Reklama

Reklama

Madonna: American Life

(hudební videoklip)
Krátkometrážní / Hudební
USA, 2003, 5 min (Special Edition: 4 min)

Režie:

Jonas Åkerlund

Hrají:

Madonna

Recenze (9)

kingik 

všechny recenze uživatele

Kontroverzním klipem za lepší Ameriku. Madonna v khaki mundúru, opásaná střelivem a granáty a s bojovou náladou, zaprovokovala asi nejvíce v novém miléniu, co se týče její hudby. Třaskavý klip, a to doslova, je v necenzurované verzi hodně provokativní záležitost, která si servítky nebere a střílí náboji do americké politiky, do hlavy státu a politického systému jako takového. Kdyby trochu ubrala, nebylo by to na škodu. Přitom kvality písničky jsou položeny zdatně vysoko, než poněkud přepálený klip, který v osekané verzi s vlajkami působí až fádně. Jednou za čas, maximálně k tomu může docházet jednou až dvakrát za deset let, se politika do hudební tvorby zatáhnout dá, ale už by bylo horší, kdyby se to stalo pravidlem. Madonna ať raději střídá zajíčky v posteli, než tahá zbrojní arzenál do hudebních klipů, které mají diváka především bavit než militantně děsit. V každém případě je to záležitost, která hudební svět na nějakou dobu rozdělila. 80% ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Cenzurované dielo s vlajkami je dosť veľká zbytočnosť, no to necenzurované je provokatívne miestami správne, miestami nie a je pokrytecké z jej strany, lebo aj ona je zodpovedná za mnohé veci. Mimochodom nechápem prečo tam spieva, že nie je kresťanka ani židovka, keď vieme, že vyznáva alebo vyznávala kabalu, ktorá je druh židovskej mystiky. No opäť aj tu je veľa nevkusu a trápností, rozhodne to nie je nejaká ikona, ktorá by mala byť oslavovaná podľa mňa. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Verzia číslo jedna ( vlajky ) - akási rýchlokvaska, ktorá sa potrebovala čo najrýchlejšie dostať pred mainstream, verzia číslo dva - umenie, ktoré ale nedostalo odozvy, tak ako to pri provokáciách väčšinou býva. ()

Karlsberger 

všechny recenze uživatele

Zpracování vlajek mě nijak neohromilo. Ihned bych odstranil „špinavý efekt“, který požitek z vlajek a i následné určování jen kazí. Kdyby klip nebyl od Madonny, tak bych vyřadil i ji, protože většinu lidí zajímají jen vlajky, na které se dívá opravdu špatně, když tam Madonna pořád zaclání. Tudíž, pokud jste přišli kvůli vlajkám budete jedině zklamaní. Jestli si budete chtít spravit chuť, doporučuji si radši pustit „Zábavné Vlajky“, které svou kvalitou i informační hodnotou bezproblému tento klip převýšily. ()

Reklama

Reklama