Reklama

Reklama

Každý z nás má chvíle, kdy se cítí mizerně, má všeho plné zuby a všechno se kolem něj hroutí. Cheryl (Reese Witherspoon), hlavní hrdinka filmu Divočina, se takto cítí už delší dobu. Po smrti matky a krachu manželství, si myslí, že už přišla o všechno. Do života jí navíc vstoupí i drogy a náhodné známosti na jednu noc. A když už má pocit, že nemá co ztratit, udělá nejimpulzivnější rozhodnutí svého života. S nulovou zkušeností s divokou přírodou a s obludně těžkým batohem, poháněná zbylou vůlí, rozhodne se úplně sama zdolat 1770 km dlouhou vysokohorskou trasu pojmenovanou PCT - Pacifik Crest Trail. Což je nejdelší, nejtěžší a nejdivočejší stezka v celé Americe, cesta vedoucí od Mohavské pouště přes celou Kalifornii a Oregon až do státu Washington. Cheryl cítí, že když v této zkoušce dokáže obstát a překoná všechny překážky, bude na konci této cesty stát znovu a pevně na vlastních nohách. To ale zdaleka zatím netuší, co na ní na této pouti čeká. Vyrazí na trasu hodně nepřipravená a mnohokrát se dostane na dno svých sil. Od začátku přemáhá chuť ten bláznivý podnik vzdát. Batoh jí do krve sedře záda, část cesty projde jen s jednou botou, nevyhne se setkání s chřestýši a medvědy, překonává zničující vedra i sněhové závěje. Prožije odhodlání, hněv, beznaděj, vyčerpání, osamělost a na konci své pouti znovuobjeví vlastní sílu, radost, odvahu a krásu. (CinemArt)

(více)

Recenze (749)

zekon 

všechny recenze uživatele

Hrozná nuda a dost nepříjemně zpracovaná. Myšlenkové pochody americké blondýny a její vzpomínky se do filmu jiného než komedie moc nehodí. ()

Grid 

všechny recenze uživatele

Kopie Útěku do divočiny. Ale pořád je tam příroda a to stojí za shlédnutí. Šukavost hlavni hrdinky celý film nezachraní. A mimochodem jet na 1000mil výlet a nevědět jak se staví stan, nebo nemít správný hořák, či když nemám hořák si neumět rozdělat oheň jinak je fakt tragédie. Takže spíš než o přírodu šlo v tomto filmu o jakýsi detox, ale to na Útěk do divočiny mít prostě nemůže a nemá. Škoda. ()

Gluminator 

všechny recenze uživatele

Tak trochu ze života, celkem smutný příběh. Mladá holčina co toho zažila víc než je zdrávo, drogy, rozvod, smrt své matky. Nazval bych to cestou hledání sama sebe, najít klid na duši a smířit se se smrtí. Má to celkem nedostatky, něco tomu chybělo a konec byl fakt divný. ale 75% ()

Mistr119 

všechny recenze uživatele

Bohužel mi nedá než srovnávat film s Into the Wild. Narozdíl od toho filmu mi tento přišel jako takový jeho slabší odvar. Prostě ženská, která se chce změnit a vyjde na pouť v domnění, že to dá jejímu životu smysl. A dalo? Nějak mi potom nevyzněl konec... ()

camomilla 

všechny recenze uživatele

Utek do divociny me prikoval o fous vic, ale tohle byla rozhodne velmi dobra podivana, ktera mi ani chvili nepripadala pritazena za vlasy. ()

Yotanka 

všechny recenze uživatele

Ústřední myšlenka mi přišla sympatická, vlastně už ten název filmu přitáhl moji pozornost, ale způsob, jakým je natočený, je fakt mrzutý. Podle mě si měl režisér podobnou cestu vyzkoušet alespoň pár dní sám. Pak bychom se možná dočkali hlubších reflexí a jiskrnějších záběrů. Jako by měl malíř k dispozici všechny barvy a přitom maloval jen béžovou. Škoda, divočina zde není cítit ani zdaleka ... přitom takové téma! ()

opiumka 

všechny recenze uživatele

Také jsem měla chuť sbalit se a někam vyrazit, pročistit si hlavu a tak nějak si všechno probrat z jiného úhlu. Akorát bych se bála, že cestou někde umřu. ()

