Reklama

Reklama

Madonna: Die Another Day

(hudební videoklip)
Krátkometrážní / Hudební
USA, 2002, 5 min

Režie:

Traktor

Hrají:

Madonna
(další profese)

Recenze (10)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Pieseň "Die Another Day" je titulnou skladbou ku rovnomennému filmu zo série o tajnom agentovi 007, ktorý pracuje v službách anglickej kráľovnej a volá sa James Bond. Americká speváčka Madonna sa tak stala jednou z tých vyvolených, čo mali možnosť naspievať takzvaný Bond song. Myslím, že sa zaradila medzi tých najlepších, ktorý mali túto česť. Samotná skladba i oficiálny videoklip, ktorý bol ku nej natočený, sú na vysokej profesionálnej úrovni. Túto pieseň tiež zaradila na svoj deviaty štúdiový album "American Life". **** ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Madonna se pro svůj filmový klip ze série o agentovi 007 spojila se skupinou švédských tvůrců vystupujících pod pseudonymem "Traktor" specializující se zejména na hudební klipy. Vzešel z toho mírně kontroverzní klip, který prošel cenzorskými úpravami a měl určité potíže být vysílán před 22. hodinou. Madonna se do toho obula s vervou a klip má poměrně nápadité provedení i s několika drsnějšími scénami násilí, za které byl právě kritizován. Klip s působivým vizuálem v akčním stylu je rozhodně lepší než song, který mně zrovna dvakrát neučaroval. Interpretka si například zašermovala, zlili ji vodou, rozpárali bříško a ukázala, že blížící se padesátka není žádný věk, když máte dobrou fyzickou kondici. Z filmové písně se stal velký hit, to samé platí o stejnojmenné bondovce. Pro mě je to záležitost už přece jen staršího data a hlavně to režijní zpracování má stále vysoké preference. 60% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ak by niekto oslovil Madonnu v rokoch 80. aby nahrala ústrednú skladbu k nejakej bondovke, dopadlo by to viac ako A-Ha ( super pieseň ), ak by sa jej spýtali v rokoch 90. bola by to zrejme druhá Goldeneye od Tiny Turner ( mimochodom pre mňa najlepšia skladba k bondovke ). Ale keďže ju oslovili v jej elektronickom období ( 1998 - ? ), niet sa čo čudovať. A myslím, že klip je tým najlepším zosobnením tohto songu. ()

Tunri 

všechny recenze uživatele

Pro mě absolutní top videoklip. To jen Madonna spojí akci, tanec, krásu, boj, hudbu, brutalitu a děj do pět minut dlouhého videa. ()

FoxMulder 

všechny recenze uživatele

Píseň sama o sobě by měla hodně solidní šance v soutěži o nejhorší “Bond song ever”. S videoklipem a jeho dvěma rovinami je to tak napůl. Šermříský souboj je správně tradiční a “bondovský”, rovina se zajetím je pak jak z vězeňského porna. ()

Reklama

Reklama