Reklama

Reklama

Každý z nás má chvíle, kdy se cítí mizerně, má všeho plné zuby a všechno se kolem něj hroutí. Cheryl (Reese Witherspoon), hlavní hrdinka filmu Divočina, se takto cítí už delší dobu. Po smrti matky a krachu manželství, si myslí, že už přišla o všechno. Do života jí navíc vstoupí i drogy a náhodné známosti na jednu noc. A když už má pocit, že nemá co ztratit, udělá nejimpulzivnější rozhodnutí svého života. S nulovou zkušeností s divokou přírodou a s obludně těžkým batohem, poháněná zbylou vůlí, rozhodne se úplně sama zdolat 1770 km dlouhou vysokohorskou trasu pojmenovanou PCT - Pacifik Crest Trail. Což je nejdelší, nejtěžší a nejdivočejší stezka v celé Americe, cesta vedoucí od Mohavské pouště přes celou Kalifornii a Oregon až do státu Washington. Cheryl cítí, že když v této zkoušce dokáže obstát a překoná všechny překážky, bude na konci této cesty stát znovu a pevně na vlastních nohách. To ale zdaleka zatím netuší, co na ní na této pouti čeká. Vyrazí na trasu hodně nepřipravená a mnohokrát se dostane na dno svých sil. Od začátku přemáhá chuť ten bláznivý podnik vzdát. Batoh jí do krve sedře záda, část cesty projde jen s jednou botou, nevyhne se setkání s chřestýši a medvědy, překonává zničující vedra i sněhové závěje. Prožije odhodlání, hněv, beznaděj, vyčerpání, osamělost a na konci své pouti znovuobjeví vlastní sílu, radost, odvahu a krásu. (CinemArt)

(více)

Zajímavosti (22)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 15 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Severoamerické tržby byly 37,9 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 52,5 mil. (NIRO)
  • Zhruba v čase 01:29:00 zazní v hudebním klubu píseň „Ripple“ od americké skupiny Grateful Dead. (joecole20)
  • Trasa vede přes 25 národních lesů a 7 národních parků. (ČSFD)
  • Reese Witherspoon si vybrala jako svou filmovou protagonistku skutečná Cheryl Strayed. Svou knihu jí poslala pět měsíců před vydáním, neboť byla přesvědčena, že jestli její osobu někdo dokáže ztvárnit, tak je to Reese. (vesper001)
  • Natáčelo se v Národním parku Crater Lake ve státě Oregon, dále pak v místních městech Ashland a Bend. (willy1)
  • Režisér odmítl dát Reese Witherspoon (Cheryl) návod na stavění stanu. Chtěl, aby frustrace z toho, že se jí ho nedaří postavit, vypadala co nejreálněji. (luka4615)
  • Reese Witherspoon (Cheryl) bylo v době natáčení 38 let, její postavě má však být pouhých 26 let. (ČSFD)
  • Cheryl Strayed (vo filme Reese Witherspoon) počas svojej púte na Pacific Crest Trail prešla necelú polovicu, teda 1100 míľ (1800 km) z celkovej dĺžky, ktorá je 2600 míľ (4200 km). (tomo41)

Související novinky

Zemřel režisér Jean-Marc Vallée

Zemřel režisér Jean-Marc Vallée

27.12.2021

Velice nepříjemná zpráva nás zasáhla krátce před koncem roku – oceňovaný kanadský režisér Jean-Marc Vallée zemřel nečekaně v pouhých 58 letech. Filmař stojící za oscarovým Klubem poslední naděje,… (více)

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Janis Joplin se dočká filmu

Janis Joplin se dočká filmu

23.11.2014

Kanaďan Jean-Marc Vallée není žádný režisérský nováček, ale do hvězdných výšin nakopnul svou kariéru až svou první americkou produkcí - biografickým filmem Klub poslední naděje, díky kterému dosáhl… (více)

Reklama

Reklama