Alisce 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem četla knihu je pro mě film velkým zklamáním. Jasně, do filmu se prostě nedá dát celá kniha, ale myslím, že by se to dalo natočit lépe. Většina věcí byla jen naznačena, kdyby jsem neznala celý děj z knihy, tak jsem ochuzena o hodně zajímavých okamžiků. Na to, že Cheryl byla u natáčení mi film prostě nepřijde úplně stoprocentní. Bohužel.. ()

Alvin 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale Ríza Wintershampoo prostě není můj typ. Takže i přes ty občasné dechberoucí západoamerické scenérie, mě to nějak nechalo chladným. Žena ale říkala, že to bylo pěkné, takže si dovedu představit, že nejedné člence Klubu českých turistů při sledování zvlhly i mojrové ponožky v kanadách. ()

Sofinek 

všechny recenze uživatele

Od tohoto filmu jsem prostě čekala víc než jen (sice tedy skvělou a vizuálně zajímavou) Reese a hezké záběry z nehostinné krajiny. Vadily mi věčné flashbacky a mnoha věcem z její minulosti jsem prostě nevěřila. Závěrečnou katarzi jsem si po celé té štrece taky představovala jinak. Nejlepší byla lama a vtipné scény s batohem na začátku filmu. Celkově tak 50 %. ()

m0ty 

všechny recenze uživatele

K tomuto shlédnutí jsem se musel nutit. První pokus skončil po 20 minutách. Naštěstí napodruhé už jsem měl silnější vůli a za těch 20 minut se dostal...no a pak už to šlo ráz na ráz. Výborné. Příběh naprosto skvěle popisuje co se děje na cestě a proč se člověk vlastně vláčí s obrovským batohem na zádech. V pohodlí domova je to naprosto nepochopitelné...tam venku už to dává větší smysl. ()

Johny Mist 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem dát 4*, ale výkon Reese Witherspoon v hlavní roli byl natolik nečekaný, že jsem chtěl taky něčím překvapti. za mě tedy 5 ()

zeromen 

všechny recenze uživatele

Film my nedal to co jsem od něho očekával, docela velké zklamání. Jednou z mála pozitiv byly prsa Witherspoonové :-) ()

Baru.Class 

všechny recenze uživatele

mno upřímně - natočit film o tom, jak ženská sama chodí celkem dlouhou štreku v divočině? Eh? Ale musim říct, že je to až překvapivě v pohodě filmek! Děj ubíhá, problesky z minulosti, který jí na štreku vyhnali jsou drsný a celkově zajímavej počin...takže za mě dobrej filmek na nějakej volnej večer :) ()

dauby 

všechny recenze uživatele

Klady filmu: zajímavá, inspirativní trasa a krásná Reese v hlavní roli. Jinak je ale film zoufale nudný. Jako ostatně skoro každý film o nějaké takovéhle cestě či podobném dobrodružství. Jelikož hlavní hrdinka vlastně na cestě nezažila dohromady nic zajímavého (kromě pár chlapů a lišek, závějí a trochu té dřiny) a dvě hodiny se o tom tudíž vyprávět nedá, je film neustále "živen" prostřihy do minulého života hlavní hrdinky. Prostě nuda nuda, šeď šeď... Jinak trasa PCT je dlouhá 4279 km, a ne 1770 km, jak tvrdíte výše... ()

JCS 

všechny recenze uživatele

možná by tomu slušely 4*, ale to by film musel mít ještě něco maličko navíc ... za mě super film k zamyšlení ()

kodwin 

všechny recenze uživatele

Trochu zklamání. Byl jsem připravený hlavně na pěknou přírodu a nějaké to dobrodružství osamělé pocestné. Niterný boj hlavní hrdinky s prázdnotou po ztracené matce byl však příliš depresivní a vlastní cesta příliš málo dobrodružná. Jinak Reese Whiterspoon se vedla celkem dobře. ()

Související novinky

Zemřel režisér Jean-Marc Vallée

Zemřel režisér Jean-Marc Vallée

27.12.2021

Velice nepříjemná zpráva nás zasáhla krátce před koncem roku – oceňovaný kanadský režisér Jean-Marc Vallée zemřel nečekaně v pouhých 58 letech. Filmař stojící za oscarovým Klubem poslední naděje,… (více)

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Janis Joplin se dočká filmu

Janis Joplin se dočká filmu

23.11.2014

Kanaďan Jean-Marc Vallée není žádný režisérský nováček, ale do hvězdných výšin nakopnul svou kariéru až svou první americkou produkcí - biografickým filmem Klub poslední naděje, díky kterému dosáhl… (více)

Reklama

Reklama