne. Mám k písničce antipatie, až se divím, jaký z toho vzešel hit. Na té písničce není nic zajímavého, až na tu stylizaci do ikony, kterou Madonna taky až tak nevychytala. Mezi námi taková oslnivá kráska to nikdy nebyla. Za její neutuchající esprit a pár choreografických nápadů dám dvě stars. 40% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tretia a síce nie najlepšia ( tá je EXPRESS YOURSELF ) spolupráca Madonny a Davida Finchera, ale okázalá, presne spolupracujúca s hudobnou zložkou. Pecka 1+1. ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Podobně kvalitní Fincherova práce jako u předchozího Oh father, zde se však Madonna jako obvykle svléká, což se mi u ní nikdy moc nelíbilo. ()

healingstone 

všechny recenze uživatele

Černobílé video oživující okouzlující vzhled starého Hollywoodu s muži v oblecích a Madonnou oblečenou v šatech. Zobrazuje také taneční formu nazvanou vogue. Vyobrazuje taky tanec zvaný Vogue. ()

Reklama

Reklama